Kafana"********"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a vas rikan je malo pre bio... kako se to kaze? pohlepan? znaci, sad cu da vam objasnim...bili u kafani sa drugarima... i narucimo porcije za nas koliko treba, al' dodje onaj konobar i donese jednu manje... i svi pocnemo da jedemo i ide tako lepo, a vas rikan, onako gladan, sve vreme gleda u tanjir da vidi da li ce da ostane dovoljno da uzme jos jednom.. i zurim, ono... jedem brzo, da bi' sipao jos jednom... i stignem, jelte, i stavim sebi parce mesa u tanjir i kad je trebalo da isecem, pomeri se tanjir i meni padne ono parce mesa na pod.. znaci, istog trenutka sam pomislio da je tako i trebalo, jer sam tako razmisljao... i da nije lepo da tako razmisljam, jer toga bar nikad nisam bio zeljan... al', dos'o trenutak neki takav, bzvz... i nisam posle vise nista uzeo i pojeo sam jos jednu suvu krisku 'leba i to je to... a, vi, sta radite?

a, jeste, brate mili, al' ne treba to tako... ni za stomak, ni za nesto drugo u zivotu... ne treba covek da bude zeljan nikad... nego, ako nista drugo, bar je naucena lekcija jos jedna.. nikad dovoljno istih... i, kad pogledas... ceo zivot samo ucis, ucis, ucis... i, nista... cao, zdravo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back