Kada on/a ima mnogo prijatelja suprotnog pola

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Cujem cesto pricu, problem su prijatelji, ona (ili on) ih ima na desetine, cesto se druzi sa njima.
Moje pitanje je, da li bi vama smetalo da vasa voljena osoba ima brdo prijatelja suprotnog pola?

Da li je to neki licni strah, nesigurnost nas, pa se bojimo da neki od tih "prijatelja" i "prijateljica" samo ceka odgovarajucu priliku ili ima tu neke istine?
Ne mozemo voditi polemiku o ovome bez uplitanja musko-zenskih prijateljstava i da li je tako nesto uopste moguce, tako da ako muskarci i zene ne mogu biti prijatelji, vec "prijatelji" koji eto bi iskoristili priliku u pravim okolnostima da podignu tu "prijateljsku" vezu na neki veci nivo, da li je strah odlika licne nesigurnosti, da mi nismo mi dovoljno dobri, ili je strah koliko-toliko opravdan?

:klap: Za citat, pravo u centar.
Prijatelj je zaista previse jak izraz, jer stvarno ko ima vise od 10-ak prijatelja, vise se misli drugar, ali ne ono jednom u ko zna koliko se vidite i "zdravo-zdravo" na ulici, meni to vise dodje kao poznanik.
Drugar je neko sa kim se vidjas, cujes, posecujes, aktivno druzis kada se nadje vremena.

Mada nekako mi se cini da je mnogo vise muskih "drugara" koji se nadaju necemu, eventualno pokusavaju nesto ako im se ukaze prilika, dok su zene po tom pitanju vise drugar = drugar, bez nekih skrivenih namera.
Mada to ne znaci da ti drugari ne uspeju da podignu odnos na neki veci nivo i da ne proradi hemija nekada.

mozda .. ja imam drugacija iskustva a i moji prijatelji. jednn drugar evo 10 godina razveden jer je i ona imala drugove i izlazila u klubove dok je on kupao dete a ovaj drugi ostao u dugovima bez igde icega a ona sa drugom otisla 250km daleko ..Bolje neku manje modernih shvatanja

E vidis ovo je neka realnost sta coveka moze da zadesi od danasnjih zena.

- - - - - - - - - -

"drzava se cuva od neprijatelja a zena od prijatelja"

jadva da imas dva-tri dobra prijatelja a sad ce neko da mi prica o na desetine

poznanici koji se povremene i druze je i ok, al prijatelje suprotnog pola da ima za sta?
ja volim da idem u saunu, hocel neka samnom u saunu, sve te na desetine?

A ja bas imam takve drugarice. Desetine prijatelja.

- - - - - - - - - -

Cujem cesto pricu, problem su prijatelji, ona (ili on) ih ima na desetine, cesto se druzi sa njima.
Moje pitanje je, da li bi vama smetalo da vasa voljena osoba ima brdo prijatelja suprotnog pola?

Da li je to neki licni strah, nesigurnost nas, pa se bojimo da neki od tih "prijatelja" i "prijateljica" samo ceka odgovarajucu priliku ili ima tu neke istine?
Ne mozemo voditi polemiku o ovome bez uplitanja musko-zenskih prijateljstava i da li je tako nesto uopste moguce, tako da ako muskarci i zene ne mogu biti prijatelji, vec "prijatelji" koji eto bi iskoristili priliku u pravim okolnostima da podignu tu "prijateljsku" vezu na neki veci nivo, da li je strah odlika licne nesigurnosti, da mi nismo mi dovoljno dobri, ili je strah koliko-toliko opravdan?

Jeste opravdan strah, kako da ne bude..., ali s obzirom da se to podrazumeva ne treba strepeti za nesto sto se neminovno desava.

Ima tu razlike mislim izmedju prijatelja, druga, sta vec i "druga", tj. "prijatelja" koji bi je na prvu loptu smuvao samo kada bi mu ona dala signal.
Ne kazem da nema nekih drugastava izmedju muskaraca i zena, ali video sam vise slucajeva gde su ukaze prilika tim "drugarima" za nesto vise i oni je iskoriste.

S druge strane, ne secam se pa ni iz price da je neka "drugarica" iskoristila priliku da se smuva sa drugom jer joj on se dopada.

E vidis ovo je neka realnost sta coveka moze da zadesi od danasnjih zena.
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Jeste opravdan strah, kako da ne bude..., ali s obzirom da se to podrazumeva ne treba strepeti za nesto sto se neminovno desava.
ajd i skolske prijateljice da racunam, znas je iz detinjstva

imao sam i ja takve, kao ti, al nisu bile prave :rumenko:

Ima tu razlike mislim izmedju prijatelja, druga, sta vec i "druga", tj. "prijatelja" koji bi je na prvu loptu smuvao samo kada bi mu ona dala signal.
Ne kazem da nema nekih drugastava izmedju muskaraca i zena, ali video sam vise slucajeva gde su ukaze prilika tim "drugarima" za nesto vise i oni je iskoriste.

