Кафана „Рјукова јабука“ №1

• Začetnik teme Začetnik teme miXed
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne znam koju ja gledam,stvarno,:D
Gledam nesto na HQ na Youtube-u neki english dub..jel to dobro...

evo ti i link prvog dela prve epizode (ja odgledao 2 od 13 valjda)

edit : bas me zanima sledece..Zavrsio sam Hellsing (svih 13 epizoda i onaj 3-minutni specijal) ali ja ne kontam ko je ustvari onaj Alakarn (valjda tako nesto,onaj "dobri" vampir)...

Steta sto je tako kratka serija..

Poslednja izmena:
OVA - original video animation, pise se i OAV.

Ide direktno na DVD (kad su nastale u '70-tim isle su direktno na VHS ) u retkim slucajevima se prikazuje na TV uglavnom kao promo.

1-8 episoda, gde episode traju u proseku izmedju 20-50 minuta.
Kvalitet animacije je mnogo bolji nego kod TV serija, skoro ili jednako filmskom, posto se uglavnom rade 1-4 episode godisnje, nema filera pa je i scenario bolji.

Tematski mogu biti orginalna prica ili dodaci TV serijama. Neke OVA postanu seme za TV serije i flimove. Usmereni su vise na musko trziste pa ima vise krvi i gole koze.

Imaju veci producenski budzet nego TV serije.

TV serije
Malo vise su cenzurisani u zavisnosti u kom terminu se prikazuju na TV (to ne vazi za pretplatne kanale) Trajanje 1 episode je oko 22 minuta.
Broj episoda je vise usmeren da pokrije jednu sezonu (3 meseca)
Najcesci 13 episoda (mada sam video 11-14, TV mozda prikaze sve episode ili puste dodatne episode na DVD); 26 episoda (22-26); 39 (retko sam vidjao), 52 (50-52 su 1 godisnje serije), serije sa vecim brojem episoda kao sto su Naruto, Bleach, Dgray Man, Dragonball,....

Animacije nije konstantnog kvaliteta (neke serije su bolje neke gore), scenario je ogranicen 22minutom po epizodi i duzinom serije. U slucaju kad je radjeno po mangi koji jos traje uvode se "filer" episode koje je cesto ruse kontinuitet radnje (Naruto).

Filmovi
Trajanje 1-2 sata, animacija bi trebalo da bude veoma dobra. Prica pocinje i zavrsava se u filmu.

e ovaj...imam pitanje.....jel mozhe neko ukratko da mi kazhe o chemu se radi u elfen ied...mislim,vidim da dosta njih voli anime....a ja upalila prvu epizodu i u roku od pola minuta Lucy pokla njih gomilu O_o....pa sad jel ceo anime takav ili ima neku prichu i shta....:S I da,da skidam Claymore? (ja sam gledala Bleach,dok nisu pocheli s fillerima da smaraju a Death Note sam odgledala i mislim da cju o5 ispochetka da gledam xD)

e ovaj...imam pitanje.....jel mozhe neko ukratko da mi kazhe o chemu se radi u elfen ied...mislim,vidim da dosta njih voli anime....a ja upalila prvu epizodu i u roku od pola minuta Lucy pokla njih gomilu O_o....pa sad jel ceo anime takav ili ima neku prichu i shta....:S I da,da skidam Claymore? (ja sam gledala Bleach,dok nisu pocheli s fillerima da smaraju a Death Note sam odgledala i mislim da cju o5 ispochetka da gledam xD)

Ako mislis na ubijanje, ima ga, koliko oces!!!!!
A ima vrlooooooo dobru i tuznu pricu, meni jedan u prvih 3!

Claymore sam zavrsio pre par dana....Super anime , obavezno da skidas .... :cool:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back