kada ce ljudi prestati verovati u nesto cega nema

Jesi li lepo pitala dokle vise?

Dokle ce se ljudi moliti i klanjati necemu cega nema
Kada ce otvoriti oci ili skinuti paucinu sa njih...

Recimo i da postoji neka visa sila, ocigledno je da je vrlo nepravedna, a sta je tu dobro...

A da ne spominjem zlo oko nas koje se svakodnevno desava, ako je toliko svemocan zasto ga ne spreci

Dokle bre vise

Dekart kaže da samim tim što smo sposobni da zamislimo Boga i o njemu razmišljamo. On mora da postoji.

Na primer da riba ne postoji nikada ne bismo mogli da je zamislimo.

Kako smo onda zamisljali azdaje sa tri glave kad nam pricali bajke, pa raznorazne avetinje,pa kako reziserima palo na pamet ta cudovista da osmisle.Znaci svi oni postoje, to hocete reci ti i Dekart?

Kako smo onda zamisljali azdaje sa tri glave kad nam pricali bajke, pa raznorazne avetinje,pa kako reziserima palo na pamet ta cudovista da osmisle.Znaci svi oni postoje, to hocete reci ti i Dekart?
filozofska proseravanja, nista vise....jednostavno, covjekov mozak je tako sazdan da moze imaginarno da razmislja...da stvara slike u mozgu, zamislja, pretpodstavlja situacije...taj pomak u mozgu nas je i odvojio od zivotinjskog svijeta...tako da - ljudi nikad nece prestati vjerovati u nesto cega nema....dok su ljudi...

Recimo i da postoji neka visa sila, ocigledno je da je vrlo nepravedna, a sta je tu dobro...

A da ne spominjem zlo oko nas koje se svakodnevno desava, ako je toliko svemocan zasto ga ne spreci

Dokle bre vise

Dakle, viša sila postoji a pojmovi zla i nepravde su u suštini potpuno subjektivni. Ako je svet samo privid, onda su i zlo i nepravda privid, odnosno ne postoje objektivno. Ako ti lično nisi privid već postojiš kao stvarna svest onda si ovde gde jesi po svojoj volji i želji, odnosno ti sam si ta viša sila i živiš u ovom prividu sveta radi sopstvene edukacije ili zabave.

118592895_371192534279485_8118103149638199912_n.jpg

118452451_368825591182846_2466110409999117068_n.jpg

Dokle bre vise
nisi u poziciji da smatraš da je Bog ili sudbina nepravedna jer ne znaš šta je bilo pre rođenja i šta će biti posle smrti. To je kao da o tome ko je u pravu sudiš na osnovu par minuta iz sredine filma. Možda je ono što ti izgleda kao nepravda ustvari pravda vezana za prošle živote ili je nepravda iskušenje na kome se vidi kakav si i kakva će ti biti sudbina posle smrti.Ne znaš zato ne sudi.
Ja lično verujem da je život škola za duše i da ne mogu sve lekcije da budu prijatne.

Ja nemam ni jednu prijatnu, sve mi neprijatno

aj sad razguli od mene Pogledajte prilog 756563
naučih novu reč... hvala na tome..

a u vezi neprijatnih lekcija, možda ti je takav pogled na svet da u svemu vidiš nešto negativno, a ni u čemu nešto pozitivno. To je samoostvarajuće proročanstvo jer mozak nalazi načina da ti dostavi dokaze o onome u šta veruješ. Dok ne promeniš svoj pogled na svet život će ti biti onakav kakvim si navikla da ga vidiš.

Back