Kafe-poslastičarnica "Šećerlema"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moje parče Dunava :heart2:

nneBcAD.jpg

Ja ne znam zašto se digla tolika halabuka oko tog zagađenja... :think:
Ovih dana sam svaki dan izlazila, jedan dan sam prepešačila 29-ti u sred špica, ništa nisam osećala.
Na Dunavu je ujutru magla, u toku dana izmaglica ali se takođe ništa nije osećalo.

Iz Vinče takođe ništa, jer kad god tamo gori, mi koji smo joj najbliži, Karaburma, Višnjica, Višnjička Banja, Mirijevo, em što vidimo dim, em što ga osećamo, toga takođe nije bilo.

Ja setam po celom gradu i mogu da kazem da je bilo zagualjivo na donjem delu Dorcola(imala sam svetlu jaknu pa je ostao trag) i u Peofesorskoj koloniji.Zanimljivo da se utorak zagadjenje osecalo na Miljakovcu.
Na B.Brdu kopaju za opticki internet i zatrpavaju da nekom lomljenom narandzastom ciglom.Sva su kola prekrivena narandzastom prasinom.

Ja mislim da je najveći uzrok zagađenja petrohemijska industrija u Pančevu i zato i Novi Sad beleži visoke rezultate zbog blizine rafinerije. Automobila ima i u drugim delovima Srbije pa zagađenost nije tolika.

To nije sigurno. Prvo, Pančevo je bliže Beogradu nego Novom Sadu. Mi bi trebalo prvi da ga osetimo...
Davnih godina se bukvalno osećalo zagađenje koje je dolazilo iz Pančeva, ali to odavno nije slučaj.

Nisi razumela, ne dobija NS otrove od Pančeva nego od svoje rafinerije koja je vazdušnom linijom manje od 5 km od centra grada. Takođe je i cementara u Beočinu (oko 15 km) očigledno veliki zagađivač pa je i to mesto u prva 4 u Srbiji, a malo i odatle stigne u Novi Sad kad vetar duva ovamo.

Nisi razumela, ne dobija NS otrove od Pančeva nego od svoje rafinerije koja je vazdušnom linijom manje od 5 km od centra grada. Takođe je i cementara u Beočinu (oko 15 km) očigledno veliki zagađivač pa je i to mesto u prva 4 u Srbiji, a malo i odatle stigne u Novi Sad kad vetar duva ovamo.

Aha, ali ipak mislim da nije to u pitanju, jer su u Pančevu odavno stavljeni dobri filteri, pa pretpostavljam da je tako i u NS.
Imam nekoliko prijatelja u Pančevu koji se ne žale uopšte.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back