Kais na klasicnu gitaru

STIJENA

Zainteresovan član
Poruka
203
Zamolio bih ljude koji imaju dobre zivce da mi objasne kako da stavim na klasicnu gitaru kais???Da li da koristim kais od elektricne ili neko specijal...........ili akustare.Znam da se treba probusiti neka rupica sa strane,ali cim to uraditi,da ne probijem ono shit od kutije.......A inace ocu od klasicne da napravim neku rock verziju,sa naljepnicama....koma........AC/DC............ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: .GnR.........................

Lepa ti to zamisao. Ja za bas koristim kanap i to predlazem i tebi jer akustara ima svega....laka je i to mnogo. Imam bas cetri kile pa kanap nije pukao. Jer tebi ce biti tesko da probusis dve rupice. Dve rupice su duplo veci rizik da skenjas gitaru. Ovako vezes kanap za vrat onaj gore tamo izmedju glave i vrata onaj deo gde je konjic(mislim da se tako zove). Onu rupu nisam siguran kako da probusis.
Pre bi ti predlozio da odneses u neku radnju gde prodaju instrumente pa pitaj njih ili jednostavno uzmes drugi deo kanapa zalepis. Bukvalno. Uzmes selotejp stavi par puta i zavezi cvor kako ne bi isklizlo tako lako. Kao sto rekoh gitara je jako laka pa ti nece biti problem. Ako sviras akusticnu gitaru(mislim na onu sa metalnim zicama) onda mozes da ugradis nekako magnete. Sad ipak to mnogo kosta tj ne znam kolko kosta ali bolje ti je da kupis elektricnu. Ako ista izgleda bolje a i imas vecu mogucnost sa zvukom ono gubljenje dok na klasicnoj i akusticnoj ti je vise fora umece. Elektricna gitara ima moc da svaki zvuk cini dobrim.

zashto dati 500 dinara za kaish za akustichnu gitaru, kad mozhesh zalepiti selotejpom parche manile...

imash kajish za akustare, ima jednu kuku koja se kachi odozdo za otvor rezonatorske kutije, i kao telefon oko vrata kachish gitaru. ako je pustish spashcje sa kaisha, dakle rukom drzhish gitaru nategnutu na kaish.

Back