...Kada fariseji zaćute...

robivek

Elita
Poruka
17.168
Verski lideri jevreja u vreme kada je Isus Hristos bio u judskom telu bili suizmedju ostalog, poznati i po tome sto su narodu namecivali neka njihova,verska pravila , koja su jako cesto otstupala od onog sto realno Bog trazi od ljude a stoji zapisano u Svetom Pismu.
...ujedno njihov tipican nastup bio je spremnost da ta njihova verska pravila brane njihovim argumentima a narocito kada je bilo slucajeva da nekog ukore ili sankcionisu zbog nekog prerstupa TIH NJIHOVIH pravila.
U ovom smislu je Isus veoma cesto bio predmet Njihvih napada dok im je On jasno i direktno odgovarao na svake njihove optuzbe,izazove ujedno ih ukoravao zbog onog sto su cinili.
Medjutim ono sto je takodje bilo primetljivo jeste njihova cesta reakcija na direktna teoloska pitanja koja im je Isus javno upucivao kada je hteo da sve prisutne pouci o tome kako neke bitne teoloske stvari zaista stoje .
Evo jednog takvog primera:

Luka 14,3.4:
"...I odgovarajući Isus reče zakonicima i farisejima govoreći: je li slobodno u subotu iscjeljivati?
A oni oćutješe...."

Sta mislite dragi forumasi,zasto su fariseji cutali za jedno toliko bitno teolosko pitanje u vezi koje su bili spremni da pokrecu optuznice ???
Sta je TADA znacilo to nihovo cutanje ???

... i ako cemo ovim putem,zasto danas neki cute kada dobiju ovo pitanje ???

Poslednja izmena:
Verski lideri jevreja u vreme kada je Isus Hristos bio u judskom telu bili suizmedju ostalog, poznati i po tome sto su narodu namecivali neka njihova,verska pravila , koja su jako cesto otstupala od onog sto realno Bog trazi od ljude a stoji zapisano u Svetom Pismu.
...ujedno njihov tipican nastup bio je spremnost da ta njihova verska pravila brane njihovim argumentima a narocito kada je bilo slucajeva da nekog ukore ili sankcionisu zbog nekog prerstupa TIH NJIHOVIH pravila.
U ovom smislu je Isus veoma cesto bio predmet Njihvih napada dok im je On jasno i direktno odgovarao na svake njihove optuzbe,izazove ujedno ih ukoravao zbog onog sto su cinili.
Medjutim ono sto je takodje bilo primetljivo jeste njihova cesta reakcija na direktna teoloska pitanja koja im je Isus javno upucivao kada je hteo da sve prisutne pouci o tome kako neke bitne teoloske stvari zaista stoje .

Luka 14,3.4:
"...I odgovarajući Isus reče zakonicima i farisejima govoreći: je li slobodno u subotu iscjeljivati?
A oni oćutješe...."

Sta mislite dragi forumasi,zasto su fariseji cutali za jedno toliko bitno teolosko pitanje u vezi koje su bili spremni da pokrecu optuznice ???

Dusa i zivot su vazniji od nekih subota i pravila, e to je Gospod hteo da kaze.

Luka 14,3.4:
A oni oćutješe...."

Iv 5,16-18: Zbog toga su Židovi počeli Isusa napadati što to radi subotom. Isus im odgovori: "Otac moj sve do sada radi pa i ja radim." Zbog toga su Židovi još više gledali da ga ubiju jer je ne samo kršio subotu nego i Boga nazivao Ocem svojim izjednačujući sebe s Bogom.

Što mislite zašto današnji 'subotarski farizeji', i na ovom forumu, šute kad im citirate ove Isusove riječi?

I ako ćemo ovim putem, zašto ova dvojica 'subotarskih farizeja', robivek i glasnik, zanijeme kad im zatražite citat iz Biblije gdje piše da je netko prije Židova svetkovao subotu. Zatim, zašto ova dvojica 'subotarskih farizeja' nasrću na Božju riječ - Kol 2,16: Blagdani (godišnji), mlađaci (mjesečne) i subote (tjedne) su sjena - tvrdeći da je Pavao u pravu što se tiče blagdana i mlađaka, ali nije u pravu što se tiče subota?

P.S. Da se susretnu s Isusom i Pavlom današnji 'subotarski farizeji' bi gledali da ih ubiju.

Luka 14,3.4:
A oni oćutješe...."

Isusovo ucenje u osnovi je farisejsko

Iv 5,16-18: Zbog toga su Židovi počeli Isusa napadati što to radi subotom. Isus im odgovori: "Otac moj sve do sada radi pa i ja radim." Zbog toga su Židovi još više gledali da ga ubiju jer je ne samo kršio subotu nego i Boga nazivao Ocem svojim izjednačujući sebe s Bogom.

