Kafana Kod Lude Metalke

Vasi omiljeni podzar(ovi) metala?

• Heavy metal

glasova: 3 25,0%
  • Thrash metal

glasova: 1 8,3%
  • Glam metal

glasova: 0 0,0%
  • Folk metal

• Progressive metal

glasova: 2 16,7%
  • Industrial metal

• Doom metal

• Death metal

• Black metal

• Gothic metal

• Speed metal

• Viking metal

• Ukupno glasova
    12
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kao svaka prava metlka

i ja isto tako, ti eseji su ionako za slabice

Mislim da to nema veze sa vrstom muzike koja se sluša, Lavkrafta sam volela da čitam i dok sam slušala narodnu muziku.

Dobar danćić svima.Kod mene pada sneg.Kako ste,metalke i metalci.....

Ima snega i kod nas. Krovovi kuća i automobila se bele, ali na trotoarima se ne zadržava.
Biće meni posla danas i to žestoko.
A sutra nadam se da će napadati toliko da kod drugarice možemo da pravimo sneška i malo se grudvamo.
:grudvanje3:

Ćao, Dia. :kafaz:
Juče sam se prevarila kad sam kupovala puzle, rekla prodavačici da će je ćera uraditi za pola sat, evo već 2h je slaže uz moju malu pomoć.
Baš sam joj odabrala tešku puzlu od samo 250 delova.
Sledeći projekat će biti od 500 ili 1000 ima da je slažemo svo vreme dok bude na raspustu.

- - - - - - - - - -

Snesno
Nema tolko veze s muzikom jer bih ja onda trebala da volem horore koje nepodnosim

Slažem se.
To su sve predrasude.

I kod mene isto,nema nista na trotoarima ,ali imam veeeeliku jelku ispred prozora pa lepo izgleda,romanticno:D
Dođe mi da uhvatim neko dete i da pravimo Sneška:lol:

Dia ,srce,a de ti ideš na daleki put,ako nije tajna:zag:Imate lepe kapice,i ja bih jednu.

- - - - - - - - - -

Sumi :heart:,koliko godina ima curica_Jooooj kako je to lepo kad se igras s njima.

- - - - - - - - - -

Ja malo kasnim sa odgovorima,znate ,sneg usporava net:zcepanje:

Ćao, Dia. :kafaz:
Juče sam se prevarila kad sam kupovala puzle, rekla prodavačici da će je ćera uraditi za pola sat, evo već 2h je slaže uz moju malu pomoć.
Baš sam joj odabrala tešku puzlu od samo 250 delova.
Sledeći projekat će biti od 500 ili 1000 ima da je slažemo svo vreme dok bude na raspustu.

- - - - - - - - - -

Slažem se.
To su sve predrasude.

Auch.. Ma puzle su strava ja bih to i dan danas slagala :D

I kod mene isto,nema nista na trotoarima ,ali imam veeeeliku jelku ispred prozora pa lepo izgleda,romanticno:D
Dođe mi da uhvatim neko dete i da pravimo Sneška[emoji38]

Dia ,srce,a de ti ideš na daleki put,ako nije tajna:zag:Imate lepe kapice,i ja bih jednu.

- - - - - - - - - -

Sumi [emoji813],koliko godina ima curica_Jooooj kako je to lepo kad se igras s njima.

- - - - - - - - - -

Ja malo kasnim sa odgovorima,znate ,sneg usporava net:zcepanje:

Ma ja kod rodbine :hahaha:
Al na drugom kraju planete su skoro
Salem se al za 6ipo h voznje sam se raspala

E vidis, jedino nam preostaje da se mi skupimo i pravimo sneska :obozavam: :zskace:

I kod mene isto,nema nista na trotoarima ,ali imam veeeeliku jelku ispred prozora pa lepo izgleda,romanticno
Dođe mi da uhvatim neko dete i da pravimo Sneška

Ti samo započni pojaviće se već neko dete.
Znam da će ovo zvučati čudno, ali dok smo imali kuću sa tatom sam svake godine pravila sneška, ono krenemo da čistimo sneg i samo odjednom postane veliki sneško.

Sumi ,koliko godina ima curica_Jooooj kako je to lepo kad se igras s njima.

Ima 6 godina.
Ma ja sam ti jedno veliko dete.
Imam odličan izgovor da se glupiram. :D

Ti samo započni pojaviće se već neko dete.
Znam da će ovo zvučati čudno, ali dok smo imali kuću sa tatom sam svake godine pravila sneška, ono krenemo da čistimo sneg i samo odjednom postane veliki sneško.

Ima 6 godina.
Ma ja sam ti jedno veliko dete.
Imam odličan izgovor da se glupiram. :D

Svi smo mi velika deca i bas je lepo kad imas neko detence ili vishe njih ,da se pošteno izigraš s njima i vratis
u ona lepa vremena kad si bio sretan.:D

Jedne Nove godine napravila sam karneval i pokupila svu decu iz komšiluka ,jer su im roditelji slavili kojekude.Bilo je totalni haos.
Imam fotke negde,ne da smo se zabavili,i uvek kad ih sretnem podsete me na to kako nikad i nisu slavili bolju Novu godinu.

A ,Sumi,kad spomenu slagalice,kupila ja jednoj od 5 godina slagalicu,ali ona više vole kamione:lol:,i da meni slagalicu da je sastavljam.Baš se oznojih oko tog,i ona se okrenu u jednom momentu i složi to dok si rekao keks:zcepanje:Ali bila je ona od 50 komada.

