...Kada fariseji zaćute...

Kao sto rekoh,ti bi da drugi citaju umesto tebe stoga si prevideo jasne citate da ce SVI LJUDI ukljucujici i onog razbojnika, PO ISUSOVIM RECIMA - dobiti vecni zivot.raj ili onu drugu opciju sto ce reci PLATU ZA NJIHOVA DELA tek kada na Isus bude dosao u slavi svojoj...Dakle TADA a ne kada tvrdis da je Isus rekao pre smrti a pokazao sam ti da to nije On rekao vec je to tumacenje vaseg papu. !!!!!!!!!
Ajde, fokusiraj se na Gospodnje reči, umesto što mlatiš gluposti...

Elem, videli smo da u hebrejskom ne postoji interpunkcija... Pa kad bi se doslovno prevelo, Njegove reči glase:

Zaista ti kažem DANAS ćeš biti sa mnom u raju

Ko bre ovde lud i lupeta i mlati o "svim ljudima" i o "plati za njihova dela" "tek kad Isus bude došao u slavi svojoj"???

Jok... doslovno piše samo ovo:

Ajde, pročitaj još jednom naglas sebi, pa onda kaži, šta ovde zaista piše???

Dakle???

Ajde, fokusiraj se na Gospodnje reči, umesto što mlatiš gluposti...

Elem, videli smo da u hebrejskom ne postoji interpunkcija...
Sta je sad ovo nesreco papska,sada si se setio da su apostoli zapisivali jevandjelja na jevrejskom jeziku ??
Dobro je sto imamo bar jednog takvog priznanja,fali nam samo da ti se pridruzi i tvoj brat papista i resili smo vase dileme za sva vremena. :D
Inace ja sam se pozvao NA STAROZAVETNE ZAPISE kada se jasno koristi rec DANAS u odredjenim slucajevima koje se u potpunosti podudaraju sa predmetnom Isusovom tvrdnjom.

Pa kad bi se doslovno prevelo, Njegove reči glase:

To ti papa tako kaze ali sam ti pokazao da je Isus davao razlicite tvrdnje za koje vernici moraju biti sigurni da je sve to u savrsenom skladu sto je nemoguce ukoliko je papska opcija slucaj.
A to je tako zato sto je Isus Hristos nas Gospod i Spasitelj stoga je nemoguce da je On ikada slagao ili poricao SZ-ne proroke...
TO RADE SAMO VAS PAPA I SVI NJEGOVI POKLONICI !
Ko bre ovde lud i lupeta i mlati o "svim ljudima" i o "plati za njihova dela" "tek kad Isus bude došao u slavi svojoj"???

Jok... doslovno piše samo ovo:

Ajde, pročitaj još jednom naglas sebi, pa onda kaži, šta ovde zaista piše???

Dakle???
Zaista ti kažem DANAS bices sa mnom u raju .

Ovo 'danas' znaci bukvalno danas. Znaci da je zatvorenik prepoznao Hrista i primio ga u sebe/njegovo ucenje/ i Hristos prepoznaje tu iskrenost u izjavi i prima ga u sebe/svima je teznja biti u Hristu,ljubavi, istini/. Oni postaju jedno i zatvorenik ne treba da ceka drugov Hristov dolazak da bi mu se sudilo, on je vec dobio 'kartu'.

Ovo 'danas' znaci bukvalno danas. Znaci da je zatvorenik prepoznao Hrista i primio ga u sebe/njegovo ucenje/ i Hristos prepoznaje tu iskrenost u izjavi i prima ga u sebe/svima je teznja biti u Hristu,ljubavi, istini/. Oni postaju jedno i zatvorenik ne treba da ceka drugov Hristov dolazak da bi mu se sudilo, on je vec dobio 'kartu'.
Ovo sto navodis nema blage veze sa onim sto Bog jasno porucuje u Svetom Pismu.
Iz samog pocetka je, isto kao i u Hristovo vreme , bilo vernih ljudi koni su svojim zivotom pokazali i dokazali svoju veru u Boga i kasnije direktno u Isusa Hrista ali nam Biblija kaze da svi oni "cekaju"u svojim grobovima drugi Hristov dolazak da bi od Bjega primili vecni zivot !!!

Ovo sto navodis nema blage veze sa onim sto Bog jasno porucuje u Svetom Pismu.
Iz samog pocetka je, isto kao i u Hristovo vreme , bilo vernih ljudi koni su svojim zivotom pokazali i dokazali svoju veru u Boga i kasnije direktno u Isusa Hrista ali nam Biblija kaze da svi oni "cekaju"u svojim grobovima drugi Hristov dolazak da bi od Bjega primili vecni zivot !!!

e pa ne znam sta tebi porucuje ali meni je ovako objasnio :neutral:
verovatno si cuo za izuzetke kao sto su Mojsije, Enoch, Ilija... sto bi ovaj zatvorenik stajao u grobu/redu kad je vec dobio blagoslov

Back