Kafana 'Dosije K'

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A propo cigana: Luis pokoj mu duši, bio je ciganin.
Mrzi me da kucam, ali mogu večeras da ti napišem ko je sve ciganin a ne uklapa se u stereotip koji si opisao.
Možda sam i ja ciganin? Odakle znaš?
Mislim da jesi mizantrop. Ili si samo matori zlojeb kome niko nije po volji...

Možda i jesi, šta to mene briga? Sigurno neću da promenim mišljenje stečeno iskustvom zbog toga. I nemoj da vređaš bez ikakvog razloga.

- - - - - - - - - -

Tesko je to objasniti nekom ko nema dete. Ja se uvek setim svoje politike o deci I nacinu odgoja a sad cutim ko mutava,.Nema toga sta ne bih uradila za jedan osmeh [emoji4]

Ja imam ćerku od skoro tri godine, i meni je to teško objasniti. Zato je vozim u jako bezbednom automobilu, okruženoj airbagovima, na dečjem sedištu, na propisani način. To sa razloga što njen osmeh hoću da gledam ceo život, bez nepotrebnih rizika.

A rekoh več: dozvoljavam mogućnost da mrzim osobu ali nikako naciju.
Generalizovanje ad hoc vipe govori o tebi kao čoveku nego o predmetu tvoje mržnje.
Cigani su osećaji, puni elana i života, i žive nesputtani normama.
Možda ti smeta što ti, kao bivši organ, ne možeš da živiš tako?

A rekoh več: dozvoljavam mogućnost da mrzim osobu ali nikako naciju.
Generalizovanje ad hoc vipe govori o tebi kao čoveku nego o predmetu tvoje mržnje.
Cigani su osećaji, puni elana i života, i žive nesputtani normama.
Možda ti smeta što ti, kao bivši organ, ne možeš da živiš tako?

Govorim o onima koje sam upoznao, o onima koji su upropastili stanove koje su dobili besplatno, onima koji ne šalju decu u školu iako imaju sve besplatno, onima koji kradu i uništavaju imovinu pa se onda vade na diskriminaciju kad ih uhapse...

Koje su to norme kojima su oni nesputani?

- - - - - - - - - -

Obično ljudi mrze one osobine koje i kod sebe prepoznaju.
Ne jažem da je to kod tebe slučaj, ali liči mi baš na to.

Ne znam, ja sam svoj stan renovirao, nisam iscepkao parket da založim bure. Ne teram svoje dete da prosi po ulici.

Niti svi cigani prose niti su svi neinteligentni razbijači stanova...
Svaka čast za renoviranje stans. Danas je to retko videti.
Imaš kola sa air begovima sa svih strana, imaš pare za renoviranje stana, bivši si odbornik....
I ti si našao da se prepireš i ubeđuješ sa prostim bravarom...

Ceo život je stvar kompromisa, ljudi u našim krajevima često iz najbolje namere sputavaju decu na svakom ćošku... ne možeš da voziš bicikl, pašćeš, nemoj da trčiš, spotaćićeš se, nemoj da skačeš, oznojićeš se, nemoj ovo, nemoj ono... motora se plaše najviše ljudi koji ih ne voze... oni koji ih voze znaju vrlo dobro da 90% problema nastaje zbog neprilagođene brzine i nemogućnosti pravovremenog reagovanja ako se nešto nepredviđeno desi u tim okolnostima. Stoga je rizik prilikom vožnje od 30-40km/h jako mali, verovatno ne veći nego kad dete pored tebe samo trčkara ulicom. Ako pogledaš vesti o stradalim motociklistima, u 19 od 20 slučajeva videćeš da je u pitanju bila neprilagođena brzina i rizični manevri, što naravno niko ne radi kad vozi decu.

Niti svi cigani prose niti su svi neinteligentni razbijači stanova...
Svaka čast za renoviranje stans. Danas je to retko videti.
Imaš kola sa air begovima sa svih strana, imaš pare za renoviranje stana, bivši si odbornik....
I ti si našao da se prepireš i ubeđuješ sa prostim bravarom...

Nije sve to zbog mene, zemljače, nego zbog porodice. Što se mene tiče, mogu da živim bilo gde i bilo kako. Ako insinuiraš da sam to stekao zato što sam bio organ, bolje nemoj, jer su me ostali prozvali (iza leđa i vrlo tiho) budalom, jer za četiri godine nisam zavalio nijedan kioKs, a kamoli nešto drugo.

- - - - - - - - - -

Ja nemam sredstava za sve to. Ako mi bude hladno, neću se libiti ni jedne sekunde da založim i nameštaj i parket da ugrejem decu.
Zašto bi me to činilo lošijim čovekom od tebe ili od cigana?

To se ne dovodi u pitanje. Zbog deteta bi klao zubima.

Ceo život je stvar kompromisa, ljudi u našim krajevima često iz najbolje namere sputavaju decu na svakom ćošku... ne možeš da voziš bicikl, pašćeš, nemoj da trčiš, spotaćićeš se, nemoj da skačeš, oznojićeš se, nemoj ovo, nemoj ono... motora se plaše najviše ljudi koji ih ne voze... oni koji ih voze znaju vrlo dobro da 90% problema nastaje zbog neprilagođene brzine i nemogućnosti pravovremenog reagovanja ako se nešto nepredviđeno desi u tim okolnostima. Stoga je rizik prilikom vožnje od 30-40km/h jako mali, verovatno ne veći nego kad dete pored tebe samo trčkara ulicom. Ako pogledaš vesti o stradalim motociklistima, u 19 od 20 slučajeva videćeš da je u pitanju bila neprilagođena brzina i rizični manevri, što naravno niko ne radi kad vozi decu.

Nisam taj. Sva kreativna sloboda će biti njena, uz dovoljno informacija da sama zaključi šta je loše, a šta dobro za nju. Pokazaću prstom na narkomana i reći na to liči i tako završi onaj ko proba drogu, pokazaću prstom na nekoga ko je spljeskan u kolima ili pored motora i reći tako završavaju oni koji brzo i nepažljivo voze...ima načina da se detetu ugrade sigurnosni mehanizmi, a da se pritom ne ograničava ni na koji način.

Dobar dan

jerohinac, Gogilli, geometar, Dzek svih zanata, Bravar i ostali ...

Obrisala sam veliki broj postova..Posle ovog, svako dalje provociranje, ometanje rada moderatora,
komentarisanje rada moderatora i sve sto nije u skladu sa Pravilnikom bice kaznjavano banom ( c3)

Posle ovog obavestenja reklamacije na banove ne primam...:)

Mmmmm... kafaaaa....

coffee.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back