Kada ste prvi put poželeli dete/decu?

• Začetnik teme Začetnik teme gufa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gufa

Zainteresovan član
Poruka
401

Meni je prvi put bilo sa 28 godina i nikad mi pre toga nije padalo na pamet osim kao strah koji me je drzao cvrsto sa kontracepcijom na raspolaganju.

Dakle secam se tog momenta kada sam se iznenadila osecajem da bih ja zapravo bila sposobna da budem necija majka. Nisam bila nesto posebno zainteresovana ali ideja mi je bila privlacna. Posle 3 godine i par meseci postala sam majka :)

..nisam mnogo razmishljala o deci kao klinka, mada se negde podrazumevalo da cu imati decu, nekad....
..podrazumevalo u smislu da nisam nikada mislila da cu svesno ne zeleti decu.. :lol:

..ponekad bih se raznezila nad nekom uspavanom mrvicom, ponekad bih prevrnula ochima pred nekim klincem u najgorem izdanju,
ali me ni to nije teralo na misli ovakve ili onakve..

..nikada nisam stigla do razmishljanja kakav bi "otac moje dece" bio chovek sa kojim sam bila u vezi.. :lol:
..chak ni sa mm-om..
..posle par godina, ideja i dalje nije bila "e sad beba" vec se uoblichilo pitanje "a zashto da ne..?" ..

..rodila prvo sa 21..najmladje sa 35 i po..

Meni je prvi put bilo sa 28 godina i nikad mi pre toga nije padalo na pamet osim kao strah koji me je drzao cvrsto sa kontracepcijom na raspolaganju.

Dakle secam se tog momenta kada sam se iznenadila osecajem da bih ja zapravo bila sposobna da budem necija majka. Nisam bila nesto posebno zainteresovana ali ideja mi je bila privlacna. Posle 3 godine i par meseci postala sam majka :)

Skoro pa isto tako kao i ti :)
Tacnije imala sam oduvek negde u podsvesti da zelim porodicu (cak sam mislila imacu bar 3-4 dece)...ali to je sve bilo "Jednog dana.."
A zelja mi se pojavila prvi put bas tako sa 28..
E sad drugo je zelja za detetom sama po sebi, i zelja da imas dete sa nekim koga volis. Onda to dobija jos novu dimenziju, mnogo mnogo vecu i jacu :)

Након 30. године.

Заправо, тек тада сам почела да примећујем децу, колико медена могу да буду.

Иначе сам увек мислила да се никада нећу удавати, а још мање имати децу.

Али, налетео неко, и променио моје ставове за сва времена.

Први пут у првој години факса, када сам сањала да сам добила бебицу. Ужасно ме мучио неки крајње ирационалан осјећај губитка након буђења и схватања да је то био само сан.
Озбиљна жеља да имам дијете тек од прије неких годину и по, када смо се момак и ја уозбиљили у нашим намјерама заједничког живота, томе је вјероватно допринијело и моје одрастање и, ако постоји, природна потреба за потомством. Шта год да је, жеља је ту, а имам 28 година.

prvi put u 17oj godini kad sam bila na praksi u zvecnaskoj
medju ostalom ostavljenom decom, bila je i devojcica koja je u meni izmamila materinski instikt
molila sam roditelje da je usvoje..ja cu da brinem o njoj..molila sam ih makar da je uzmemo na starateljstvo, bilo sta - samo da je zadrzimo i da ne ode u neku drugu starateljsku porodicu..
moji su mislili da je to posledica toga sto sam tada jako volela zivotinje i decu...a ja nisam umela da im objasnim da je osecanje potpuno drugacije..
praksu smo odradili za dva meseca na tom mestu, a ja sam pune dve godine isla da je obilazim sve dok nije zavrsila u decijem selu

Одувек сам знала да ћу имати децу.
Са 16 сам писала у дневнику о томе како ћу имати четворо деце, смишљала сам им имена и све...
Но, знала сам да ћу их рађати кад дође време...тако да сам престала да користим контрацепцију тек после веридбе, када смо обоје увелико дипломирали и кренули у заједнички живот.... али сам децу добила тек пар година после венчања, и то, на жалост, не четворо како сам желела, само двоје...
Но, никада нисам нешто откидала за бебама, топила се од милине кад их видим и слично, као неке моје другарице...нисам се играла са комшијском децом, и тако то...
Само сам знала да ћу, кад дође време, имати своју децу!

Back