Što mislite zašto današnji 'subotarski farizeji', i na ovom forumu, šute kad im citirate ove Isusove riječi?

I ako ćemo ovim putem, zašto ova dvojica 'subotarskih farizeja', robivek i glasnik, zanijeme kad im zatražite citat iz Biblije gdje piše da je netko prije Židova svetkovao subotu. Zatim, zašto ova dvojica 'subotarskih farizeja' nasrću na Božju riječ - Kol 2,16: Blagdani (godišnji), mlađaci (mjesečne) i subote (tjedne) su sjena - tvrdeći da je Pavao u pravu što se tiče blagdana i mlađaka, ali nije u pravu što se tiče subota?

P.S. Da se susretnu s Isusom i Pavlom današnji 'subotarski farizeji' bi gledali da ih ubiju.
Izvini ali predmetno pitanje nije bilo sta je Isus hteo reci vec zasto su farisejii zacutali tom prilikom,jel imas sta KONKRETNOG po temi ??????

Fariseji su imali ispravnu veru samo su nametali običaje i propise koji nisu postojali, tj. otežavali vršenje propisa. Sam Gospod je rekao narodu da ih slušaju i čine ono što im fariseji propovedaju, ali da se ne ugledaju na njihova dela. Gospod je takođe rekao da je došao izgubljenim ovcama doma izrailjevog da propoveda, a apostoli će propovedati onda ostalima. Gospod je morao da ispuni ono što je predviđeno za njega u Zakonu i kod proroka. Zato je on poštovao Zakon. Kako je ispunio Zakon i proroke, isti nas više u obrednom delu ne obavezuju. Već sam rekao ako nema Pesaha i ostalih praznika, košera i obrezanja, onda nema ni subote za nas. Pa piše u Novom zavetu da su se hrišćani sastajali prvog dana u sedmici. Da su nastavuli da poštuju subotu onda bi se sastajali subotom i imali bogoslužje i pričešćivali se.

Poslednja izmena:
Izvini ali predmetno pitanje nije bilo sta je Isus hteo reci vec zasto su farisejii zacutali tom prilikom,jel imas sta KONKRETNOG po temi ??????

Iz istog razloga zbog kojeg vi 'subotari farizeji' zašutite kad se od vas traži citat iz Biblije da je netko prije Židova svetkovao subotu.

Ali vi ste još gori i drskiji od ovih Židova farizeja, vi se okomljujete na apostola kad kaže da je subota sjena.

vecinu toga sto je isus izrekao - su farisejske poruke, vecina ucenja koje je propovedao isus su farisejska ucenja
To nisu farisejska ucenja vec Bozja dok su ujedno fariseji bili deo SZ-og Bozjeg naroda stoga su u tehnickom smislu - oni IMALI pravu veru...
...njihov pravi problem jeste bio taj sto su tokom vremena poceli razmisljati kako bi oni mogli MALO koregovati neke Bozje zapovesti ili da ujedno odrade UPDATE onako kako su oni mislili da treba i eto ti problema...

Iz istog razloga zbog kojeg vi 'subotari farizeji' zašutite kad se od vas traži citat iz Biblije da je netko prije Židova svetkovao subotu.
Nikada se to nije desiklo vec sam evo recimo ja ODMAH davao komkretne citate koje si ti brzopotezno odbacivao jer se tamo nije naklazila formulacija koju si trazio dok si ujedno kukavickim junastvom bezao od pitanja koja sam ti postavljao kako bi utvrdili pravi znacaj datih tekstova...
To zaista jeste bezanje ali ne moje vec tvoje u skkladu sa papstvom i evo jos jedno da vidimo kako to funkcionise:

Isus je jasno rekao da je subota STVORENA za coveka doj je stvaranje svega i svacega na ovoj planeti bilo u toku onog sto vidimo kao izvestaj u Svetom Pismu 1 Mojs. 1 i 2 poglavlje. Tamo nam je jasno receno da je Bog BLAGOSLOVIO i POSVETIO sedmi dan stoga je jedini zakljucak iz ovog da ,sa obzirom da su tamo jedini ljudi bili Adam I Eva - DA JE SUBOTA STVORENA ZA NJIH !
E sad ukoliko smatras da to nije bilo za coveka ili konkretno za Adama i Evu,daj mi molim te konacno reci ZA KOGA JE BOG BLAGOSLOVIO I POSVETIO JEDINO SEDMI DAN U RAJU ????????
Ali vi ste još gori i drskiji od ovih Židova farizeja, vi se okomljujete na apostola kad kaže da je subota sjena.

