Kafana Srbija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imaš i ordinaciju Đunisijević u Glavnoj.
Oni su ti još bolji: https://www.381info.com/kragujevac/specijalisticke-ordinacije/ordinacija-za-uhogrlonos-dunisijevic
Specijalizovani su za ORL.

Samo pregled je malo skuplji, oko 4 soma, ali sve ti ispitaju.
Možda je bolje kod njih da odeš.

Ja sam trenutno na Clarinase tabletama, pošto Xyzal u mom slučaju izgleda više ne deluje.
Ove tablete em štite od alergije, em deluju kao antihistaminik, što znači i da otpušavaju nos.

Takođe, prepisan mi je i Nasonex sprej, koji moram da koristim dva meseca. On je kortikosteroid i za razliku od Olyntha, Nafazola, Operila i sličnih sprejeva koji oštećuju sluzokožu, on može da se koristi duži vremenski period, bez bojazni da će oštetiti sluzokožu nosa.

Iskreno, ova terapija me je već posle jednog dana otpušila.

Posle dva meseca moram da radim i alergo prick test, pa da konačno vidim šta mi pravi havariju :mrgreen:

I tebi bih savetovao da što pre uradiš alergo test i da ti doca prepiše šta da koristiš kao preventivu.
Čuo sam čak i da ima neke vakcine koje se daju kako bi se čovek zaštitio od ovih govana što cvetaju.

Poslednja izmena:
21433163_10212395656544356_6778589372460414839_n.jpg

BURA NA FB, MAŠA OČITALA LEKCIJU KOMŠIJAMA: Neko peče papriku zajedno, a kod nekih u ulazu ne znaju ni da se jave! Ali ne misle svi kao ona
SRBIJA 19.09.2017. 16:45h

- - - - - - - - - -

1284741_paprike-detelinara-novi-sad-foto-uzivo-sa-ns-ulica-facebook-printscreen_ls.jpg

- - - - - - - - - -

Na fotki objavljenoj na Fejsbuku vidi se kako komšije složno i zajednički peku paprike.

- - - - - - - - - -

to je sloga :D

NOVOSAĐANI OBARAJU GINISOV REKORD: Pogledajte ovaj neverovatan mozaik od čepova u centru srpske Atine
SRBIJA 30.09.2017. 20:44h

- - - - - - - - - -

DK_DEa7X0AI6iLU.jpg

- - - - - - - - - -

- Mi smo volonterska organizacija, koja okuplja sve ljude koji su voljni da odvoje svoje vreme i urade nešto korisno, ovo je pravi primer da možemo zajedno nešto da učinimo i pomognemo deci. Da mislimo o životnoj sredini i širimo svest o tome da moramo da mislimo na životnu sredinu.

Petković je dodala da su na satu mozaika kazaljke na pet do 12, jer je krajnje vreme da se misli o našoj planeti.

Sakupljeno je više od 100 tona čepova u čitavoj Srbiji, a oko 300 volontera iz Niša, Novog Sada, Negotina, Aleksinca, Subotice, Sombora, Raške, Beograda i drugih gradova će mozaikom sa motivima grada, ekologije i zaštite životne sredine u svet poslati sliku sa porukom da ne smemo biti sebični, jer nemamo rezervnu planetu i da o njoj mora da brine zbog budućih naraštaja.

- - - - - - - - - -

DK_Cd04X0AA3wgw.jpg

- - - - - - - - - -

Sklapanje mozaika je trajalo od devet do 14 sati, a snimak manifestacije u Novom Sadu biće prosleđen Ginisovoj komisiji sa kojom je organizacija u kontaktu.

U razvrstavanju čepova prethodnih nedelja, uoči obaranja Ginisovog rekorda, pored volontera "Čepom do osmeha", učestvovali su i đaci novosadskih osnovnih škola "Žarko Zrenjanin" i "Dušan Radović", njihovi vršnjaci iz osmoletke u Futogu, kao i novosadski planinari i građani.

Novosadsko udruženje "Čepom do osmeha" u dosadašnjoj humanitarnoj misiji pomoglo je 18 mališana iz čitave Srbije, kojima su za lakši i kvalitetniji život bila potrebna pomagala, a samo u ovog godini obezbeđena su pomagala za petoro dece kada su uručivani prenosivi laptop za slepe koji koristi Brajovo pismo i transformiše tekst u glas, elektromotorna invalidska kolica, dečija invalidska kolica, medicinski aspirator na struju, invalidska kolica.

- - - - - - - - - -

Humanitarnu misiju su prepoznali i priključili joj se mnogi pojedinci poput bivšeg rukometaša Vladimira Mandića, košarkašice Milice Dabović, kikboksera Nenada Pagonisa, ekipe "Državnog posla", glumca Vuka Kostića i drugih.
Autor: Kurir.rs/mojnovisad

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back