Kada se Bog otkriva ljudskom srcu ?

cecalana

Ističe se
Poruka
2.511
Kako se dolazi do vere ? Kako se postaje vernik ? Kada to covek pocinje da "vidi" Boga ?
Otac Serafim Rouz je pisao o tome navodeci i primere ljudi koji su u svom zivotu pronasli veru (a neki i nisu):

http://maranata.comyr.com/biblioteka/besjede/kada_se_bog_otkriva_ljudskom_srcu.html

Ako nekog interesuje od ovih tzv. ateista moze da procita (mada sumnjam, mnogo je to slova za njih), oni su ovde vise da bi se svadjali, raspravljali, ismevali, solili pamet drugome, a ne da nesto nauce. Ali da ne bude da nismo dali odgovore...

Inace, ne bi ni u ludilu tracili svoj jedini, kratki zivot na rasprave o tome ima li Boga.
A sta mi ateisti, antiteisti ili nazovi kako hoces radimo sve vreme ?
Mi trazimo dokaze da bog postoji a Vi nikako da nam ih pruzite.
Mnogi jako veliki vernici su napustili ovaj forum [piramida4, Utah......] jer nemaju argumenata za komunikaciju sa tkz ateistima. Zacrtali u vugla neku apstraktnu licnost zvanu bog i gledaju pravo kao konju kad stavis ono na oci da ne gleda sa strane da se ne bi uplasio.
To ispiranje mozga koje si gore nadenula verovatno nece ni jedan tkz ateista da cita jer zaista nema vremena za gubljenje na gluposti. To su bas gluposti.
Izvini ali tako je

Mnogi jako veliki vernici su napustili ovaj forum [piramida4, Utah......] jer nemaju argumenata za komunikaciju sa tkz ateistima. Zacrtali u vugla neku apstraktnu licnost zvanu bog i gledaju pravo kao konju kad stavis ono na oci da ne gleda sa strane da se ne bi uplasio.
To ispiranje mozga koje si gore nadenula verovatno nece ni jedan tkz ateista da cita jer zaista nema vremena za gubljenje na gluposti. To su bas gluposti.
Izvini ali tako je

Pa ti vec svakako gubis vreme na gluposti radeci jalov posao svaki dan. Dzevdzis na ovom forumu kao trazeci dokaz da ima Boga, a nista od ponudjenog materijala neces ni da procitas , ni da pogledas. Znaci, tu si da bi se raspravljao, svadjao, glupirao. Ne interesuje te zaista to o cemu pricas.

Znaci, tu si da bi se raspravljao, svadjao, glupirao. Ne interesuje te zaista to o cemu pricas.

A zbog cega si ti gospodjo na ovom forumu?

Verovatno si i sama svesna da se niko do sad nije preobratio u to sto govoris, pa onda razmisli dobro i nemoj reci da si ovde da bi druge obratila...

Koji je tvoj razlog zbog kojeg dolazis ovde na forum kada se ne vide rezultati ( niko se nije obratio u ono sto govoris )?

Svako dobro!

A zbog cega si ti gospodjo na ovom forumu?

Verovatno si i sama svesna da se niko do sad nije preobratio u to sto govoris, pa onda razmisli dobro i nemoj reci da si ovde da bi druge obratila...

Koji je tvoj razlog zbog kojeg dolazis ovde na forum kada se ne vide rezultati ( niko se nije obratio u ono sto govoris )?

Svako dobro!
Циљ Православља није да преобраћа и да убеђује друге да приђу Православљу, па тако ни колегница не чини то. Износи оно што је у сваком случају тема овог пдф-а (за разлику од твог коментара који нема везе са темом већ издваја један део реченице како би пронашао подлогу за започињање свађе и препирке познатије као спам).
Поставку неко и прочита, то што ти лично не знаш за то не даје ти право да извлачиш погрешне закључке и да их постављаш као једине исправне.

- - - - - - - - - -

Ja ne dokazujem da boga nema, o tome sam vec pisao. Nista od nista je nista i to se ne moze dokazati. Pokazi prstom na boga !!!
Ispiranje mozga ateistima ne treba. Ne zelim da se uvlacim ni ja ni ostali ateisti u tu sektu [ ja je tako zovem izvini ]
Покажи прстом на мисао.

Циљ Православља није да преобраћа и да убеђује друге да приђу Православљу, па тако ни колегница не чини то. Износи оно што је у сваком случају тема овог пдф-а (за разлику од твог коментара који нема везе са темом већ издваја један део реченице како би пронашао подлогу за започињање свађе и препирке познатије као спам).
Поставку неко и прочита, то што ти лично не знаш за то не даје ти право да извлачиш погрешне закључке и да их постављаш као једине исправне.