Ko je kakav je videcemo nakon ovog tvog odgovora,izvoli.

To nisu farisejska ucenja vec Bozja dok su ujedno fariseji bili deo SZ-og Bozjeg naroda stoga su u tehnickom smislu - oni IMALI pravu veru...
...njihov pravi problem jeste bio taj sto su tokom vremena poceli razmisljati kako bi oni mogli MALO koregovati neke Bozje zapovesti ili da ujedno odrade UPDATE onako kako su oni mislili da treba i eto ti problema...
a na osnovu kojih podataka kazes da su to radili fariseji??

Nikada se to nije desiklo vec sam evo recimo ja ODMAH davao komkretne citate koje si ti brzopotezno odbacivao jer se tamo nije naklazila formulacija koju si trazio

Odbacivao sam ih jer sam ja tražio citat iz Biblije za ono što si ti tvrdio - da je Bog Adamu i Evi zapovjedio subotni odmor. S obzirom da ti tvoji 'konkretni citati' nisu biblijski nego 'EGWistički', ja ih i dalje s gnušanjem odbacujem.

Isus je jasno rekao da je subota STVORENA za coveka doj je stvaranje svega i svacega na ovoj planeti bilo u toku onog sto vidimo kao izvestaj u Svetom Pismu 1 Mojs. 1 i 2 poglavlje.

Lažeš. Isus ovdje Židovima nije rekao da je subota stvorena radi Adama, nego da su oni kao ljudi važniji od subote. Isus je ovdje u očima Židova subotu unizio, a ne uzvisio.

Tamo nam je jasno receno da je Bog BLAGOSLOVIO i POSVETIO sedmi dan stoga je jedini zakljucak iz ovog da ,sa obzirom da su tamo jedini ljudi bili Adam I Eva - DA JE SUBOTA STVORENA ZA NJIH !

Ovo je samo tvoj zaključak, jer ti tako paše da obraniš 'proročicu - prepisivačicu'. Ja ipak vjerujem Bibliji. Ako nađeš citat u Bibliji da je Bog Adamu i Evi zapovjedio subotni odmor, ili da je netko drugi prije Židova svetkovao subotu, i ja ću postati 'Jelenaš'.

E sad ukoliko smatras da to nije bilo za coveka ili konkretno za Adama i Evu,daj mi molim te konacno reci ZA KOGA JE BOG BLAGOSLOVIO I POSVETIO JEDINO SEDMI DAN U RAJU ????????

Krivo pitanje, na koje može biti stotine odgovora. Ti si sam rekao kako si iz ovoga 'izvukao svoj zaključak'. Stotinu ljudi će izvući stotinu zaključaka.

Prava pitanja, na koje postoji samo jedan odgovor za ono o čemu diskutiramo su: Je li Bog Adamu i Evi zapovjedio subotni odmor? Biblija kaže NE. Jesu li Adam i Eva svetkovali subotu? Biblija kaže Ne. Je li netko drugi prije Židova svetkovao subotu? Biblija kaže NE.

P.S. Koja drskost. Tražiti da ljudi ne vjeruju Bibliji nego 'proročici-prepisivačici'!?

Poslednja izmena:
Odbacivao sam ih jer sam ja tražio citat iz Biblije za ono što si ti tvrdio - da je Bog Adamu i Evi zapovjedio subotni odmor. S obzirom da ti tvoji 'konkretni citati' nisu biblijski nego 'EGWistički', ja ih i dalje s gnušanjem odbacujem.

Lažeš. Isus ovdje Židovima nije rekao da je subota stvorena radi Adama, nego da su oni kao ljudi važniji od subote. Isus je ovdje u očima Židova subotu unizio, a ne uzvisio.

Ovo je samo tvoj zaključak, jer ti tako paše da obraniš 'proročicu - prepisivačicu'. Ja ipak vjerujem Bibliji. Ako nađeš citat u Bibliji da je Bog Adamu i Evi zapovjedio subotni odmor, ili da je netko drugi prije Židova svetkovao subotu, i ja ću postati 'Jelenaš'.

Krivo pitanje, na koje može biti stotine odgovora. Ti si sam rekao kako si iz ovoga 'izvukao svoj zaključak'. Stotinu ljudi će izvući stotinu zaključaka.

Prava pitanja, na koje postoji samo jedan odgovor za ono o čemu diskutiramo su: Je li Bog Adamu i Evi zapovjedio subotni odmor? Biblija kaže NE. Jesu li Adam i Eva svetkovali subotu? Biblija kaže Ne. Je li netko drugi prije Židova svetkovao subotu? Biblija kaže NE.

