Kafana "Jezičina"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nešto najuvredljivije, ali i najviše osvešćujuće je bilo kad je poznata osoba izjavila nešto o tome da debeli ljudi/sa viškom kilograma, izgledaju kao da su u raspoloženju i stanju da prožderu čitav svet.
Iako je to bilo primtivno reći, već duže vreme mi ta njegova, a i ne sećam se ko je, izjava stanuje u glavi... Razmišljam o tome., i živim konstataciju.
Bre... zaista nisam sa te strane nikad gledala.
Pojesti svet!
Па добро...
некад људи заиста вређају без икакве мере...
али ако нам помогне да размислимо о нечему где можда грешимо...
ОК...није тако ни лоше-
Што каже пословица "у сваком злу има и неко добро".

Ništa gluplje nisam čula, da izvineš. Od strane te poznate osobe.
Šta god da radi, dobro je, bar u odnosu na mene.
Ne treba da budemo debeli, ne treba da budemo zavisnici o hrani.
Na duge staze, zdrav pogled o tome kakvi treba da smo, ima pozitivan efekat.
Imala sam 70kg kad sam čula tog... i dalje ne mogu da se setim ko je, ali uglavnom je trebalo da budem sebi nekako velika, da osetim da sam za svoj pojam debela;
Izvini, ja ne želim da budem debela, da se guram sa sopstvenim telom tu i tamo, da se pitam šta mi smeta, a smetam sama sebi!

Svejedno ne volim grubu reč. A ti si i bez njega znala kako izgledaš. Možda ti je to bio okidač da se pokreneš, ali ja nikad ne mogu da budem na strani grube reči.
Gruba reč... da, bila je to gruba reč, kao što je ponekad i Gospodnja poruka gruba.
Niko nije primetio iako je došla sa TV-a, a ja sam zapamtila. Možda je to bila poruka samo za mene?

Možda je tebe gruba reč izvela na pravi put, al mi to ne znamo zaista, sad to tako tumačiš, a u svim tumačenjima smo subjektivni, ta ista rečenica , tako izrečena kako je opisuješ je mogla napraviti mnogo više štete. Osobe bolesne, depresivne, u ovom slučaju gojazne, uz takvu "motivaciju" pre mogu da dobiju okidač da podignu ruku na sebe nego da smršaju.
Dakako da sve možemo tumačiti kao " Bog" nam je to poslao pred nas, i "Gospodnja poruka je ponekad gruba".Tako je najlakše proći kroz život. "Nemam šta ja sad tu da se protivim, tako Gospod hoće, šalje mi ove znake ". Teško da smo mi tumači Gospodnjih poruka, a i kad šalje pred nas razne teške situacije, možda ne šalje da se povinujemo, nego da ojačamo i prevaziđemo to.
Ima jedna pričica o tome , ako je ne pronađem , prepričaću ti je svojim rečima.
Čovek čoveka ne treba da vređa i unižava , i pritom da se zaklanja za to da je to Božija reč.

Poslednja izmena:
1692593834319.png

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back