Kafana ''AMBASADA''

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
koan za kolegu higijeničara... :)

Obedience

The master Bankei's talks were attended not only by Zen students but by persons of all ranks and sects. He never quoted sutras not indulged in scholastic dissertations. Instead, his words were spoken directly from his heart to the hearts of his listeners.

His large audience angered a priest of the Nichiren sect because the adherents had left to hear about Zen. The self-centered Nichiren priest came to the temple, determined to have a debate with Bankei.

"Hey, Zen teacher!" he called out. "Wait a minute. Whoever respects you will obey what you say, but a man like myself does not respect you. Can you make me obey you?"

"Come up beside me and I will show you," said Bankei.

Proudly the priest pushed his way through the crowd to the teacher.

Bankei smiled. "Come over to my left side."

The priest obeyed.

"No," said Bankei, "we may talk better if you are on the right side. Step over here."

The priest proudly stepped over to the right.

"You see," observed Bankei, "you are obeying me and I think you are a very gentle person. Now sit down and listen."

:D:D:D

Posle galerije slika (bez da neupućeni išta nauče), i copy-paste velikih pisaca bićemo još veći ako zveknemo neku pat(r)iotsku...

STOJA-Evropa.JPG

čoveče, kakvi balvani

Iron Lord:
Pa ovako...
Bilo je napisano da mu je 18.04.???? B.C. rodjendan, a opet u profilu stoji dašanjni 26.03.???? A.D.
To samo pokazuje dve stvari - da neko proverava tudje profile i da taj isti neko ne želi da obavesti javnost o sebi.

PRVI JE RODJENDAN PO PRAVOSLAVNOM A DRUGI PO KATOLIČKOM!

Трт....!
Још кад би господин друг "Лорд од српа и чекића" знао разлику између јулијанског и грегоријанског календара - ондаК не би никада написао овакву небулозу... :lol: :lol: :lol:

eremita:
Трт....!
Још кад би господин друг "Лорд од српа и чекића" знао разлику између јулијанског и грегоријанског календара - ондаК не би никада написао овакву небулозу... :lol: :lol: :lol:

То ће Еремита од гибанице да нам појасни...
Па де си бре, цео дан сам ко шугав...

Си чуо да пишем Гвоздоаре?

Eremita..... pobogu.......
da li ces nam bar u ovom kutku Politike omoguciti malo mira
i tolerancije......
tvoji postovi su, cesto, toliko neprimereni i promaseni.

ps. evo malo zabave............
O božanskoj komediji

Ovu komediju napisao je najveći pisac Danta Alegorija. Ona se zove ili nosi naziv Božanstvena zato što Dant moro da dobije božansko nadaknuće da bi mogo da prodje kroz pakao da ne izgori ili padne u neki kazan sa vrelu vodu pa da se ispari pa da ga posle neprime u raj gde ga tamo čeka njegova devojka koju je on strašno mnogo volo pa možda neće da joj se zasvidja koja se zvala Beatrica, ako ima rane na licu i na rukama koje je on nju voleo pa i ona njega pa što sada da mu se ljubav pokvari. Ova knjiga se zove još i komedija zato sto je to što pisac piše izmišljeno i što mi to neverujemo pase smejemo kada čitamo što tu piše. Da napiše ovu komediju nagovorijo ga je njegov prijatelj Virgilia, on je pisao sonete Lauri i ne boli joj samo dušu kao Daneta već i oči i kosu i vidi je kako se vozi u čamac pa se plaši da se ne prevrne. Vodi ga na onaj sveti i tamo nadju papu kako visi na glavačke na dole koji je tada živeo u Rimu na Tibar, reku zelenu i pljačkao seljake koji nisu imali šta da jedu pošto im je sve uzimao ovaj papa i drugi buržujci. Odavde mi može da izvedemo zaključak kako je Alegorija bio napredan i mrzeo sve gazde tiranine i razne druge kapitaliste kao što ih i mi isto tako mrzimo i mrzećemo ih i neće se ugledamo na njima već ćemo marljivo učimo i izgradjivati zemlju i drugi svesni objekti."

bobanap:
Eremita..... pobogu.......
da li ces nam bar u ovom kutku Politike omoguciti malo mira
i tolerancije......
tvoji postovi su, cesto, toliko neprimereni i promaseni.

ps. evo malo zabave............

Jedna od mogućnosti izbegavanja idiotskih nebuloznih slika mladog i talentovanog Hrišćanina je da u ZoneAlarm-u podesiš odbijanje banera i pop-up gluposti.
(sad će da poveže kako odbijam pop-ove)

Pričaju tri prostitutke šta bi želele da im sinovi postanu -
Prva: 'Ja bih želela da bude doktor, dobar i plemenit posao, sigurna i dobra plata'
Druga: 'Advokat, iz istih razloga'
Traća: 'Ja bih htela da bude golman'
Prve dve: 'A što baš golman'
Treća: 'Pa kad primi go da mu pola stadiona **** mater'

За специјалне пацијенте кафанчета, који воле да попију сами код куће, а понестане пића ...
Специјална услуга - конобарица која доставља, и то брзо ...
motoassxh8.jpg

Ко је луд нек се жали ... :lol: :lol: :lol:

Але, ово је још увек "друштвена" кафана - државна. Слабо сам плаћен ... Нека пацијенти модификују мало. Не могу све сам ...
Колега Марлон "качи слике", Стрела на одмору, чекамо Биљу и Опанка за поезију, а ви бре пијанци - направите аудицију за музику и келнерице ... :lol: :lol: :lol:
А, брате и пиће набављајте ... нестало. :lol: :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back