gost 39034
Elita
- Poruka
- 20.782
Ja se solidarisem sa ribolovcem i hocu da kondukterka zazali zbog neopravdane selektivnosti 
Dakle, dosla sam samo da uzviknem BOJKOT!

Dakle, dosla sam samo da uzviknem BOJKOT!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Evo jednog predloga -organizujte temu "pesma bez kraja" sam naslov kaže šta tu treba raditi..lol:
Na kraju idemo u ginisa i postavimo rekord...![]()
Da ne otvaram novu temu, ova je verovatno najposećenija. Zna li ko kako funkcionišu autorska prava za stara izdanja? Recimo, ako imam knjigu koja je izdata 1938. ili 1978, da li je dozvoljeno distribuirati kopiju? Trajanje autorskih prava je vremenski ograničeno, ne znam samo koliko bi to moglo da traje. Ogroman deo izdanja iz zlatnog doba knjige kod nas verovatno nikad više neće biti štampan, ne znam koga zakon efektivno zaista štiti za takva izdanja (na primer, "Žerminal", Prosveta, 1939). Zna li ko šta o ovome?
Zato neki naši izdavači kad objavljuju ovu kiosk klasiku obično izmisle ime prevodioca (ili ga uopšte ne potpišu), a zapravo prepišu neki prevod od ranije.

A ja mislila da pravi boemi (kako doživljavam književnike) sede u pravim kafanama, ne u virtuelnim...![]()

Tamo se napiju, pa odu kući da pišu. Neverovatno je koliko se u alkoholnoj izmaglici krije ideja i motivisanosti da se ista napiše; veliki procenat tih ideja se ujutro zaboravi, ako se ne počne odmah pisati, a često se ne može zarad lelujanja tastature. Drugo, pijanom svašta nešto odvlači pažnju, pa ode ideja i motivisanost u duboke ponore obliviona![]()

Rano si se vratila, ne važi se...Hmm ... Danas sam bila u kafani.

.gif)