Kada ce srpska Vlada zabraniti spyware zvani TikTok za svoje sluzbenike?

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
93.720
Autorska tema.

Opste je poznato da je TikTok produkt i u vlasnistvu kineske Vlade i da je aplikacija spyware i bukvalno KEYLOGGER, koji prikuplja i salje podatke Kini.

Zbog toga su ga zabranile ili delimicno zabranile sledece drzave:
1. Indija, plus 58 kineskih aplikacija.
2. Tajvan
3. USA
4. Kanada
5. EU - zabrana clanovima Evropskog Parlamenta, Evropske Komisije i Evropskog Veca da poseduju ovu aplikaciju.
6. Pakistan
7. Afganistan
8. Iran
9. UK, treba da uvede 2023. za clanove Vlade i drzavne sluzbenike.
10. Novi Zeland, slicno kao UK.

Pretpostavljam da ce Srbija kao ekonomski partner sa Kinom da dopusti sve bezbednosne informacije svojih sluzbi, Vlade kao i gradjana na izvolte jer ste prijatelji?

- TikTok is one of most invasive social media apps, they even use device sensors when you are not using the app. Stated in their privacy policy.

Indija bez obzira sta je clanica BRICSA-a ima teritorjalni spor s Kinom pa ce bit da je i do toga.

Ако је тако,

реци нам,

који су разлози због којих су остале земље забраниле Тик Ток?

2. Tajvan
3. USA
4. Kanada
5. EU - zabrana clanovima Evropskog Parlamenta, Evropske Komisije i Evropskog Veca da poseduju ovu aplikaciju.
6. Pakistan
7. Afganistan
8. Iran

Ако је тако,

реци нам,

који су разлози због којих су остале земље забраниле Тик Ток?

2. Tajvan
3. USA
4. Kanada
6. Pakistan
7. Afganistan
8. Iran
Tako je, ako mislis da nemaju spor informiraj se.

Sjetio sam se spora izmedu Indije i Kine pa sam napisao.
Nemam pojma zasto su ga druge drzave zabranile i mogu samo nagadati kao i ti, ali mogu pokusati s nagadanjem nista me ne kosta, sta ne?

Tajvan se zeli odcjepiti od Kine
Amerika, Kanada, UK i Novi Zeland su na istoj strani i bez obzira sta je Kina odlican partner u ekonomskom smislu nije u politickom.
Pakistan, Afganistan i Iran radi vjere
Eu je poslusnik zapada

Tako je, ako mislis da nemaju spor informiraj se.

Sjetio sam se spora izmedu Indije i Kine pa sam napisao.
Nemam pojma zasto su ga druge drzave zabranile i mogu samo nagadati kao i ti, ali mogu pokusati s nagadanjem nista me ne kosta, sta ne?

Tajvan se zeli odcjepiti od Kine
Amerika, Kanada, UK i Novi Zeland su na istoj strani i bez obzira sta je Kina odlican partner u ekonomskom smislu nije u politickom.
Pakistan, Afganistan i Iran radi vjere
Eu je poslusnik zapada

Ти о Тик току очигледно не знаш ништа, или те је идеологија толико заслепила да не желиш да признаш какво су Кинези зло за свет.

Чим текст почне са фразом "опште је познато" знаш да постављач теме нема појма о чему пише и да преноси просту пропаганду стране чији су интереси супротстављени кинеским.

Хајде, онда, ти нам објасни, да знамо.

“Based on Krause’s findings, the way TikTok’s custom in-app browser monitors keystrokes is problematic, as the user might enter their sensitive data such as login credentials on external websites,” said Jane Manchun Wong, an independent software engineer and security researcher who studies apps for new features.

She said TikTok’s in-app browser could “extract information from the user’s external browsing sessions, which some users find overreaching.”

In a statement, TikTok, which is owned by the Chinese internet firm ByteDance, said Mr. Krause’s report was “incorrect and misleading” and that the feature was used for “debugging, troubleshooting and performance monitoring.”
5e06y7.png

Autorska tema.

Opste je poznato da je TikTok produkt i u vlasnistvu kineske Vlade i da je aplikacija spyware i bukvalno KEYLOGGER, koji prikuplja i salje podatke Kini.

Zbog toga su ga zabranile ili delimicno zabranile sledece drzave:
1. Indija, plus 58 kineskih aplikacija.
2. Tajvan
3. USA
4. Kanada
6. Pakistan
7. Afganistan
8. Iran

Pretpostavljam da ce Srbija kao ekonomski partner sa Kinom da dopusti sve bezbednosne informacije svojih sluzbi, Vlade kao i gradjana na izvolte jer ste prijatelji?

- TikTok is one of most invasive social media apps, they even use device sensors when you are not using the app. Stated in their privacy policy.
A Google nije spyware u večitoj "beta" fazi pa kao ne možeš da ih tužiš za mlevenje podataka?

Facebook šta je?

Back