Pa samo ovaj deo je dovoljan da se sa tobom više ne razmeni ni reč ovde.
Ne znam pouzdano, niti dovoljno ali sam siguran u to što mislim i neko mora da odgovara, pa koja je bre to glupost od izjave?!?
O kakvim uslovima za A licencu ti pričaš, jel piše to negde na sajtu Evrolige? Jel ta licenca dodeljena jednom Prokomu koji se raspao u roku od godinu dana nakon dobijanja licence? Evo uslova sa Vikipedije, jedino sam to našao na brzinu:
Gde se pominje projekcija budžeta i transparentnost? Odluka je politička i marketinška, da jake države imaju predstavnike. Ili je Prokom zaslužio više A licencu od nas po ovim kriterijumima?
Competitive performance - KK Partizan je 2010 igrao F4, neposredno pre toga 2x F8 i jedan F16
Television revenues - ne zavisi od nas već najviše od RTSa, mada sumnjam da je Prokom tu bio mnogo jači.
Home attendance - smešno je i porediti KKP i Prokom.
Ajd i ovo poslednje da ti odgovorim, ja ne izbegavam odgovore. To što je dug reprogramiran znači da će se planski izmiriti, ne da će ostati nakon perioda reprogramiranja. Kako si izvukao zaključak da nam je dug i dalje postojeći? Ili izjavu iz 2010 tumačiš kao da je data danas? I ponavljam, kako je rešeni problem sa Marfin bankom relevantan danas?!?
Moram od zadnjeg.....Da CE SE(Buduce vreme) planski izmiriti?
Pa naravno da hoce, cim je potpisan ugovor o tome..........
Obzirom da je u pitnaju BUDUCE vreme, meni bi bilo logicno da kazem da taj dug jos uvek POSTOJI.....
A ako postoji dug, jer nigde nisam video izjavu bilo kog celnika da je taj dug vracen, a logo i dalje stoji na dresovima Partizana, onda je to poprilicno relevantno za danasnje finansijsko stanje Partizana?
Ili je to sto je nekad bilo, a sad jos nije realizovano,i otplaceno ne vazi se?
Znaci dugujes nekome pare, s njim potpises ugovor o tome da ces mu ih vratiti u buducnosti, pod nekim uslovima koji su poslovna tajna, i onda taj dug vise ne racunas?Zanimljivo........
O A licencama se govorilo do sada mnogo puta, i sami celnici Partizana su govorili o tome nekoliko puta, bas na nacin na koji ja to tvrdim(veci budzet sa jasnom projekcijom budzeta i sponzora naredne tri godine).
Zvanicna pravila o tome NE POSTOJE, jer je to diskreciono pravo ULEB-a, ali je iz te price Partizana i vise nego jasno sta se trazi.......
Evo teksta o tome.......
Partizan je i prošle godine bio nadomak A licence, ali je tada odlukom Evrolige tu privilegiju dobio poljski Prokom. Tom prilikom Đordi Bartomeu, prvi čovek Evrolige, najavio je da bi crno-beli licencu mogli da dobiju narednog leta. Prema merilima ULEB-a, za dobijanje A licence, pored bodova, odnosno sportskih rezultata kluba koji čine 60 odsto, uzimaju se u obzir i TV prava sa 30 odsto i kapacitet dvorane 10 odsto. Jasno je da će Partizan morati sve mečeve da igra u „Areni", a s obzirom na to da drži rekord Evrolige po gledanosti (22.567 protiv Panatinaikosa), s te strane neće biti nikakvih problema. Problem bi mogao da predstavlja budžet, pošto je Partizan redovno među najsiromašnijim klubovima, ali ni taj problem nije nerešiv.
Boldovano je ono na sta se cilja.............Budzet...........Javnost prihoda........Ne kaze se javno, ali se podrazumeva da trasparentnost mora biti uslov uz taj budzet.........Uostalom, jasno je i sa "druge strane", da nijedna firma nece dati apre nekome bez da zna gde ce se trositi.......
Sto se tvoje citirane recenice tice......ja samo kazem..Iz oskudnih podataka, koji su u Partizanu KRIJU, malo se toga moze saznati.........ali I TO MALO sto se zna, je veoma sumnjivo.........Sta je tek sa onim o cemu se NE ZNA?