- Poruka
- 73.881
Zašto bih to radila?Dokaži ti da imaš 25!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zašto bih to radila?Dokaži ti da imaš 25!
Ne moraš, znamo da imaš manje od 25.Zašto bih to radila?
Pa da, oko 12, vidi se odmah.Ne moraš, znamo da imaš manje od 25.![]()

Znaju li tvoji da dolaziš na forum?Pa da, oko 12, vidi se odmah.![]()
lažem..jedanput sam bio na mirazA šta ćeš, neki teže uče.![]()
Ovo je prelepo! I tako istinito. I tako meni poznato. I blisko. Taman tako (kao da) je govorila Lunja.Tokom celog života susreo sam se samo s jednim, ili dva čoveka koji su se razumevali u umetnost šetnje, one šetnje koja je genijalnost, one koja je, tako reći, sveto lunjanje. Engleska reč sauntering, koja isto to izražava, starog je porekla. Nastala je u ono vreme kada su mnogi - u srednjem veku - špartali drumovima, živeli od milostinje, i hodočastili u Sainte Terre, Svetu zemlju. U Svetu zemlju su išli ovi Svetozemaljci, ovi suntereri, sveta lunjala.
Ima pak onih koji saunterer tumače od sans terre, što znači bez zemlje, bez domovine, u dobrom smislu onaj ko nema doma, jer mu nije ni potreban, jer se na svakom mestu oseća kao kod svoje kuće. To je tajna uspešnog lunjanja. Onaj ko sve vreme sedi kod kuće još može biti najveća skitnica na zemlji; ali lunjalo manje skita od krivudave reke koja vredno traži najkraći put ka moru.
Svaka šetnja je krstaško hodočašće, mi šetači smo krstaši strasnog srca. Ako možeš da ostaviš oca, majku i braću i sestre i ženu i decu svoju i prijatelje tako da ih više nikada nećeš videti, ako namiriš sve dugove, napišeš testament, dokrajčiš sve svoje nedovršene poslove, slobodan si i spreman si da kreneš u šetnju. Moji poznanici često kažu kako bi voleli kad bi umeli da lunjaju kao ja. Ova sloboda, bezbrižnost, nezavisnost ne može se kupiti ni za kakve pare. Da bi čovek umeo da šeta, to je dar, i to dar neba. Ambulator nascitur, non fit. Čudim se što već popodne, kada je svako pročitao sve novine, na ulicama ne
zavlada opšta gužva, i što se ljudi ne rasprše na sve strane sveta da malo proskitaju.
Šetnja nema nikakve veze s onom higijenskom askezom koju ljudi praktikuju iz zdravstvenih razloga. Svakodnevna šetnja je avantura dana. Čovek odlazi izvoru života. Kada putnik zapita Vordsvordovog slugu, koja je radna soba njegovog gospodara, dobija odgovor: Ovo ovde je biblioteka, radna soba je, pak, iza kapije.
Bela Hamvaš
Kako si Lunja? Kako je prosao dan?

Aj sutra....ili da sacekamo jos malo, da zavrsi skolska godina, pa da proslavimoPogledajte prilog 936170
Ja ću ipak ovako.
Zezam se, moram još da radim, dok završim, biće kasno za to..

Sutra ne mogu, u ponedeljak škola od 8.Aj sutra....ili da sacekamo jos malo, da zavrsi skolska godina, pa da proslavimo![]()
E, Miko, dobro sam, dan neki vreo a tezak, ali fino, mirno, bila kod brata, videla snajku i decu, eto, familijarno. Falilo mi to.Kako si Lunja? Kako je prosao dan?