Kada je vreme da se čovek počne KUĆITI ?

Julian_Duranona:
Mislim da je najbolje resenje, "odvojiti neko parce" od 19-20 godina i dobro je obuciti za nekog drugog. Taman se lepo angazujes oko nje, a ona sa 25 shvati, kako je zivot pred njom i kako je glupo to sto nista nije prozivela, a treba da ostatak zivota provede "vezana". Nisam siguran da li ovo govorim iz vlastitog iskustva, ali mi se cini da bi to mogao biti jedan od rezultata teorije o "odvajanju parceta"...

Iz primera iz svog okruzenja mogu ti reci da je to i vise nego tacno. :) Bas upravo se razvodi par koji je bio u braku jedva 3 godine, ona ima 22 a udala se u 19, bas kao sto pache preporucuje. Njen izgovor za razvod: shvatila je da je usla premlada u brak, neizivljena. Pored toga ima jos mali milion primera. U sustini je vrlo malo uspesnih brakova ili da kazem nekih dugorocnijih u slucaju da je bilo ko od supruznika usao u isti izuzetno mlad.

Nina2:
Julian_Duranona:
Mislim da je najbolje resenje, "odvojiti neko parce" od 19-20 godina i dobro je obuciti za nekog drugog. Taman se lepo angazujes oko nje, a ona sa 25 shvati, kako je zivot pred njom i kako je glupo to sto nista nije prozivela, a treba da ostatak zivota provede "vezana". Nisam siguran da li ovo govorim iz vlastitog iskustva, ali mi se cini da bi to mogao biti jedan od rezultata teorije o "odvajanju parceta"...

Iz primera iz svog okruzenja mogu ti reci da je to i vise nego tacno. :) Bas upravo se razvodi par koji je bio u braku jedva 3 godine, ona ima 22 a udala se u 19, bas kao sto pache preporucuje. Njen izgovor za razvod: shvatila je da je usla premlada u brak, neizivljena. Pored toga ima jos mali milion primera. U sustini je vrlo malo uspesnih brakova ili da kazem nekih dugorocnijih u slucaju da je bilo ko od supruznika usao u isti izuzetno mlad.

Kad bubice udju u glavu , ne pomaze ni 40 godina...
Veliki broj razvoda se desio i onima od 30-40 godina kad ih je kao zahvatila "pubertetska kriza" ili seksualna revolucija. To se obicno pripishe krizi srednjih godina. Znaci imamo krizu mladih godina, imamo krizu srednjih godina , u poznim godinama pretpostavljam da je malo sta toliko bitno , a da toliko kosta....

Problem tolikog broja razvoda nije u mladosti vec u kao sto je navedeno povodljivosti , "tudji zivot je lepshi". Ali ne zivi se dobro od hrane iz tudjeg tanjira pa pricali vi sta god hocete....

Tuzni_patak:
Nina2:
Julian_Duranona:

Veliki broj razvoda se desio i onima od 30-40 godina kad ih je kao zahvatila "pubertetska kriza" ili seksualna revolucija. To se obicno pripishe krizi srednjih godina. Znaci imamo krizu mladih godina, imamo krizu srednjih godina , u poznim godinama pretpostavljam da je malo sta toliko bitno , a da toliko kosta....

Problem tolikog broja razvoda nije u mladosti vec u kao sto je navedeno povodljivosti , "tudji zivot je lepshi". Ali ne zivi se dobro od hrane iz tudjeg tanjira pa pricali vi sta god hocete....

Da, naravno da ima razvoda na svakom cosku iz milion razloga ali ja nisam pricala o tome. Rekla sam 'dugotrajniji brak' jer je ovo vec treci primer u vrlo kratkom roku da su se razveli nakon 2-3 godine a usli su neverovatno mladi u brak. Pa isto je i sa vezom kad dvoje krenu sa zabavljanjem u tom dobu 19-20 godina..ja bar ne znam nikog ko je sa tom svojom ljubavlju iz tog doba ostao. Uvek isti izgovor 'bio/bila premlad/premlada, prerano, neizivljeni, hteli da probaju jos neku/nekog...'

