Kafe-poslastičarnica "Šećerlema"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moram da se sećam leta

O4XUqy0.jpg

Da li se tamo gaje paradajzovi ili je to engleski naziv ili je neki drugi razlog kumovao davanju tako blesavog imena?

Ma to je veoma malo ostrvo, tamo se ne može ići, pre nekoliko godina je ustanovljeno da tu živi
preko 50 vrsta ptica pa su ga zaštitili. A jeste dobilo ime po paradajzu jer se pojavio samonikli paradajz.

Ja od toga znam samo za onu Gangnam style, ako to tome pripada.
Uh uh Psy...Park Dže Sang ili ti Saj.

BTS su mnooooogo popularniji.Seku klikne vene za njima. Prvi na američkoj Billboard listi i nema šanse da ih neko pretekne, poslednji album 52 nedelje na toj listi, proslavili Koreju u svetu, ali aj da ih više ne hvalim nisam ja njihov ARMY.

Jako muzikalan narod, toliko talentovane dece. Skoro smo podelili jednu prilicu pa ću i ja tebi da je ispričam.

Postoji jedna pesma koja je ispevana na desetine jezika u postala je sinonim za prezentovanje glasovnih mogućnosti pevača i stvar prestiža da se nadje na singlovima mnogih mega zvezda u svetu.
Pesmu je komponovao Reymond Pauls (Реймонд Вольдемарович Паулс) na tekst latvijskog pesnika Leonsa Briedisa i zove se "Миллион алых роз" (Million Scarlet Rouses") ili, kako bi je mi preveli "Milion crvenih ruža".
Ova pesma je poznata kao sovjetska ili ruska pesma koju je u svetu proslavila čuvena pevačica Алла Борисовна Пугачова.
Prepevana je na mnoge jezike, tekst joj je menjan od teme o majčinskoj ljubavi, pa ljubavi prema rodnom kraju do ljubavi i pažnje mladića prema devojci.
Po mišljenju mnogih anketa, komentara ili javnih mreža verzija ove pesme je najbolje otpevana u Koreji i to ju je otpevao Kim Jong Hyun (JONGHYUN) nekadašnji solista grupe SHINee. Nažalost, ovaj briljantni umetnik više nije medju živima, ali su ostali snimci njegovog divnog glasa i dokazi njegovog multitalenta kao producenta, kompozitora, redaktora za zvuk, radio-voditelja...
Njegov život se završio u decembru mesecu pre dve godine i imao je 27 godina. Neka mu je laka zemlja.
Ispod ovog spota možete pročitati da mu i ruski fanovi odaju priznanje da je nadpevao i samu Pugačovu, što niko nije ni osporio. Fanovi naglašavaju da je on pesmu otpevao duboko emotivno, iz dubine duše s ljubavlju, sačuvavši entitet ruske pesme i aražmana, kako i on sam u spotu kaže.
Zaista je uživanje slušati i gledati ga!

https://youtu.be/S_p2-1JmsI8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back