Kada stižu prve jagode?

Ali one domaće, ne ove plastične koje mogu da se kupe tokom cele godine, onako fino upakovane po 5-6 komada, "ukusa bezukusnog".

Još mesec dana?

Pa kada stignu i krenemo da ih jedemo sa šlagom, pa onda one fine lagane brze domaće torte... pa kolači sa jagodama, starinski brzinski. Stiže proleće i višnja ide na odmor.

Pogledajte prilog 1694278
photo: pixabay.com
Jagoda vec ima po prodavnicama i pijaci.iz plastenika.samo su im cene na nivou.

Isao sam sa zenom i decom da berem divlje jagode.Mislim da nema nista lepse.Samo su sitne i treba mnogo da se nabere da bi se zasitio.Inace sto se tice tvog dijabetesa,zavisi koje je vrste.Dozvoljavaju neke vrste da se koristi i beli secer i msnjim kolicinama,a da ne steti.
Znam, znam. Može po malo slatkog da se uzme i to pokrijem većom dozom insulina.

Ali one domaće, ne ove plastične koje mogu da se kupe tokom cele godine, onako fino upakovane po 5-6 komada, "ukusa bezukusnog".

Još mesec dana?

Pa kada stignu i krenemo da ih jedemo sa šlagom, pa onda one fine lagane brze domaće torte... pa kolači sa jagodama, starinski brzinski. Stiže proleće i višnja ide na odmor.

Pogledajte prilog 1694278
photo: pixabay.com

mrzim torte i kolace sa jagodama!

pu satanisto rdjavi
Strašno! Čuj ne voli kolače sa jagodama!

Meni je rodjendan 15. juna i uvek sam hvatala zadnje jagode za tortu.
Lokalne nadmorska visina od 50 m do 400m stižu od 8.5 do 18.5 pod uslovom da vrijeme bude fino. Od 400 mnv do 1000 mnv sazrijevaju do 20.5 do 12.6. Berba jagoda u Hercegovini i južnoj Crnoj Gori kreće od 20 - 25 aprila.
Ja sam rođena u prvoj polovini jula i pitala sam se kako mi je mama rođendansku tortu pravila sa svežim jagodama! Definitivno je zbog podneblja u to vreme, tj. kasnije sazrevaju.

mrzim torte i kolace sa jagodama!
Ne verujem ti.

Isao sam sa zenom i decom da berem divlje jagode.Mislim da nema nista lepse.Samo su sitne i treba mnogo da se nabere da bi se zasitio.Inace sto se tice tvog dijabetesa,zavisi koje je vrste.Dozvoljavaju neke vrste da se koristi i beli secer i msnjim kolicinama,a da ne steti.
meni rastu na placu (nisam ih sadio, rastu samo na nekim mestima - valjda mikroklima)

Naravno, nisam ni sumnjao, uopste!
Ko bi rekao da tako nesto nekome uopste moze da se desi - a tako lepe jagode :)
ali to ima pozamasan istorijat i spada u nikad izlecene decije traume.
Mrzim i maline :)
Setila sam se onog dečijeg vica koji mi je sin ispričao: Pita dete mamu: "Mama, da li jagoda ima nogice?" "Nema sine". "Hm, mislim da sam pojeo bubamaru".

Back