Kafana "Žalosna sova"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne umem da se svadjam, ne volim svadje, i uvek se pravih reci kasno setim.
Obicno cutim cutim i onda udarim u centar, pa ubijem u pojam, pa posle taj drugi zacuti, a mene obuzme griznja savesti.
Hbg, filozofija i psihologija su mi struka, a to je moj i blagoslov i prokletstvo.
Valjda sam neka blesava sovica! :lol:
Ima one neke školice o asertivnom ponašanju, kako reći primedbu sasvim jasno i zaštititi sebe, a ne pasti u vatru..
TREBALO bi to da znaš z:lol:

142221809_110114861064512_5719575831540712334_n.jpg

Ima one neke školice o asertivnom ponašanju, kako reći primedbu sasvim jasno i zaštititi sebe, a ne pasti u vatru..
TREBALO bi to da znaš z:lol:
Znam, ali sad nesto cituckam iz NLPa.
Rec je zeznuta stvar, treba je okrenuti 7puta jezikom pre no sto izadje iz nasa usta. A to NLP mi nekako pase uz filozofiju i psihologiju. A i jak logicar sam, pa eto, nikad ne vidim smisao svadje i dranja okolo. Ma, taman mi sova uz mene!:lol:

Ma, zezam se, životinje verujem da nemaju ta stanja veselo neveselo
Znam, ali sad nesto cituckam iz NLPa.
Rec je zeznuta stvar, treba je okrenuti 7puta jezikom pre no sto izadje iz nasa usta. A to NLP mi nekako pase uz filozofiju i psihologiju. A i jak logicar sam, pa eto, nikad ne vidim smisao svadje i dranja okolo. Ma, taman mi sova uz mene!:lol:
Hej, Lunjo, zašto govoriš o dranju? Svađa može da nastane i ako je jedna osoba sasvim kul, prosto ima ljudi koji upadnu u lični prostor i moraš da se braniš nekako ili da pobegneš što nekada ne može jer si npr na poslu, ili da odgvooriš nekako... pa je to umeće bitno.
Što kaže Trust nije isto raspravljati se i svađati. Ali sa nekim ljudima odmah nastupi svađa, jer su prosto takvi. za raspravu je ipak potrebno neka razumnost i logičko razmišljanje

Hej, Lunjo, zašto govoriš o dranju? Svađa može da nastane i ako je jedna osoba sasvim kul, prosto ima ljudi koji upadnu u lični prostor i moraš da se braniš nekako ili da pobegneš što nekada ne može jer si npr na poslu, ili da odgvooriš nekako... pa je to umeće bitno.
Što kaže Trust nije isto raspravljati se i svađati. Ali sa nekim ljudima odmah nastupi svađa, jer su prosto takvi. za raspravu je ipak potrebno neka razumnost i logičko razmišljanje
Sta se odmah svadjas!

A sta znam, meni dranje ide uz svadju, a te odbrane uz raspravu.

Sad nesto razmisljam o ovom tvom postu i nalazim da si u pravu za neke stvari, treba da pogledam i iz tog ugla. Pogledacu posle malo bolje tu asertivnost, proguglacu da nadjem nesto.
Hvala ti! :cvet: ❤️

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back