Kafa!

• Začetnik teme Začetnik teme fokka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koja kafa je jača?

• Turska kafa

• Nescafe

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kakvu kafu pijete,koliko puta dnevno,sa mlekom ili bez i sa šećerom ili bez?
Ja pijem nes,3 puta dnevno,sa mlekom i 1 kašikom šećera i umućenu sa mikserom.

:whistling:
ja uvek i opet pijem kafu
tursku bez šećera jaku šlogerušu,
ali svaku vrstu kafe volim
i uvek je imam ispred sebe, šta god da radim u kući:mrgreen:

Interesuje me vaše mišljenje o navedenim kafama. Koju više preferirate i koja je, po vama, jača, tj. koja ima veće delovanje na organizam?

Ja više preferiram Tursku kafu, mada volim i druge kafe. Od tih drugih najviše konzumiram Nescafe i esspreso ponekad. Čujem da je Turska kao najslabija od druge dve pomenute. Meni se čini da je jedino esspreso jači od Turske kafe, dok mi je Nes u svemu tome najslabiji.

Po meni je turska tzv. crna kafa najbolja.
Pijem je bez secera tako da mogu da osetim njenu pravu aromu.
Nes kafu sam pila, ali uvek od nje dobijem neku kiselinu. Ne prija mi.
Espreso ne volim, mnogo mi je jak.
Inace sam obozavalac i zavisnik... ako ne bih popila kafu ujutru, ceo dan sam
konfuzna i glava me boli.

Po meni je turska tzv. crna kafa najbolja.
Pijem je bez secera tako da mogu da osetim njenu pravu aromu.
Nes kafu sam pila, ali uvek od nje dobijem neku kiselinu. Ne prija mi.
Espreso ne volim, mnogo mi je jak.
Inace sam obozavalac i zavisnik... ako ne bih popila kafu ujutru, ceo dan sam
konfuzna i glava me boli.
I meni se dešavalo da od Nes-a dobijem kao neku kiselinu u stomaku, ali to se dešavalo samo kada sam ručno mućkao kafu i to mi se uvek "omakne" malo više kafe nego ostalog. Naravno, tih problema nisam imao kad sam pio one kafe iz kesica. A isto se i ja osećam ako ujutru ne popijem kafu i to baš crnu (mada može i Nes da završi posao).
Espresso pijem uglavnom na faxu i ponekad u nekom od kafića i mogu ti reći da je mnogo dobar za buđenje ujutru - x puta sam tako sanjiv polazio na predavanja i više puta mi ni turska, koju na brzinu isrčem kod kuće, nije dovoljna, već moram i jedan espresso da popijem. E tad onda počinjem da funkcionišem. :)

Espresso je definitivno, po meni, jača kafa od crne i Nes-a zajedno. Filter kafu još nisam probao.

Volim tursku kafu,espresso mi je onako ako sam sela negde u gradu...Nes ne volim...
Bez turske nikada ne izlazim iz kuce,ako treba ustacu i sat ranije ali taj ritual uz dve cigarete i u tisini volim da obavim sama i na miru...

Interesuje me vaše mišljenje o navedenim kafama. Koju više preferirate i koja je, po vama, jača, tj. koja ima veće delovanje na organizam?

Ja više preferiram Tursku kafu, mada volim i druge kafe. Od tih drugih najviše konzumiram Nescafe i esspreso ponekad. Čujem da je Turska kao najslabija od druge dve pomenute. Meni se čini da je jedino esspreso jači od Turske kafe, dok mi je Nes u svemu tome najslabiji.

Obožavam nes i tu pijem. Kada ponestane nes kafice, dobra je i turska kafica. NIsam ja neki razmazen stvorić pa da ne mogu biti i nes i tursku ali ako se vec pita, obozavam nes. Tursku pijem sa bakom jedino, jer ona ne pije nes. Koliko ja znam da je jača nes kafa od turske. Espreso nisam nikada pila pa ne mogu da dam svoj sud. Ono što znam da ne treba biti više od dve kafice, bilo turske bilo nes...u stvari kada bolje porazmilsim mozda jedna bi bila sasvim dovoljna jer verovali ilio ne, jednoj kafi je potrebno 24 h da bi se razgradila u organizmu, pa Vi vidite. Nisam ni aj cveće, i ja sam nekada pila po tri turske kafe dnevno, ali sam prestala i dugo nisam pila uopšte kafu, jedno dve godine, pa opet...ali sada pijem samo nes. U svakom slučaju za sta god se odlučio, ne treba da pšreteruješ, ja milsim. :)

bez turske ne mogu i obavezno popijem po dve duple u toku dana... nes mi je više kao poslastica, koji god da je u pitanju i na kakav god način da je spremljen... espreso sam pila ranije u velikim količinama(i to mali, bez meleka, bez šećera), pa želudac jedno vreme nije više mogao to da mi podnese... sad popijem ponekad produženi sa mlekom...

Ranije sam pila tursku kafu sve dok nisam ostala trudna sa trecom cerkicom.Od onda je pocela jako da mi smeta i da od nje imam kiselinu tako da vec vise od tri godine pijem nes kafu.Bas mi prija :kafa: pijem je slatku sa mlekom.

i tema spojena sa starom temom o kafi... :)
To upravo gledam. Znam da sam pre neki dan otvorio temu i vidim sad ima već 4 strana. :D

Imam pitanje za sve vas ljubitelje Turske kafe: pravilan način kuvanja te kafe je da je pustimo nekoliko puta da provrije, ali time se kompletno gubi onaj kajmak preko što ide. Sa druge strane, viđao sam kako neki tako skuvaju kafu, da ostane prst debeo sloj kajmaka. Kako izbalansirati ta dva?

Back