Kafana ''AMBASADA''

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
majka.jpg

Dobro veče svima. Kapetane dobra krvi kako ti "burgijaš" sa engleskim?;)

KURS

Pod stare dane morao sam da se upišem na kurs engleskog jezika. Kažem, morao, jer se bez znanja ovog jezika više nije moglo. Kada sam bio školarac, učio sam ruski, ali mi je trebao samo dva-tri puta u životu, i to kada sam, pre dvadeset godina u nekim lokalima nabasao na "umetnice" koje su igrale uz šipku. Učio sam jedne godine u gimnaziji i latinski, ali stvarno ne znam gde žive ti Latini. U latinoameričkim serijama se, znam pouzdano, ne govori latinskim jezikom.

Iako mi je penzija mala, svakog meseca sam odvajao po trećinu za stručne predavače, knjige, sveske, kasete, priručnike, testove i ostala nastavna sredstva. Za šest meseci redovnog pohađanja časova na Institutu za strane jezike u Jovanovoj ulici naučio sam šta znači brend, star, bekstejdž, in, aut, siti, kid, saund, bend, pi-si, si-di, šop, stor, sejl, stajling, surfing, faking, džoging, džoint, džanki, imidž, mejk ap, deks, njuz, fešn, skrin, video klip, video bim i video spot... Bog me ne video!

Ostalo je još da naučim značenje reči fajl, pikčur, plej, drim, ervejz, autfit, trend, džipsi luk, fensi...

I onda više neću blenuti kao tele u šarena vrata, već ću moći da pratim programe domaćih TV-stanica, pardon, "domestik ti-vi čenela".

A. Čotrić

Dobro veče svima. Kapetane dobra krvi kako ti "burgijaš" sa engleskim?;)

KURS

Pod stare dane morao sam da se upišem na kurs engleskog jezika. Kažem, morao, jer se bez znanja ovog jezika više nije moglo. Kada sam bio školarac, učio sam ruski, ali mi je trebao samo dva-tri puta u životu, i to kada sam, pre dvadeset godina u nekim lokalima nabasao na "umetnice" koje su igrale uz šipku. Učio sam jedne godine u gimnaziji i latinski, ali stvarno ne znam gde žive ti Latini. U latinoameričkim serijama se, znam pouzdano, ne govori latinskim jezikom.

Iako mi je penzija mala, svakog meseca sam odvajao po trećinu za stručne predavače, knjige, sveske, kasete, priručnike, testove i ostala nastavna sredstva. Za šest meseci redovnog pohađanja časova na Institutu za strane jezike u Jovanovoj ulici naučio sam šta znači brend, star, bekstejdž, in, aut, siti, kid, saund, bend, pi-si, si-di, šop, stor, sejl, stajling, surfing, faking, džoging, džoint, džanki, imidž, mejk ap, deks, njuz, fešn, skrin, video klip, video bim i video spot... Bog me ne video!

Ostalo je još da naučim značenje reči fajl, pikčur, plej, drim, ervejz, autfit, trend, džipsi luk, fensi...

I onda više neću blenuti kao tele u šarena vrata, već ću moći da pratim programe domaćih TV-stanica, pardon, "domestik ti-vi čenela".

A. Čotrić

Hallo Monti...

Qu'est ici le lot tu ?

Ne regardes-tu pas le football ?

@Monti
neka Englezi i svi koji se prave "Englezi" uce srpski pa ce da me shvate...........a ja njih razumem podugo......;)
Ziv i zdrav da si............dobar clanak.......:)

Ajmo jos jednu, onako uz ladjanog lava i Zvezdu...cvajne komaden (po Vuku) ;)

Sa secanjem oticicu
skoferima svojih dana
I dal ikad ja sticicu
kud me vodi tela rana……….

Za dusu se ja ne brinem
jer odnece deo mene
Ako ikad negde stignem
tad saznat cu da ne vene………….

U novom ce telu biti
dusa stara kao nova
Sva secanja svi sakriti
bit ce deo mojih snova……………

ZK

Hallo Monti...
Qu'est ici le lot tu ?

Hi Samanta kleine Maus, pripremam se za jedno predavanje u Essen pa ni za fudbal nemam vremena. Na kratko navratim ođe udahnem kapetanove stihove ka i tvoje i VIRGINIJA postove pa onda ponovo svjež na službeni komp. VIRGINIA đe su oni tvoji stihovi s prijatnom vizualizacijom ?

2ut58o7.jpg

@Monti
neka Englezi i svi koji se prave "Englezi" uce srpski pa ce da me shvate...........a ja njih razumem podugo......;)
Ziv i zdrav da si............dobar clanak.......:)

Ajmo jos jednu, onako uz ladjanog lava i Zvezdu...cvajne komaden (po Vuku) ;)

Sa secanjem oticicu
skoferima svojih dana
I dal ikad ja sticicu
kud me vodi tela rana……….

Za dusu se ja ne brinem
jer odnece deo mene
Ako ikad negde stignem
tad saznat cu da ne vene………….

U novom ce telu biti
dusa stara kao nova
Sva secanja svi sakriti
bit ce deo mojih snova……………

ZK
Za lijepe snove dragi Srbine;)
bej4hi.jpg

@Monti

Hvala Ti Dobri Covece i gorski vuce, na lepoj vizuelizaciji izrecenih stihova.................;)

Pa uz to....(pesma normalno)............ i lepa vam noc svima

ZDRAVICA

Na zdravlje tebi
Na zdravlje svima
Tako i meni
Ko daje, taj i prima

Imao srece
Od manjeg vece
Ko ne pije, nece
Ajde da se krece

Imao roda
I bujna ploda
Vina do svoda
I sitna boda

Blejale ti ovce
Brojao novce
Prijatelja svuda
Ljubavi koje kuda

I kraj sebe diku
Ikonu i sliku
Sa strane dosta
Prevara ti prosta .................

ZK

@Monti

Hvala Ti Dobri Covece i gorski vuce, na lepoj vizuelizaciji izrecenih stihova.................;)

Pa uz to....(pesma normalno)............ i lepa vam noc svima

ZDRAVICA

Na zdravlje tebi
Na zdravlje svima
Tako i meni
Ko daje, taj i prima

Imao srece
Od manjeg vece
Ko ne pije, nece
Ajde da se krece

Imao roda
I bujna ploda