P.S. Koja drskost. Tražiti da ljudi ne vjeruju Bibliji nego 'proročici-prepisivačici'!?
KAKO BRE MOZE BLO KOJE PITANJE O BOZJIM ZAPOVESTIMA BITI KRIVO ???
Dobio si konkretno pitanje i ukoliko smatras da moze biti vise odgovora evo dajem ti za pravo da mi das BAR JEDAN od mogucih odgovora i onda krecem ja.
Izvoli,da vidimo jos jednom kako papisti i svi vasi poklonici bezite glavom bez obzira ispred Biblijske istine.

KAKO BRE MOZE BLO KOJE PITANJE O BOZJIM ZAPOVESTIMA BITI KRIVO ???

Može. Nije, naravno, do Božje zapovijedi nego do 'postavljača pitanja'. Evo, ti si najbolji primjer. Kao subotar-farizej formuliraš pitanje tako da u njemu sakriješ svoju insinuaciju koju bi ti netko trebao potvrditi. Zato je jedini odgovor na tvoju farizejsku insinuaciju - da je Bog Adamu i Evi zapovjedio subotni odmor - kontrapitanje: A gdje to piše u Bibliji?

Izvoli,da vidimo jos jednom kako papisti i svi vasi poklonici bezite glavom bez obzira ispred Biblijske istine.

Odmah mi provjerimo tko bježi 'glavom bez obzira ispred biblijske istine':

1. Je li Adamu i Evi zapovjeđen subotni odmor?

Biblija: NE!
Subotari-farizeji: DA!

2. Jesu li Adam i Eva odmarali subotom?

3. Je li netko od potomaka Adama i Eve, prije Židova, odmarao subotom?

Luka 14,3.4:
A oni oćutješe...."

Zato sto su znali da je u subotu slooidno umisceljivati i da to nije kesenje subote i da Bog to nikada nije zavranio, vec su oni nametnuli svoja pravila.

Nece ti oni dati odgovor jer bi time sebi izbili argument iz ruke da je Isus navodbo krsio subotu.
Jer njih ne zanima istina vec argument.
Njihovo versko iskustvo je navijacke a ne duhovne prirode.
Partizan CZ. to je to.
Sve za tim, cilj ne bira sredstvo i metode, istina ne zanima nikoga vec samo da je moj tim najbolji.

Ali ovaj zadnji video njihovih wvestenika pojazuje da Isus nikada nije krsio subotu.
Ali i sada nece priznati jer nada da ces posle nekog vremena zaboraviti na taj video, im je velika.

Poslednja izmena:
Isus uzdize i javno priznaje sve 10 zapovesti sazevsi ih u 2.

Prve 4 govioe o postovanju Boga.
Ko kaze da ljubi Boga a ne prizna sve 4 zapovesti je lazov kaze Biblija i ne ljubi Boga.

Ko kaze da ljubi bliznjega a ne drzi ostale 6 zapovesti koje govore o postovanju bliznjeg taj je lazov.
Jer ako ne ljubi Boga kako ce brata i obrnuto.

Marko 12,30I ljubi Gospoda Boga svojega svijem srcem svojijem i svom dušom svojom i svijem umom svojijem i svom snagom svojom. Ovo je prva zapovijest.

Marko 12,31I druga je kao i ova: ljubi bližnjega svojega kao samoga sebe. Druge zapovijesti veće od ovijeh nema.

Sute jer kajo da objasbis nekome ko ne zna a glunämi profesora?
Evo ovi svestenici ti kazu da Isus nikada nije krsio subotu do kraja.
A to isto kazu i tvoji.

.Tebi covek da nacrta ne vredi.
Posle toga ces u toku dana do veceri tvrditi suprotno.
Po meni se normalna osoba ne ponasa tako.
A iza kompjutera se svasta krije.

Verski lideri jevreja ...

Nema boljeg prikaza i slike ovih Židova od vas 'subotara-farizeja'. Kad nemate u Bibliji zapovijed Adamu i Evi da svetkuju subotu i nemate primjer u Bibliji da je netko prije Židova svetkovao subotu, 'subotari-farizeji' to brane i dokazuju svojim argumentima, točnije, 'duhom proroštva proročice-prepisivačice'. I opet jednako kao i ovi, koji 'ukoravaju i sankcioniraju', i vi prijetite svima da će dobiti žig zvijeri ako ne svetkuju subotu.

Evo ovi svestenici ti kazu da Isus nikada nije krsio subotu do kraja.

Tko su oni i kome su i po čemu autoritet?