Pozdrav od par skromnih spilova starih par decenija
IMG_20181214_142436_438.jpg

Dobar dan svima :bye:

Klikni na sliku. Pesma se zove Ševa, je naziv po ptici dobila ova rumunska nacionalna pesma. Kada ste posledji put slušali Rumunsku muziku :D

A pazi sad foru, znas li da je upravo ta pesma jedna od mnogih koje se nazivaju Rumunskim, a u stvari poticu od ljudi koji su sa nasih predela po rodoslovu? :mrgreen: Samo su otisli u Rumuniju zbog nekih drugih stvari, zapoceli muziku tokom ww1 i ranije i promovisali mnogo muzike.

Na njihovom prljavom latinskom mnoga imena budu nazvana drugacije. NPR Radisha postane Radule. Prezime Dragic postane Draghici. Prezime Stanic postane Stanciu. Djordje postane Gheorghiu itd.

Upravo pesma "SHEVA", tj. nazvana "Ciocârlia" je osmisljea izmedju Nikole, Dimitrija i Djordja Dinica. Oni su, u stvari, poreklom takozvani CINCARI.

Ta velika migracija CINCARA je bila tokom i nakon WW1. Dakle period 1900ih-1920ih, ali postoje i zapisi koji ukazuju na to da su se te vrste migracija konstantno desavale u periodu od 1800ih do 1900ih. :ok:

Sto se tice porodice DINIC, oni po rodoslovu i slavskom tumacenju slave Sv. Arandjela. Nazivaju se DININCIMA.

A pazi sad foru, znas li da je upravo ta pesma jedna od mnogih koje se nazivaju Rumunskim, a u stvari poticu od ljudi koji su sa nasih predela po rodoslovu? :mrgreen: Samo su otisli u Rumuniju zbog nekih drugih stvari, zapoceli muziku tokom ww1 i ranije i promovisali mnogo muzike.

Na njihovom prljavom latinskom mnoga imena budu nazvana drugacije. NPR Radisha postane Radule. Prezime Dragic postane Draghici. Prezime Stanic postane Stanciu. Djordje postane Gheorghiu itd.

Upravo pesma "SHEVA", tj. nazvana "Ciocârlia" je osmisljea izmedju Nikole, Dimitrija i Djordja Dinica. Oni su, u stvari, poreklom takozvani CINCARI.

Ta velika migracija CINCARA je bila tokom i nakon WW1. Dakle period 1900ih-1920ih, ali postoje i zapisi koji ukazuju na to da su se te vrste migracija konstantno desavale u periodu od 1800ih do 1900ih. :ok:

Sto se tice porodice DINIC, oni po rodoslovu i slavskom tumacenju slave Sv. Arandjela. Nazivaju se DININCIMA.
Bravo. Ima još tako mnogo da se piše o latiniziranim Rumunima. Evo i ovu pesmu komponovao je Jovan Ivanović poreklom iz Temišvaraa. Temišvar je pripadao srspkoj vojvodini. Taj deo Banata dodeljen je Rumuniji kao poklon miraz za ženidbu regenta Aelksandra Karadjordjevića.Za vreme II-svetskog rata, Hitler je Rumuniji ponudio upravu nad Banatom, medjutim Rumunija to odbija i oblast oko Temišvara koju je dobila na poklon, vraća tadašnjem Jugoslovenskom rukovodstvu :)

Svi smo mi velika deca i bas je lepo kad imas neko detence ili vishe njih ,da se pošteno izigraš s njima i vratis
u ona lepa vremena kad si bio sretan.

Pre bih rekla da je to bio period kad sam bila bezbrižna, ni brige ni pameti, takvo detinjstvo želim da pružim i mom detetu, ali ne bih baš volela da radi sve što sam ja radila.

Pozdrav od par skromnih spilova starih par decenija

Lepa kolekcija karata. :)

Večeras sam uspela da izbegnem padajući projektil na moju cenjenu glavu.
Ovog puta se to desilo dok sam čekala bus
izvirujem ja i gledam hoće li više domileti bus i paf pade mi sneg na glavu, pomerim se, otresem kapu i vidim bus i krenem i samo odjednom poveća grana pade ispred mene i tako preživeh još jedan atentat na cenjenu mi tintaru.

Bro jutro
Ja se preladila juce u busu evo moc govora sam izgubila.. z:cry:
Pre bih rekla da je to bio period kad sam bila bezbrižna, ni brige ni pameti, takvo detinjstvo želim da pružim i mom detetu, ali ne bih baš volela da radi sve što sam ja radila.

Lepa kolekcija karata. :)

Večeras sam uspela da izbegnem padajući projektil na moju cenjenu glavu.
Ovog puta se to desilo dok sam čekala bus
izvirujem ja i gledam hoće li više domileti bus i paf pade mi sneg na glavu, pomerim se, otresem kapu i vidim bus i krenem i samo odjednom poveća grana pade ispred mene i tako preživeh još jedan atentat na cenjenu mi tintaru.

Au majko pa tacno cu poceti da mislim da je namestaljka, meni nikad tako na ulici nista nije padalo na glavu :eek: z:cry:
E a ovde kod rodbine stalno pucaju petarde, tamo kod mene je to iskorenjena proslost, nisam ih cula godinama, bar kod mene :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back