E nek si mi rekao. :)

Davno sam to uradio i davno sam izabrao svoj put.
Искрено ми је драго због тога ако то тебе чини срећним и задовољним.

И, можда је сад право време да престанемо са разговором који није у вези теме. Надам се да се слажеш.

Izvini ali tako je

Kako si lupio :roll:
Još će ispasti kako su baš zbog tebe otišli :lol:
A ako smatraš da je gubljenje vremena šta tražiš onda na ovom pdf- u, ovde se ne može raspravljati o kolačima kada je pdf religija.

p.s. samo nemoj pisati o juci molim te :zcepanje:

Nisu zbog mene nego zbog nas, mi nevernici smo vecina i ovde na forumu a i inace

I šta sad ja da napišem na ovo :zcepanje: garantujem da se jucika tebe i ne seća.
p.s. nije otišla trajno je banovali

Meni licno je ovaj pdf zabava. Ionako mi je zivot blejaza a na ovom forumu mozda nekoga i dozovem pameti, osvestim ga.......

Pusti ti forum, važnije je da u svom okruženju "dozoveš nekog pameti"
Izgleda to ti teško ide......

Nisu zbog mene nego zbog nas, mi nevernici smo vecina i ovde na forumu a i inace
Meni licno je ovaj pdf zabava. Ionako mi je zivot blejaza a na ovom forumu mozda nekoga i dozovem pameti, osvestim ga.......

ви изгубљени сте срећом мањина.
блејањем дозиваш овце, ал оне имају мисли колко и ти.
а што растера јуту, хвала...

Желим ти да што пре нађеш сродну душу, којег год пола преферираш, да би ти живот добио смисао.
Искрено.

Nekome nije zabava i zeli da spasi izgubljene duse

A ti i kao klovn ovde , nisi vernik a smaras celu religiju i nedas ljudima da pisu o tome - kao sotona

- - - - - - - - - -

Otkriva se kroz Boziju Rec - Bibliju :) i kroz veru u Isusa i Boga

Ne pitaj mene pitaj svoje bogove

Da si malo inteligentniji i da pratis postove ne bi napisao ovako nesto meni.

Ko su Arijanci ? A ti pomazes bliznjima ? i dajes krv ?

Arijanci su se samo inflitrirali u Jehovine svedoke da bi zadrzali svoju laznu teologiju.

Arijanci su takodje odbijali da priznaju Isusa za Boga.

Svako ko hoce neka pogleda domaci film LAVIRINT, pa ce povezati Arijance sa Jehovinim svedocima, posebno u onom delu kada se govori o odbijanju transfuzije krvi.

Gledaj, davao sam dobrovoljno krv.

Takodjei smatram da samo losi ljudi, da ne kazem satanisti, biraju smrt svog deteta jer odbijaju da mu daju transfziju krvi.

Da si malo inteligentniji i da pratis postove ne bi napisao ovako nesto meni.

Arijanci su se samo inflitrirali u Jehovine svedoke da bi zadrzali svoju laznu teologiju.

Arijanci su takodje odbijali da priznaju Isusa za Boga.

Svako ko hoce neka pogleda domaci film LAVIRINT, pa ce povezati Arijance sa Jehovinim svedocima, posebno u onom delu kada se govori o odbijanju transfuzije krvi.

Gledaj, davao sam dobrovoljno krv.

Takodjei smatram da samo losi ljudi, da ne kazem satanisti, biraju smrt svog deteta jer odbijaju da mu daju transfziju krvi.

Ne pratim demone i ljude koji su protiv Boga

Jel to zakljucujes zbog toga sto je Mona ima nik Ariana ? :mrgreen:

Ja smatram da satanisti zele tudju krv jer su prokleti

Zeleti tudju krv je isto kao da zelis neciju dusu da uzmes :bljak:

U ime crkve je proliveno mnogo krvi na zemlji jer su zeleli tudju krv a nisu slusali Boga

Kako se dolazi do vere ? Kako se postaje vernik ? Kada to covek pocinje da "vidi" Boga ?
Otac Serafim Rouz je pisao o tome navodeci i primere ljudi koji su u svom zivotu pronasli veru (a neki i nisu):

http://maranata.comyr.com/biblioteka/besjede/kada_se_bog_otkriva_ljudskom_srcu.html

Ako nekog interesuje od ovih tzv. ateista moze da procita (mada sumnjam, mnogo je to slova za njih), oni su ovde vise da bi se svadjali, raspravljali, ismevali, solili pamet drugome, a ne da nesto nauce. Ali da ne bude da nismo dali odgovore...
Bravo! Tako se otvara tema. :kafa:

Back