Kada vidim smece na ulici

Kada vidim smece na ulici, kraj puta, u sumi...

• Sagnem se i pokupim

• Pomislim kako bi to trebalo pokuiti ali ne ucinim nista (lenj sam)

• Ne kupim, imam obicaj i sam da bacim smece na ulicu

• Pomislim da postoje ljudi kojima je to posao i produzim dalje

• Nemam nikakav odnos prema smecu, prodjem ne razmisljajuci

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ne kupim po celom gradu, kupim u svom neposrednom okruzenju
smeta mi da zivim na deponiji
smeta mi i da se kupam u depononiji
nisam frik koji smatra da sve oko nas treba da bude sterilno, ali nisam ni avanturista koji voli da pliva u kanalizaciji
pre neki dan je bio neki haos, cunami, irma, nirma.. u spaniji zbog cega se u more izlila kanalizacija
bukvalno su gomna plutala
na plazi je gradska vlast izbacila zute zastavice da voda nije za kupanje, plazu naravno nije mogla da zatvori
a onda su novinari uradili intervju jer je bilo onih koji se tu samo suncaju i onih koji su se kupali sa sve malom decom
kakve su posledice imali i da li ih je bilo zna svako od njih
i cigani zive u ciganmaloj na sekundarnim sirovinama
i zivi su
neko krace neko duze
meni se njihov nacin uredjenja zivotne sredine ne svidja
mislim da moze to mnogo bolje
zato mi nije tesko da otpad koji je neko drugi bacio tamo gde mu nije mesto, bacim ja u kontejner
to sve ide iz kuce
takav odnos prema prirodi je imao moj deda..i moj otac..imam ja, a vidim da ga ima i moje dete

preskočim, ša....nekad kažem vidi 100ku...žena kaže,,pa stoji tu u ulazu nedelju dana... pa onda koNšinica kaže...da ga ufatim..ima da mu stavim znaš gde - na otirač....

nervra me...eo, kao dan kao danas, vreme vetrovito, umereno, al vetrovito i mestimično negde čak i kištovito..naročito i brcskoplaninskim predelima...i ja sad otju da bacim celofan u kantu.... odnese vetar...onda ja jurim tako taj celofan i iz trećeg mi uspe...44

nervira me šo kod nas nema kontejnera za razvrstavanje otpada za reciklažu... 21. vek...msm, postoje firme koje se bave reciklažom..al nema kontejnera za grupisanje...to, kao, videli ste na par mesta u gradu..to se ne važi..

Mrzim smeće, mrzim generalno svaki nered, tako sam vaspitan... a i sigurno imam opsesivno-kompulsivni poremećaj.

Pokupim šta mogu, kolko mogu. Kad je neko veće sranje često slikam pa pošaljem Beokomu, kažem im da pozovu
komunalce da pokupe.

preskočim, ša....nekad kažem vidi 100ku...žena kaže,,pa stoji tu u ulazu nedelju dana... pa onda koNšinica kaže...da ga ufatim..ima da mu stavim znaš gde - na otirač....

nervra me...eo, kao dan kao danas, vreme vetrovito, umereno, al vetrovito i mestimično negde čak i kištovito..naročito i brcskoplaninskim predelima...i ja sad otju da bacim celofan u kantu.... odnese vetar...onda ja jurim tako taj celofan i iz trećeg mi uspe...44

nervira me šo kod nas nema kontejnera za razvrstavanje otpada za reciklažu... 21. vek...msm, postoje firme koje se bave reciklažom..al nema kontejnera za grupisanje...to, kao, videli ste na par mesta u gradu..to se ne važi..

joj jeste, to i mene nervira

Setio sam se kada me je komšija postideo. Opravdano sfe..

Parkić je odmah tu pored, pa sedimo, duvanimo i divanimo ...kaže on, kakva je ovo stoka što baca pikavce...a ja često znam da bacim opušak, umesto u kantu..i ...i da viš kako sam se odmah korigovao. Ništa nisam komentarisao, šo bi rekli na forumu - prepozno sam se..... Ne bacam ništa na ulicu, al nekako mi bilo okej da bacim opušak pločnik u parkitju......a inače skupim tu neku flajku od piva i slično tuđu, da ne bi kerovi razvlačili i klinci ko klinci, tinejžeri, naprave deponiju gde god se nađu za 5 minoota....delimo taj prostor, a đoobretari prođu ujutru, do podneva...đubreta masa.....al dobro, oni su puni energije, ne razmišljaju....ne zameram im.....

i to sto si video izdvojene kontejnere za pojedine sirovine, sve na kraju ode u jedan gradske cistoce :)

Dosta toga se promenilo na bolje. I ako ni sada nije bajno, ali ljudi se menjaju, vise paze, shvataju da su okolina i svi ti parkovi nasi. Jer kada covek nema osecaj privatne svojine, onda se cesto ponasa kao da ga bas briga.
I ako jos uvek svuda ima smeca, ja kako redje dolazim, vidim da ima promena na bolje. Sa strane od autoputa vise ne izgleda tako strashno i uopste je sve dosta sredjenije, tako da se nadam da ce nam biti sve lepse i bolje. A lepu zemlju imamo. :)

Inace, sto se tice ciscenja i skupljanja smeca i kod mene je isto kao i kod Kvinsi.

skupljam po plazi recimo
prvo, gadno mi stavit sugaman medju opuske i kojekakva sranja
skupljam i kad ronim
skupljam iza nas po kancu ako nam sta slucajno ostane, mada smo okej stvarno za to
skupljam i ispred ulaza pa frknem u kantu
ovo ostalo...ima sluzba za to, al ima i vrlo malo kanti
i to malo ljudi ne koriste
x puta sam sa klupe skupila prije nego sjednemo pa bacila u kantu
i stalno mi je puna torba smeca tipa racuna, kesa pa isprazinim kuci ili u kantu

Back