Kada je vreme da se napiše... ?

Jes, praktican covek ..mada, kad bi se svi razvodili mesto ubijali zarad ostavstine muza/zene ostali bi Danijela Stil i njoj slicni bez materijala za knjige i onolikih para od prodaje takvog stiva, a za obozavaoce njihovog lika&dela, kao i za obozavaoce sapunica da ne pricam :lol:

Tema- je l se i organi za donaciju odredjuju u testamentu il drugacije?

Ne, organi se ne ostavljaju putem testamenta jer bi od njih ostali smrdljivi, neupotrebljivi patrljci dok se testament otvori, procita i sprovede. Uvid u to moraju da imaju nadlezni pri bolnicama i hitnim sluzbama koji bi mogli da ih iskoriste neposredno nakon saobracajne ili neke druge slucajne nesrece.

Ako ga ikada budem napisala mislim da nikoga necu obavestavati o tome. :whistling:

Obavezno ću napisati i ćutati! I ne kada (ako) se razbolim. Pre toga.

Ovih meseci imamo tesku situaciju u familiji. Neko ko je jako blizak mom suprugu (i rodbinski), godinama je govorila kako će napisati testament i šta kome ostavlja. Nije to uradila dok se nije teško razbolela. Testament je napisan i svi pomenuti u istom su obavešteni o sadržaju. I pre pisanja testamenta svi smo se angažovali oko nje. Kada je došla u fazu oduzetosti polovine tela i vezanosti za krevet angažovali smo negovateljicu uz pozamašnu nadoknadu a da naše prisustvo nije umanjeno. Problem nastaje kada bolesnica stupa u svakodnevni konflikt sa negovateljicom koja nam zbog toga najavljuje odlazak, a dok drugu nađemo ..... Na objašnjenje mog supruga da ćemo teško naći drugu, da ja ne mogu da napustim posao da bi je negovala dobija odgovor: "A zašto sam ja pisala testament?"

Ne, organi se ne ostavljaju putem testamenta jer bi od njih ostali smrdljivi, neupotrebljivi patrljci dok se testament otvori, procita i sprovede. Uvid u to moraju da imaju nadlezni pri bolnicama i hitnim sluzbama koji bi mogli da ih iskoriste neposredno nakon saobracajne ili neke druge slucajne nesrece.

Koja je to bolnica u Beogradu, ako znaš? Hvala unapred...

... testament. Uopšte ne baksuziram i ne zezam se. Gledam pre neko veče "Raising Helen" sa Kejt Hadson i u tom filmu ona ima malo stariju rođenu sestru koja ima troje dece. Već na početku filma, ta njena sestra zajedno sa svojim suprugom doživi saobraćajnu nesreću i oboje poginu. Ispostavi se da je ta žena ostavila testament i da je za staratelja svoje dece odredila svoju rođenu sestru, tj. Kejt Hadson i sad kreće radnja filma, romantična komedija, tra la la... Ali, to me baš potaklo na razmišljanje kada je vreme da se napravi testament, po mišljenju ovde prisutnih? I koliko se zapravo plašimo da time "prizivamo", baksuziramo... I jesmo li kukavice ako to ne uradimo blagovremeno? Jesmo li sebični? Ne razmišljamo "a šta će biti posle" sa onima koje volimo. Tema jeste malko crnja, ali je realna, život nije uvek ružičast... i nikako beskonačan.

Tragedija je ako covek nema sta da testamentom zavesta potomcima...ali postoji resenje i za to...Eto, da je ta u filmu bila osigurana u WIENER STADTISCHE,deca bi bila obezbedjena,jer u slucaju smrti (a u pitanju je neka nesreca), navedeni naslednici,recimo deca dobijaju jednokratnu pomoc u iznosu od OS i jos plus OS (recimo ako je ugovor bio na 20 g.)..sa sve obracunatom kamatom...

Tragedija je ako covek nema sta da testamentom zavesta potomcima...ali postoji resenje i za to...Eto, da je ta u filmu bila osigurana u WIENER STADTISCHE,deca bi bila obezbedjena,jer u slucaju smrti (a u pitanju je neka nesreca), navedeni naslednici,recimo deca dobijaju jednokratnu pomoc u iznosu od OS i jos plus OS (recimo ako je ugovor bio na 20 g.)..sa sve obracunatom kamatom...

...ili Grawe podjednako dobar izbor :lol:
(pazi sad kad polude čuvari marketinške čistote :lol: Moš reklamiraš muža, ženu, glumca, mož da pišeš koje farmerke nosiš i da sto puta pomeneš brend, možeš da pišeš gde pazariš, ali ne smeš da deliš savete oko ovako nečega, bez obzira što na osnovu ličnog sikustva misliš da je to dragocena info ostalim na forumu, Ne mi je jasno : /)

Ova forumska tišina mi ispunjava kosti jezom. Cvok, cvok, cvok... da li će zaključati temu. A dobra je. Inače, stvarno sam konsultovala advokata. Redosled je sad sledeći, ja ću da zapišem kako sam to zamislila sa testamentom, a on(a) će posle to pravno da usloži, šta god to značilo.

Back