Kafana "Bonaca"

• Začetnik teme Začetnik teme twigy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
....pa da izdas u sezoni i opet sve da renoviras kad odu?

...da ti nije prizemlje ja znam kome bi to moglo da se izda odmah,
ovako tesko....

to sto je priemlje ima i svoje prednosti...
dvoriste od oko 300 m2
ogradjeno, pod kivijem i lozom, pa zidan rostilj...
terasa velika koliko zelis
pogodno za malu decu koju imas gde da pustis a da ne budu na ulici i da stalno strahujes....
.
ajd, da vidimo koga imas :)

to sto je priemlje ima i svoje prednosti...
dvoriste od oko 300 m2
ogradjeno, pod kivijem i lozom, pa zidan rostilj...
terasa velika koliko zelis
pogodno za malu decu koju imas gde da pustis a da ne budu na ulici i da stalno strahujes....
.
ajd, da vidimo koga imas :)

...vec smo pricali o tome Proko, ma sta ti pricao, tu je vlaga, memla, ne moze da se osusi u toku leta to sto zimi napada
jer kisa kad krene neki zidovi budu mokri do drugog sprata, znaci zivela sam tamo i u zgradama i u kucama i znam o cemu
pricas...tu ce malo ko da pusti dete napolje u dvoriste i taj hlad da se igra, vrlo retko, uglavnom ce odvesti dete na plazu da
se igra u pesku ili u neki parkic gde imaju penjalice, ljuljaske, klackalice, tobogane, a prevashodno drustvo svojih vrsnjaka...

...neka ti je sa srecom, da sto pre izdas nekome to, ali budi siguran da cim nadju stan u zgradi odose....to mogu da
garantujem...da nekom das da ti to pazi, odrzava pa mozda i da pristane, ali da placa i zivi u vlagi ne verujem bas....

nema vlage niti je ikad bila
od 1993 godine dva puta nam je usla voda u stan zbog obilnih kisa kad je cela budva plivala i kad su svi u prizemlju sirom budve imali isti problem
stan je suv, useljiv
drugo, mala deca po najvecoj vrucini nisu na plazi ni u parku /ne znam gde u budvi i ima park? /
mala deca su u hladu do popodne kad sunce malo mine pa da se moze opet na plazu.....
ja sam na moru ceo zivot, da je srece da sam ostao u hrvatskoj, to je more, turizam, usluga, veselje...
sve ono sto u budvi i nema
nema struje, vode, ljubaznosti, razonode..
ja na moru sve dok nisam odsao u budvu nisam video cevape...
a u budvi prvih pet-sest godina nisam video ribu !!!

....parkova ima koliko hoces, vidi se da nisi bio odavno, ovo oko struje, vode i ostalog takodje
vidim da nisi u toku, ja provedoh tamo pola svoga zivota, i opet cu ako Bog da ziveti tamo,
ako se sve kockice sloze....a za ostalo stvar afiniteta, moje odrastose na plazama pa im
nista ne fali...i na plazama ima hladovine....

...da se ne raspravljamo, em nisam raspolozena za to, em ne zelim, neka ti je srecno izdavanje
pa cemo se cuti kad prodje leto, gde su stanari....

imam jednu porodicu koja zeli da se useli odmah, ja se jos razmisljam

elem, parkovi u budvi.... stvar diskusije
struja zna da nestane, kao recimo za novu godinu, 31.12 nije je bilo od 18 pa do skoro 23 h
ja sam u budvi od 1991 i znam je dok je nije bilo od semafora....kad nije bilo turizma, kad je bila pustos
oni su najpre profitirali od zemljotresa pa posle od raspada jugoslavije kad smo se svi koji volimo more preselili iz hrvatske u crnu goru i doziveli sok..
kao da smo dosli vremeplovom a ne kolima :hahaha:

tuga i jad ....

ja sam odrastao na kornatima, spavao otvorenih ociju na plazi jer je nebo toliko bilo puno zvezda ...
jeo zive jezeve, skoljke, samo malo poprskane limunom
a u crnoj gori, toliko ima fekalija u vodi da u budvi stomacni virus vlada vec decenijama....
u kotoru kad ti padne nesto u vodu, niko ziv ne vadi.... izgubljeno zauvek...
to malo sto jos ima oaza, to je prema hrvatskoj i tamo mi lici sve na dalmaciju
ispod budve ili jos gore, ispod bara.... ne vredi ni reci trositi...
budva bi mogla biti puno bolja, samo da je vise budvana, ako me razumes
sad da vidis plaze, prljave, zapustene, na onoj maloj plazi ispod starog grada truli vec mesecima jedan frizider koji je raskupusan ali nikome ne smeta...
mogao bih i da okacim neku sliku pa da vidis budvanske plaze danas....

...jao bre Proko ti to pricas meni koja sam bila tamo za docek ng i znam da to nije tacno? ili meni koja znam odlicno kakve
su njihove plaze, ajde stvarno zivota ti pa ja ne znam sto ti ides tamo i sto tu kucu koju imas ne prodas kad vec toliko ne
volis sve tamo...sto se tice hrvatskog mora i same zemlje, meni bi mogli da plate najbolji hotel, da daju ne znam sta nogom
krocila tamo ne bi, hvala lepo, imala sam neprijatnosti jos uvreme stare juge, a posle svih desavanja ne hvala lepo...

...svako treba da ide tamo gde voli, i gde misli da mu je dobro, i to oko stomacnih problema ne verujem pricate o tome
kao o legendi, ja provedoh svoj zivot tamo i nikad ali nikad nisam ni ja ni niko moj imala probleme...

...svasta...

ja imam dva stana u zgradi i mi nismo imali struje !
prosetaj do te male plaze preko puta kapetanije.pizana, pa ukloni sama zardjali frizider
pogledaj malo po krstaricinim temema koje pisu o letovanju, pa da vidis da li je stomacni virus legenda ili svakidasnjica
i meni se ne ide u hrvatsku jer su mi kucu na krku roditelji pod pritiskom menjali za visetsrukomanje vredan stan u novom sadu...
i trece najvaznije, moje prezime je ime prvog mesta kraj budve i ja kad pisem pisem o svojima jer se jedim zbog neprofesionalnosti, tradicionalne neljubaznosti, loseg nivoa turisticke ponude i jos mnogo toga
tako da ti je konstatacija da svako treba da ide gde mu je dobro, ne stoji na mestu, jer budva je ocev zavicaj.................
udo se u novi sad ....................

...idi bre, ja vise branim to tamo nego ti, a izgleda da vise i volim iako ne vucem poreko odande...

..nacitah se ja svakakvih gluposti, tako da to sto pise na forumu, bar 80% baci u vodu, a i sto bih
vise verovala nekom tamo nego sebi samoj, a rekoh ti da mi nikada nismo imali takvih problema...

...i da ne teramo mak na konac, svako gleda iz svog ugla....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back