Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.302
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa nije Srbija moja otadžbina.
srpski jezik mi nije maternji, a nije čak ni drugi strani jezik
Svi su ostali bez teksta.Pošto se situacija u skorije vreme razvija u jednom prilično eskalirajućem smeru, ne toliko radi starih učesnika, već radi onih koji su ovde novi. Zašto? Zato što, baš zbog toga što nisu s nama neki duži period, oni nisu upućeni u razna zbivanja. A to znači i da su vrlo podložni raznim manipulativnim uticajima, posebno u zavisnosti od lakovernosti. U nameri da otklonim neke dileme i postavim par kratkih pojašenjenja, odlučio sam napisati jedno kratko saopštenje za javnost foruma. Naša kafanica deluje kao možda najbolja tema na kojoj bih mogao okačiti tu objavu.
Naime, na svetskoj mreži postoji jedan čovek koji me već jedan poduži period prilično opsesivno uhodi. Uz teorije koje variraju iz godine u godinu, pokušava da utvrdi što više informacija je moguće od mene i vrlo aktivno me ocrnjuje kod, u principu svih ljudi sa kojima imam elektronsku prepisku. To uključuje i seciranje, analiziranje i slanje mojih objava na internetu, uključujući i nekih po bukvalno celu deceniju matorih (a što, rekao bih, prilično dosta govori o njemu), sakupljanje što više je moguće citata, njihovo izvlačenje iz konteksta i slanje drugima tako što ti navodni „dokazi” treba da predstavljaju nekakav inkriminišući materijal. Nažalost, u pojedinim slučajevima takva propaganda zna da bude bude i plodnosna.
Citati o kojima je reč na ovom forumu, nekada i po punih dvanaest godina stari, ovakve su prirode:
Kroz godine moje aktivnosti na ovom forumu, kad god bi se radilo o nekim privatnim podacima, moja je praksa bila da postavljam kontradiktorne, nekad (manje ili više) posprdne podatke, potvrđujući tvrdnje i optužbe forumaša koji bi zavirivali u taj domen. Svašta sam na ovom forumu pisao. Nazivao sam sebe i četnikom i DSS-ovcem i ustašom i SNS-ovcem i rimokatoličkim raspopom; potvrđivao sam i slao kontradiktorne izjave iz kojih bi se zaključilo da sam intelektualno retardiran, da sam klinac, matorac pred penziju, teški mentalni bolesnik...poluinformacijama, šalama, zavitlavanjima i čudnim odgovorima pušto sam ljude da misle i da sam Crnograc i Hrvat i Hercegovac, u skorije vreme i Bošnak. Izjašnjavao sam se po nacionalnosti javno na ovom forumu i kao Albanac (Šiptar, preciznije). Da se našalim sa onima koji su toliko opsednuti sa mnom, kačio bih na forum fotografije raznih malih crkava sa tvrdnjama da su povezane sa mnom, a da u stvarnosti u slučaju nekih imaju toliko veze da sam ih jednom u životu posetio.
Naravno, u suštini ništa što se tiče privatne prirode u stvarnosti nije istina (ustvari, ko zna, možda nešto i jeste...ni ne sećam se šta sam sve lupetao kroz ove silne godine od dana kada sam se prvi put na ovom forumu bio pojavio). Shvatam da je to možda bilo nezrelo donekle, ali ne mogu a da ne priznam da sam u tome vrlo često i slatko uživao.Za kraj, podsetiću javnost još jedne stvari koju sam napisao, navodeći da je srpski ni manje ni više no tek četvrti jezik koji sam u životu naučio):
Bez nekog daljeg detaljisanja o ovom citatu, samo bih skrenuo pažnju čitavoj forumaškoj zajednici da neke stvari koje pojedinci na ovom forumu pišu, uz nadu da ovim što kažem ne prelazim neke granice, ne samo da ostaju ovde ovekovečeni kao svedočanstvo nečijih (zlih) namera, već i inteligencije.
P. S. Bitno je još zbog nekih, da sad i dalje ne dužim jer sam se trudio da u toku ove čitave objave ne prelazim crvene linije, podsetiti i na staru dobru narodnu poslovicu: Ko se poslednji smeje, najslađe se smeje.![]()