Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srećan rođendan, kolega.:heart2:

Evo, izaberi nešto...:lol:
482397_638108436217805_585404198_n.jpg

Dobar dan !Lep odmor moderatorki!postovaćemo lepim prilozima,komentarima i mišljenjima.održavaćemo kvalitet,ovog pdf-a i pokušati da ga još poboljšamo!
Zadivljen sam komunikacijom izmedju korisnika i na relaciji,moderator - korisnik.Nije uobičajeno na drugim,verujjte mi.Odraz stvarnosti kod mnogih se preneo,tako da su ajd da ne kažem baš svadje ali velike nesuglasice,na mnogim.A ovo je specifičan pdf i raduje me što se politika na njemu nije umešala!:hvala:

Adams, Asimov, Klark, Herbert... zadnje sto sam citao je Klarkov "Susret sa Ramom''. Procitao sam negde da postoje planovi da se ekranizuje i snimi film po ovom romanu... uhh to bi bio bum! Inace sam veliki ljubitelj SF bilo da je rec o knjigama, filmovima, sve jedno :)

Što se tiče Lazanskog, Fidela Kastra, Siniše Mihajlovića i ostale ekipe, podsjećam vas da se na ovom PDF bavimo književnošću, a ne publicistikom. Nemam ništa protiv da neko prijavi da tako nešto čita, ali bolje da ne krećete u dublje geopolitičke i slične rasprave, jer to ćemo morati brisati.

Usput, stiže mi za koji dan Kaputt, a i Koža.

kom pdfu pripadaju takve rasprave?

kako praviš distinkciju između književnosti i neknjiževnosti

Praktični anglosaksonci to jednostavno dijele na fiction i non-fiction. Mi se bavimo onim što oni zovu fiction, odnosno beletristikom i, naravno, poezijom. Može da se govori i o drugim oblastima, filozofiji ili psihologiji, recimo, ali ako ima bar neke veze sa književnošću. Svakako, i o književnoj teoriji, istoriji književnosti i slično.

Jednostavno, svaka rasprava o publicističkim djelima u rekordnom roku sklizne na politički, čak dnevno-politički kurs, a većina ljudi koji dolaze na ovaj PDF to ne voli.

Hmmm da slažem se sa Kventinom....Recimo Jerotić u kniizi dosta piše o neurozama i psiho profilima poznatih pisaca i pesnika poput Kafke, Bodlera tako da tu ima veze sa književnošću...

Apsolutno. Potrebno je da ima bar neke veze sa književnošću, piscima, procesom književnog stvaranja... Složićemo se Siniša Mihajlović s tim nema baš nikakve veze. A ni Miroslav Lazanski.

Skoro sam skrenuo pažnju nekome na pdf filozofija kako su Platonovi dijalozi u određenim segmentima izuzetno umetnički uspeli. Paradoks potiče upravo iz činjenice da Platon nije na umu imao umetničku uspelost tih dijaloga. Oni se takođe ne bi mogli klasifikovati po sistemu fiction/non fiction.

Da li "Dnevnik Ane Frank" spada u književnost?

kad smo kod samog potforuma i dozvoljenih i nedozvoljenih tema, jedna sugestija- uz potforum "jezik", trebalo bi napraviti još jedan, nešto kao "ozbiljno o književnosti" ili tako nešto, jer je većina tema besmislena.

knjige i stranice na drugačiji način- kakve to veze ima sa potforumom knjiženost?
igrajmo se?
izreke i mudrosti?
omoti i ilustracije knjiga?
omiljena latinska izreka ili citat?
aforizmi?

(sve su ovo teme sa prve strane potforuma, mogu mislit šta ih je na ostalim stranama)

pa čak i teme koje se naizgled tiču književnosti, npr. najdraži stih, stihovi koji opisuju trenutno stanje itd, uglavnom su namenjeni za one koji učestvuju samo na onim potforumima sa slikama, fotkama, asocijacijama i raznim kaladontima.

kvalitet pdf Književnost je nizak, jer naprosto odražava kvalitet forumaša :D Ja se ne sećam kad sam video da je neko otvorio temu o nekoj knjizi ili autoru. Sve su to uopštene teme kao što ih je Fjodor naveo i tipa ''ko vam je omiljeni blablabla''.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back