KAFANA "SVASHTARA"

• Začetnik teme Začetnik teme oxi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
- Čučnuo sam, u podnevnoj tišini koju su remetili samo zrikavci i cvrkut ptica i obavio nuždu u sred vinograda. Odavno nisam to radio u prirodi.
Silly reason.He read on, seated calm above his own rising smell. Ljudska bića vole miris svog izmeta ali ne i miris tuđeg. Na kraju krajeva on je deo našeg tela.
Osećap sam iskonsko zadovoljstvo. Lagano micanje sfinktera usred svog tog zelenila podsetilo me je na nekakva ranija zbrkana iskustva. A možda je to i nagon vrste? Ja u sebi imam tako malo ličnog a toliko puno opšteg (imama sećanje cele vrste a ne jedinke) pa je moguće da sam jednostavno osetio uživanje koje je već osećao i neandrtalac. On mora da je upamtio manje stvari od mene, nije znao čak nik o je Napoleon.
Kad sam završio palo mi je na pamet da bih mogao da se obrišem lišćem, to mora da je bilo instiktivno. Ali sa sobom sam poneo novine, pa sam otcepio stranicu sa TV programom (ionako je bio star šest meseci, a osim toga ni nemam televizor u Solari).
Ustao sam i pogledao svoj izmet. Lepa spiralna tvorevina koja se još uvek pušila. Boromini. Mora da mi creva dobro rade jer je poznato da treba biti zabrinut samo ako je izmet suviše mekan ili tečan.
Po prvi put sam video svoje g.o.vno (u gradu sediš na šolji i povlačiš vodu pre nego što pogledaš). Već sam ga nazivao g.o.vnom kao što to verujem čini većina ljudi. G.o.vno je nešto najličnije i najintimnije što imamo. Sve ostalo, grimase lica, poglede ili pokrete delimo sa drugim ljudima. Isto važi i za naša gola tela na plaži, kod lekara ili dok vodimo ljubav. Čak i misli, budući da ih obično iskazujemo ili drugi uspevaju da ih otkriju iz našeg pogleda ili zbunjenosti. Naravno postoje i tajne misli, ali u suštini i misli se ispoljavaju.
A sve to ne važi za g.o.vno. Osim u jednom kratkom periodu života kad ti mama menja pelene, a posle je samo tvoje. A s obzirom da je moje sadašnje g.o.vno bilo slično onima koje sam stvarao ranije, taj trenutak je za mene predstavljao spajanje sa samim sobom iz zaboravljenih vremena, i to je bilo prvo iskustvo koje je moglo da se poveže sa bezbrojnim prethodnim iskustvima, uključujući i ona iz mog detinjstva kad sam nuždu obavljao po vinogradima.
Možda bih, ako bih pažljivo pogledao oko sebe, bio u stanju da pronađem ostatke g.o.vanaca iz tog doba. Kad bih iscrtao ispravan trougao pronašao bih Belkino blago.
Ali tu sam stao. G.o.vno još uvek nije bilo moj lipov čaj – a baš bih voleo da vidim kako sam zamislio da sprovedem recherce pomoć sfinktera? Da bi se pronašlo izgubljeno vreme nije neophodan proliv, već astma. Astma je vazdušna, ona je dah (makar i otežan) duše, ona je za bogataše koji mogu sebi da priušte da im sobe budu obložene plutom. Siromasi po poljima ne prazne dušu već telo.
Pa ipak, sve mi to nije ličilo na odricanje već na zadovoljstvo, ogromno zadovoljstvo kakvo još nisam osetio otkad sam se probudio.
Čudni su božji putevi, pomislih, neki prolaze i kroz otvor na zadnjici.''

Umberto Ecco

shta ja znam....i nije tako loshe....

iam0001878724oc.jpg

a na forumu sam fini....

@Shinoda

Au...neces valjda....pa to bre nije ribano godinama...vise nam se isplati da ga zazidamo i napravimo WC na drugom mestu nego da bacamo pare na skupu hemiju i tvoje prekovremene...

....i dete.....pozuri...

e pazi kako je lisac premestio chat s ostalih tema...ala si ishlifovan (:

e ja ne pijem....sem kad moram..a i tada to nerado chinim...do 3tjeg piva...posle ide...

e cigani su super vazda me razvesele...daj be bato sto dinari nemoj da te bije maler...hehehe setjal se neko tojego?....u je shto je nitjpor na tvju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back