kada vam se aktivira dugme INAT

ja svaki pokusaj nametanja bilo koje vrste, ili manipulacije, ili potcenjivanja, dozivljavam kao atak na moju licnost, i reagujem vrlo burno.
to nije inat, nego trenutna reakcija
inace se ne inatim, nikad.
naprotiv, sklona sam preispitivanju, i to po svim pitanjima..a glavna odlika inata je da se drzis slepo nekog misljenja i gotovo.
to kod mene ne postoji.
sve , pre ili posle, stavim pod lupu.
i prosto ne mogu u necem da istrajem ako vidim da nisam u pravu.
uzas, dupla devica.

ja svaki pokusaj nametanja bilo koje vrste, ili manipulacije, ili potcenjivanja, dozivljavam kao atak na moju licnost, i reagujem vrlo burno.
to nije inat, nego trenutna reakcija
inace se ne inatim, nikad.
naprotiv, sklona sam preispitivanju, i to po svim pitanjima..a glavna odlika inata je da se drzis slepo nekog misljenja i gotovo.
to kod mene ne postoji.
sve , pre ili posle, stavim pod lupu.
i prosto ne mogu u necem da istrajem ako vidim da nisam u pravu.
uzas, dupla devica.

potpisujem.
uzas.dupla riba.

U KOJIM SITUACIJAMA
i kada ,ste sebi rekli
e bas cu to da uradim za inat
i kome to najcesce radite---(inatiti se najcesce znaci ici protiv sebe..ali neke osobe prosto izazivaju to u vama-koje?)
,,,,
i da li ste nekada bili svesni da- to sto se inatite ,-u odredjenoj situaciji
da ce te od toga VI imati vise stete nego koristi
a ipak NASTAVLJATE igru

epa sad...u kojim...bilo puno puta...puno situacija...
...svima...

...svestan uvek, al nema veze...

Od svih osobina koju imam ili nemam, to je jedina za koju sam najzahvalnija na tom Bozijem daru sto mi dade: INAT do zadnjeg molekula, do poslednje peruske na trtici, do poslednjeg eritrocita, na granici ludosti. Inat u svhu prezivljavanja i opstanka. Inat za zivot , U inat...zivot...Iz inata ludost i snaga i hrabrost i rushenje zidova, lichnih okova, nametnutih prepreka. Imam utisak da sam se saplela i od pupchanu vrpcu kad sam se radjala i da sam u inat toj nekoj cvornatoj kanapchini shto me cimala i vezala i izashla napolje na svetlo da vidim ko je i shta je i shto mi staje na put bez potrebe. A da ne govorim o preprekama kroz zivot. Da nije gospodina inata , ne bih znala da mogu, ne bih ni probala. Ne bih mogla nishta. Mozak mi je jako prost i jednostavan sa nekoliko komandi koje momentalno izvlace iz letargije i navlache jurishni oklop za borbu sa vetrenjachama. Brzinom transformersa, menja se sve u sekundi...percepcija situacije...u inat zivim...nemam osecaj da treba, da neshto vredi, da mi je neshto potrebno, da mora , zao mi je shto mi fali blazeni osecaj zelje za nekim ,,pobedama " radi sopstvene sujete ili kvazivaznosti. Da nije gospodina inata , najradije bih bila Ferdinand koji sedi ispod drveta i mirishe cvece...ali moje cvece bi pochupali Divljaci samo da se nasmeju, te ne bih imala shanse ni da ga prismrdim. ...Te jednostavne komande mogu biti :
1. da je neko dovoljno dobar, te cu biti na njegovoj strani sve da i komadi Planete pochnu da otpadaju , a da ne govorim o ljudima
2. da me neko dovoljno izazove , uvrijedi, ponizi, potcijeni ili bez razloga , ikakvog razloga umesto da se skloni usporava mi putanju i onemogucava napredak , da me natera da odustanem ili poverujem da ne mogu...
3. ako fale pomenuti faktori mogu i sebe da smestim u situacije da propadam do blata, strpljivo da se punim i chekam da se nakupi kumulativna energija dok mi se zichice ne uheftaju u glavi da padne roletna pred ochi ,,A SAD JE DOSTA " , ni ja ne znam tad shta sve mogu , jer tad gospodin inat machem probada azdaje -strahove , karakondzulu -neveru, zaslepljuje veshticu - zebnju od poraza, zaslepljuje visinu i chvrstinu prepreka i dopushta volji da rashiri krila slobodno...a zna se da volja zna da pomera planine...da me umota i zashtiti od loshih energija...i ne dozvoli da propadnem...
To je moj najdrazi , moj najmiliji inat, kojeg ne bih menjala ni za shta na svetu.
A one sitne inatice ko koga zove, u inat necu sto mi neko kaze, to su smejurije , koje ne bih ni stavljala u folder ovog primarnog , nasushnog inata za prezivljavanje. To su za mene izvitoperene iverke - inatici , kvaziinatici i budalashtine.

Back