sta uopste znaci taj termin kuciti....sta...sad ja kao treba da planiram i da gledam u pasulj kad cu da se ozenim ...da nadjem neki posao...da pravim decu...pa to samo planira budala...e,sledece godine se zenim,jel?...pa prva koja naidje...bingo...svasta...ili naidje zena mog zivota...i...mi se uzmemo..i zivimo od ljubavi..i stavimo sebe u kucni pritvor...ili moram da se slihtam njenim da mi nadju nesto dobro da radim..ili da mi placaju ispite...zayebi...ta institucija sto se zove brak je prevazidjena u ovom obliku kakva je sada...ili syebes sebe ili svoje dete...brak kvari ljude...postanu skrtice ..i postanu zlobni..i ljubomorni...i stalno su pod stresom...jednom sam predlozio devojci da zivi sa mnom...mnogo me je zanimalo kako to izgleda...pukli smo za mesec dana...brak je za flegmane...i za normalne...to je mozda prirodni zakon...opstaju oni "normalni"...ostale ko yebe...zamisljam sebe u trideset i nekoj van braka...sigurno osudjen na propast...verovatno bi bio ko oni sto su nekad bolovali od lepre...sam ko pas...ovde da bi opstao moras da se ozenis sto pre...onda izgledas pametniji..ozbiljniji...normalniji...gledam kako se uzimaju neke tupadzije izmedju sebe...u svakom pogledu zaostaju...on glup ona jos vise...ali kad se uzmu..druga stvar...odmah prelaze u visi rang takmicenja...a samo pomislim kako ce njihova deca da budu intelektualno razvijena...pa ima svi da propadnemo...jednom sam konkurisao za jedan mnogo dobar posao...bilo nas dvadeset u startu...zavrsili u "finalu" ja i jos jedan...i mene odbiju...razlog...ovaj drugi ima porodicu ...deluje ozbiljnije...ha...pa jel ozbiljnost da se ozenis i dobijes dete a nemas posao...nemas nista...izgleda da jeste...kad izadje sledeci konkurs ima da se ozenim fiktivno...da budem malo ozbiljniji...
zato se ljudi kucite...ma sta to znaci...ima svi da uspete u zivotu...ko spanska serija...

AllPacino prijatelju izvini ali tebe kao da je snimio Srđan Dragojević . sve si dobro napisao ali budi bar malo optimista mislim da si zaslužio ...
dakle sedi na neko mirno mesto zatvori oči i zamisli ...
sretneš devojku svojih snova ( ma šta to značilo ) ...da stvar bude još bolja i ona oseća isto prema tebi ... lepo ti je kad ste zajedno ... nedostaje ti kad niste ...
ok ovo si sigurno doživeo i moglo bi se nazvati zaljubljenost ... ali to traje danima , mesecima ... voliš da spavaš ali i da se budiš sa njom ... da doručkujete u krevetu , pijete kafu ili gledate TV ... brineš kad se zakašlje ... kad ne dodje ne pomisliš da je sa drugim ... ostalim devojkama nalaziš mane ( veruj mi znam da ti je ovo teško zamisliti ali potrudi se )... i onda jednog trenutka poželiš da to potraje večno ( kao u bajci ) ... da je samo tvoja ... vidiš klince u komšiluku kako pikaju loptu i poželiš da ih imaš ( sa njom ) ... dosade ti splavovi , alkohol , sex u prolazu ( sve je moguće veruj mi ) , gluvarenje i ekipa sa ćoška ... i poželiš nešto više ...
e tad je vreme da se kućiš ( ženiš ) ...
jer želiš da imaš topli dom za sebe svoju ženu i decu ...
dok i ako se ne desi , nikom ništa teraj po starom uživaj i ne brini ... a jednog trena kad se desi ravnoteža među zvezdama ja ti želim sve najbolje ...