S druge strane, ne secam se pa ni iz price da je neka "drugarica" iskoristila priliku da se smuva sa drugom jer joj on se dopada.

Pa ako ima desetine sigurno ce medju njima biti obe vrste drugova/prijatelja.

Ali vidis to sa drugovima su obicno kres seme, a moze i nesto vise gde je drug jedna vrsta ker / papucara koji ceka da mu padne komad mesa, a medjuvremenu papucari. (sto to mrzim)

Sa druge strane, ima podosta drugarica koje bi da smuvaju drugove, ali tu nije rec o kres semama naravno ;), a ako on odluci da je kresne i onda joj kaze nesto tipa:"Bilo je lepo dok je trajalo, nasao sam drugu, bolje da ostanemo samo prijatelji.", racunaj da je izazvao cunami.:lol:

ajd i skolske prijateljice da racunam, znas je iz detinjstva

imao sam i ja takve, kao ti, al nisu bile prave :rumenko:

Nisu valjda k'o Andjelkove? :lol:

@Tema:
Mozda je i nesigurnost, mozda je i opravdani strah, zavisi od vise stvari na kraju.
Kako se ona ponasa sa tim prijateljima i oni sa njom, mozda je nko gleda kao sestru a neko samo ceka priliku.

Iskreno nemam pojma kako bih reagovao i da li bi mi smetalo da nadjem devojku sa buljukom prijatelja. Druzim se sa manjim brojem ljudi i sa par devojaka, veleke grupe me zbune.

Ali vidis to sa drugovima su obicno kres seme, a moze i nesto vise gde je drug jedna vrsta ker / papucara koji ceka da mu padne komad mesa, a medjuvremenu papucari. (sto to mrzim)

Sa druge strane, ima podosta drugarica koje bi da smuvaju drugove, ali tu nije rec o kres semama naravno ;), a ako on odluci da je kresne i onda joj kaze nesto tipa:"Bilo je lepo dok je trajalo, nasao sam drugu, bolje da ostanemo samo prijatelji.", racunaj da je izazvao cunami.:lol:

ovo da :lol:

i primetila sam kako negativno komentarisu devojku koja se dopada "drugu"
kod 98% slucajeva preuvelicava njeno negativno a pozitivno kao da ne postoji

Ja sam uglavnom vidjao takve situacije, ona ima decka, jednog, drugog, treceg, oni dugari par godina, aktivno se druze, i onda se smuvaju i odlicno funkcionisu zajedno, jer imaju jaku osnovu. Ne sporim da ima i kres sema u takvim slucajevima, samo ja ih nisam vidjao nesto, ali ovakve primere jesam.
E sad da li su ti drugari kukavice a samo cekali pravu priliku, ili samo posle nekog vremena proradi hemija, ili su papuce i kerovi koji bi da se dodvore pitanje je. Valjda ima sve tri vrste medju tolikim drugarima.

Nisu valjda k'o Andjelkove? :lol:

@Tema:
Mozda je i nesigurnost, mozda je i opravdani strah, zavisi od vise stvari na kraju.
Kako se ona ponasa sa tim prijateljima i oni sa njom, mozda je nko gleda kao sestru a neko samo ceka priliku.

Iskreno nemam pojma kako bih reagovao i da li bi mi smetalo da nadjem devojku sa buljukom prijatelja. Druzim se sa manjim brojem ljudi i sa par devojaka, veleke grupe me zbune.

ne komso nisam te mislio, hteo sam da kazem da to nisu prijatelji nego kvazi prijatelji, da je pravi prijatelj ne bi se seksali, mada ne znam sta druga strana potajno misli
sudeci po mom iskustvu ni jedna nije bila prava sve su htele ili se vec desilo

secam se jednom, zaseli kod jedne "prijateljice" i meni podje kroz glavu pet muskarca se sakupilo samo za jednog ne znam dal je snjim nesto imala a sa onom cetvoricom jeste
pa ti sad vidi

ne komso nisam te mislio, hteo sam da kazem da to nisu prijatelji nego kvazi prijatelji, da je pravi prijatelj ne bi se seksali, mada ne znam sta druga strana potajno misli
sudeci po mom iskustvu ni jedna nije bila prava sve su htele ili se vec desilo

secam se jednom, zaseli kod jedne "prijateljice" i meni podje kroz glavu pet muskarca se sakupilo samo za jednog ne znam dal je snjim nesto imala a sa onom cetvoricom jeste
pa ti sad vidi

Nista VHS? :lol:

Slazem se sa ovim bold. :ok:

U bre Lave :(

Back