Kafana 'Dosije K'

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo da kažem - prva provokacija- biće svašta:evil:...dosta je bilo ....ODVRATAN je fazon...a oni koji žele da ovu lepu kafanu pretvore u ogavnu arenu i isprazna provociranja - neće uspeti, a to nije ''zezanje'', pravo i lepo zezanje se ovde vrlo lako može iskusiti ali za to je potrebno potpuno drugačije ponašanje. Loše namere pod maskom neke pravde - odlično prepoznajem, i unapred molim da se ni ne pokušava da mi se time zamazuju oči...
MRŽNJA SE VRAĆA.......UVEK......NEKAD I GORE........

Dže ste koke, evo Zoke inženjera teških mentalnih konstrukcija!
(za neinformisane, moj dugogodišnji pozdrav drugarima i drugaricama u ovoj kafani. Nije moj brend, a nije ni moje da edukujem, ima Google, pa da se shvati kontekst. No, nikakve tu zlomisli nema)

Dakle, umoran sam kao vuk i gladan kao pas! Šta ova mehana nudi? :)

1.1.jpgc7f8452d-843b-4ed8-9c8d-cee64cfdff00Large.jpg

Ups, upitao bih Agathu da nešto pristavi, ali vidim da je ljuta...
Samo da joj se javim jednim lepim citatom iz pera onog Amera, Vilijamsa -Ako se rešim svojih đavola, izgubiću svoje anđele

a ja velim, ako se rešim svojih đavola, moji anđeli će me pomilovati po glavi...

- - - - - - - - - -

Jok na prazan stomak, onda poludim pa se poigram inventarom u ovom svratištu...

Imam dragog druga, pesnika, samotnjaka koji nekoliko godina nije imao net - NIJE GA ZANIMALO, a onda je napokon potpisao ''ugovor'', ali jadan nije znao da treba antivirus program, te ne možete zamisliti šta se tu nakupilo za mesec dana. I čistila sam mu comp - preko sto virusa..a još uvek je radio ali sporo...i večeras mi dolazi na obuku...a nismo morali da formatiramo disk - neverovatno!!!

Poslednja izmena:
Nema tu opravka. Virus se useli u neki fajl, izebe ga, a antivirus onda izbriše ceo fajl, retko kada ga opravi, tako da tu nema leka sem kompletne reinstalacije sistema, i to je uvek najbolje rešenje.

Pesnik, a? Neka, neka... ne volim poeziju, kao što znaš, moja ljubav je proza, ali cenim i poštujem svakoga ko je u stanju nešto smisleno napisati i ima hrabrost da to prezentuje drugima.

Nema tu opravka. Virus se useli u neki fajl, izebe ga, a antivirus onda izbriše ceo fajl, retko kada ga opravi, tako da tu nema leka sem kompletne reinstalacije sistema, i to je uvek najbolje rešenje.

Pesnik, a? Neka, neka... ne volim poeziju, kao što znaš, moja ljubav je proza, ali cenim i poštujem svakoga ko je u stanju nešto smisleno napisati i ima hrabrost da to prezentuje drugima.
Ovaj je vrlo mračan, nije ni malo patetičan pa mi se njegove pesme baš sviđaju. Ima on i roman ali je previše, da ne kažem potpuno filozofski, a toga nisam preterani fan...volim dobru priču prvenstveno....
P.S. sad comp radi ko zmaj, svašta sam mu radila, i na kraju prošla kroz program za čišćenje registara...kad sam rekla da radi - mislila sam RADIO JE sa preko sto virusa u sebi:eek:

Poslednja izmena:
Da, dobra priča mora da ima antagonistu, obavezno, izgrađene karaktere koji se lako identifikuju sa čitaocem, interesantan uvod, rasplet i obavezan pančlajn, tj, poentiranje. Doziranu dužinu, najviše volim kratke i novele. Zatim, drugi sloj, priča u priči, koji ili kritikuje ili se izruguje (parodira) nekom establišmentu, najčešće državi, ali to nije uslovv, samo bonus.
Moj drugar i kolega ima otklon ka filozofiranju, tako da mu čitaoci bace roman nakon nekoliko stranica, ali se izverzirao da to lepo umota kroz interesantan storilajn, tj, da mu to bude drugi sloj i sada izbacuje odlična dela. Smatram ga jako dobrim piscem za kojeg se čulo i tek će. Još je mlad.

Poslednja izmena:
Da, dobra priča mora da ima antagonistu, obavezno, izgrađene karaktere, interesantan uvod, rasplet i obavezan pančlajn, tj, poentiranje. Doziranu dužinu, najviše volim kratke i novele. Zatim, drugi sloj, priča u priči, koji ili kritikuje ili se izruguje (parodira) nekom establišmentu, najčešće državi, ali to nije uslovv, samo bonus.
Moj drugar i kolega ima otklon ka filozofiranju, tako da mu čitaoci bace roman nakon nekoliko stranica, ali se izverzirao da to lepo umota kroz interesantan storilajn, tj, da mu to bude drugi sloj i sada izbacuje odlična dela. Smatram ga jako dobrim piscem za kojeg se čulo i tek će. Još je mlad.
O pa ja volim mudru misao utkanu u dobru priču - to je u stvari idealno, samo ne volim isključivo mrsomuđenje...

Pa upravo to razdvaja književnost od škrabanja. Da ne govorim o tehnici pisanja koja mora da bude besprekorna, i sa dva stila. Naratorski i upravni, mada, tu nema pravila. Samo da je napisano književno, bez suvišnih prideva, veznika, mešanje dakanja i infinitiva, pravilan raspored interpunkcije i sl. Sve to dođe vremenom, kada pogledam svoja škrabanja od pre nekoliko godina, dođe mi muka :)

Pa upravo to razdvaja književnost od škrabanja. Da ne govorim o tehnici pisanja koja mora da bude besprekorna, i sa dva stila. Naratorski i upravni, mada, tu nema pravila. Samo da je napisano književno, bez suvišnih prideva, veznika, mešanje dakanja i infinitiva, pravilan raspored interpunkcije i sl. Sve to dođe vremenom, kada pogledam svoja škrabanja od pre nekoliko godina, dođe mi muka :)
Ja sam samo dnevnik pisala....ali godinama nisam .......a to što sam pisala sam i ilustrovala, ali onako zvrljotine, nekad volim da pročitam...pa se smejem

Nisam ga čitao, moji afiniteti su isključivo u žanrovskoj prozi.
pogledaj ga kao slikara, baš je dobar, a evo ti gore jedne pesme. Doorsi su po njegovoj misli dali naziv bendu -
“If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, Infinite.
For man has closed himself up, till he sees all things thro' narrow chinks of his cavern.”

Odličan je Blejk:

Božanski lik

Okrutnost ima ljudsko srce
a ljubomora ljudsko lice
užas, čoveka božansko obličje
a usamljenost ljudske odore.

Odore ljudske od gvožđa su skovane
obličje ljudsko od vatre je,
lice ljudsko peć je ognjena zapečaćena
a srce ljudsko klisura je gladna.

Džek, obrati pažnju na prvu strofu,
i pogledaj prvu stranicu poslednje knjige koju sam ti dala ... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back