vd:
AllPacino prijatelju izvini ali tebe kao da je snimio Srđan Dragojević . sve si dobro napisao ali budi bar malo optimista mislim da si zaslužio ...
dakle sedi na neko mirno mesto zatvori oči i zamisli ...
sretneš devojku svojih snova ( ma šta to značilo ) ...da stvar bude još bolja i ona oseća isto prema tebi ... lepo ti je kad ste zajedno ... nedostaje ti kad niste ...
ok ovo si sigurno doživeo i moglo bi se nazvati zaljubljenost ... ali to traje danima , mesecima ... voliš da spavaš ali i da se budiš sa njom ... da doručkujete u krevetu , pijete kafu ili gledate TV ... brineš kad se zakašlje ... kad ne dodje ne pomisliš da je sa drugim ... ostalim devojkama nalaziš mane ( veruj mi znam da ti je ovo teško zamisliti ali potrudi se )... i onda jednog trenutka poželiš da to potraje večno ( kao u bajci ) ... da je samo tvoja ... vidiš klince u komšiluku kako pikaju loptu i poželiš da ih imaš ( sa njom ) ... dosade ti splavovi , alkohol , sex u prolazu ( sve je moguće veruj mi ) , gluvarenje i ekipa sa ćoška ... i poželiš nešto više ...
dok i ako se ne desi , nikom ništa teraj po starom uživaj i ne brini ... a jednog trena kad se desi ravnoteža među zvezdama ja ti želim sve najbolje ...
ti si..brate moj...neki teski romantik...sto mnogo cenim i postujem...i pravo da ti kazem..ljubomoran sam sto nisam takav...ali yebi ga...ja sam jos uvek neizivljeni skot...kad dodje taj dan..to sto si rekao da dosadi sex alkohol gluvarenje...mozda se i ozenim...trenutno mi je jedini cilj u zivotu da ubijem...dosadu...to je jedini moj strah u zivotu...strah od dosade...i mnogo prezirem dosadne ljude..a posebno devojke...vidis dobru zensku..pridjes...sednes s njom da malo caskas..popijes pice...i skontas da na njoj sem dobrih nogu i grudi nema vise nista...opletes i ostavis...a drugi put bezveze naidjes na neku sasvim prosecnog izgleda..ali te odusevi svojim razmisljanjem i stavovima...ali te onda ona oplete i ostavi...ha...i ove mace po forumu kazu kako mi iskoristavamo zensku populaciju...a mi sto radimo po kaficima,diskotekama,hotelima...mi smo meso bre...nas te zena iskoristavaju...sto nam bas i ne pada tesko...kako bre ja mogu da imam neku "ozbiljnu vezu" kad svaku noc naleti po neka koju ne mozes da "izbegnes"..posebno posle desetak pelinkovaca...ha..ponovo sam poceo da jedem gov.. ,
da li je bolje da se covek ozeni leti ili zimi?

Nina2:
Tuzni_patak:

Da, naravno da ima razvoda na svakom cosku iz milion razloga ali ja nisam pricala o tome. Rekla sam 'dugotrajniji brak' jer je ovo vec treci primer u vrlo kratkom roku da su se razveli nakon 2-3 godine a usli su neverovatno mladi u brak. Pa isto je i sa vezom kad dvoje krenu sa zabavljanjem u tom dobu 19-20 godina..ja bar ne znam nikog ko je sa tom svojom ljubavlju iz tog doba ostao. Uvek isti izgovor 'bio/bila premlad/premlada, prerano, neizivljeni, hteli da probaju jos neku/nekog...'

I sad je tu krivac mladost ili ubačene bubice....

Po meni je mnogo bolje zabavljati se sa devojkom na distanci, u smislu da ne treba pozurivati stvari sto se tice zajednickog stanovanja, dokle god je to moguce i to iz prostog razloga jer se ljubav na neki nacin "trosi" ako ste svaki dan zajedno, jedete, itd, itd. Znate na sta mislim.
A kada vreme dodje - dodje!
Mislim da tada necte postavljati bilo kakvo pitanje.

Medo Medic:
Po meni je mnogo bolje zabavljati se sa devojkom na distanci, u smislu da ne treba pozurivati stvari sto se tice zajednickog stanovanja, dokle god je to moguce i to iz prostog razloga jer se ljubav na neki nacin "trosi" ako ste svaki dan zajedno, jedete, itd, itd. Znate na sta mislim.
A kada vreme dodje - dodje!
Mislim da tada necte postavljati bilo kakvo pitanje.
Toliko si romantičan.... ma svaka bi te poželela :!:

vd:
i]

Mislim da je ovo sto si napisao stvarno DIVNO i da bi svijet bio mnogo ljepse mjesto kad bi makar pola ljudi tako razmisljalo!
A sto se kucenja tice-ja sam bas usred toga,i mogu reci da treba dosta zivaca 10 puta toliko novca,ali kad legnes uvece kraj voljene osobe u VAS krevetic -osjecaj je nevjerovatan!I sve drugo,sitni i krupniji problemi,ma sve,sve postaje potpuno nebitno.

Back