Kada je biti obrazovan prestalo da bude moderno?

То ће се видети за десет година. Шиптари су ишли целу једну деценију у некакве паралелне школе и универзитете. Највећи удар на школство је била Корона. Не зато што се није ишло пар месеци у школу, или што су се носиле маске, него што је сваки родитељ добио телефон сваког наставника и умрежени су у Вајбер групе. И сада ти када си наставник може свака будала у било које доба дана да те смара зашто је његово дете добило тројку а учило је цео дан… а још сада са овом ђачком самоуправом и пленумима, нико нормалан више неће хтети да ради у школи.

То ће се видети за десет година. Шиптари су ишли целу једну деценију у некакве паралелне школе и универзитете. Највећи удар на школство је била Корона. Не зато што се није ишло пар месеци у школу, или што су се носиле маске, него што је сваки родитељ добио телефон сваког наставника и умрежени су у Вајбер групе. И сада ти када си наставник може свака будала у било које доба дана да те смара зашто је његово дете добило тројку а учило је цео дан… а још сада са овом ђачком самоуправом и пленумима, нико нормалан више неће хтети да ради у школи.
istina

ali takodje je istina da su pola prosvetara dalebu

a gledaj, mnogo i previse tupis o tome
bas zelis da opravdas nuznost svog poziva

msm kul razumem ja to

ali to nece promeniti cinjenicu da ja necu vise ni da se trudim da pisem gramaticki ispravno niti da koristim zareze i tackice
cak sam i tjirilicu zaboravio da pisem <3 bukvalno se moze reci da sam nepismen a ja sam akademski gradjanin
Kakve to veze ima sa tvojom obrazovanošću ;) ne branim ja svoj posao, branim ljude koji žele da budu obrazovani ali su suočeni sa potcenjivanjem i omalovažavanjem.

pa bas ce biti zanimljivo da vidimo sta ce da iznedri ovaj debakl skolskog sistema

od korone i onlajn nastave preko skracenih casova do totalne obustave

da vidimo kakvi ce kadrovi izaci i kako ce se to u praksi odraziti

lep socijalni eksperiment ...

moja prognoza je da se nista drasticno nece promeniti
Od trenutnih kadrova, teško da ih neko može nadmašiti :mrgreen:

Диплома показује да је неко набубачио око 30 књига, које су у главном јако лоше написане, и које није ни разумео, пошто у Србији свако мисли да треба да пише уџбеник ради додатне зараде…

Постоји корелација да интелигентнији и амбициознији студирају, али тешко да су ишта паметно на факултету научили.
Što se tiče udžbenika apsolutno se slažem. Zato su potrebni dobri pedagozi koji loše udžbenike nadomestuju zainteresovanošći i stručnošću manjkavosti udžbenika.

nema nestajanja vec preformulacije poimanja

sa diplomom ti si dokazao da umes da sedis i bubas i ponavljas
a posto vise nema drzavnih preduzeca i samoupravljanja sada mora da se pokaze znanje u praksi, jer ako ne pravis pare onda si visak i to je to.
Poenta i jeste u tome da je moderno društvo ušlo u idiokratiju, ako to nije nestajanje, ja onda ne znam šta jeste.

i to insistiranje na cirilicnom pismu je nerealno i nema utemeljenje u zdravom razumu
forsiramo nesto da nas niko nista ne razume
isto tako pozajmljene reci i tudjice, slusam kojekakve idiote koji se svako malo nesto bune protiv toga
pa ziv jezik evoluira tako sto usvaja nove reci za nove stvari, takodje i kontekst evoluira

primera radi mitu majka ****** pre 100 godina - mita bio tuzan a majka besna
mitu majka ****** danas - mita bio iskaran a keva u zatvoru
Ovo tek nema veze sa temom :D

Pa to krece jos u osnovnoj skoli kad se celo odeljenje sprda sa par dezurnih strebera.
Vidimo sada u gimnazijama u kojima se dolazi po izboru na nastavu... ko dolazi? Samo tih par zaludjenika.

Ta izborna nastava je obavezna. Druga je stvar što se na to u gimnazijama gleda kao na drugorazredni predmet i što profesori time ne žele da se bave pa to otaljaju i svima izdele petice.

Back