BOZJA, BIBLIJSKA DEFINICIJA GREHA JE BOZJI ZAKON.
10 zapovesti.
Kao sto je nemoguce oprostiti greh, vec je on mirao da bude placen, skupocenom krvlju Hristovom.
Tako se ni Bizji zakon 10 zapovesti ne mize menjati.
Djavo bi hteo da promeni taj takon jer mi je onda lako odvesti ljude u oropast.
Uköonus ili promenis par zapovesti i ljudi idu u vecnu propast kao da ih stancas, automatski.

EVO BOZJA BIBLIJSKA D3FINIVIHA GREHA

1. Jovanova 3,4 Svaki koji čini grijeh i bezakonje čini: i grijeh je bezakonje.

Znsci sta je greh?
Zivot protivan Bozjem zakobu 10 zapovesti.
Ili odbaciti taj takon ili jedan deo ili neku zapovest.

Jer hmje Bozji zak9n celina.

Zato su apostoli zapisali Hristove reci:

Jakov 2,10 Jer koji sav zakon održi a sagriješi u jednome, kriv je za sve,

Odvaci jednu zapovest ili proneni, automatski si gresnik za k8ga vise nema pojrica.

A plata za greh, krsenje Bozjeg zakona je:

Nema boljeg prikaza i slike ovih Židova od vas 'subotara-farizeja'. Kad nemate u Bibliji zapovijed Adamu i Evi da svetkuju subotu i nemate primjer u Bibliji da je netko prije Židova svetkovao subotu, 'subotari-farizeji' to brane i dokazuju svojim argumentima, točnije, 'duhom proroštva proročice-prepisivačice'. I opet jednako kao i ovi, koji 'ukoravaju i sankcioniraju', i vi prijetite svima da će dobiti žig zvijeri ako ne svetkuju subotu.

Tko su oni i kome su i po čemu autoritet?
Pa ako je tako kako kazes?
Reci nam onda sta znaci rec Adam?

Ali neces reci jel nije tako kako kazes vec govors svesno ne istinu.

A kako bi drugaciie nego lazima?

Odbacivao sam ih jer...
Nema JER bato,tooooooooooooooo je to, iz nekih konkretnih razloga si ODBACIVAO konkretna teoloska pitanja za razliku recimo od hriscana koji NIKADA NIKOME odgovora nisu uskratili...!!!
Kad god mi neko postavio teolosko pitanje ja uvek odgovaram sa konkretnim Biblijskim citatima...!!!
Ovo nam jasno pokazuje da hriscani imaju veru u Isusa Hrista zasnivanu iskljucivo na Svetom Pismu za razliku od svih ostalih pagana koji to nemaju !!!
Hteo bih naglasiti da uopste nije bitno dali ce sagovornik mozda dati pogresan citat u pogresnom kontekstu jer ce se takav propust odmah utvrditi nakon kratke ali ozbiljne analize iznesenog materijala pa ce tako svi veoma brzo videti da je doticni imao pogresno versko ubedjenje uz pogresnog osnova i to je to,idemo dalje...

ALI KAD NEKO ZASUTI PO PITANJU I POBEGNE ONDA JE JASNO DA TAJ NEMA APSOLUTNO NIKAKVU ARGUMENTACIJU I DA JE TO ONAJ ISTI DUH KOJI JE VODIO FARISEJE U VREME ZEMALJSKE MISIJE ISUSA HRISTA !!!!

Poslednja izmena:
Zato sto su znali da je u subotu slooidno umisceljivati i da to nije kesenje subote i da Bog to nikada nije zavranio, vec su oni nametnuli svoja pravila.

Nece ti oni dati odgovor jer bi time sebi izbili argument iz ruke da je Isus navodbo krsio subotu.
Jer njih ne zanima istina vec argument.
Njihovo versko iskustvo je navijacke a ne duhovne prirode.
Partizan CZ. to je to.
Sve za tim, cilj ne bira sredstvo i metode, istina ne zanima nikoga vec samo da je moj tim najbolji.

Ali ovaj zadnji video njihovih wvestenika pojazuje da Isus nikada nije krsio subotu.
Ali i sada nece priznati jer nada da ces posle nekog vremena zaboraviti na taj video, im je velika.

pa sta je tu sporno, sve je kako i kaze svestenik
ali ti ne prihvatas njegov zakljucak
Hristos nije krsio dan gospodnji i kada je u subotu kao covek lezao u grobu/postovao je zakon/ ali je kao bozji sin pobedio smrt/preobrazenjem/
ako si hriscanin onda slavis dan jedan, petak/stradanje,subota/transformacija,nedelja/vaskrsenje kao dan gospodnji dan novog zivota i novog zaveta

Back