pa ko da ga osudi,kada je tako mocan!
Ko nam je ministar pravde Petrovic DS
zgubio imanje zbog otključanog „stojadina”
Vladimiru Gutiću (47) iz mačvanskog sela Ribari,
oduzeti kuća i okućnica, jer je ostavio ključeve u kolima kojima su lopovi izazvali udes sa teškim posledicama
Vladimir Gutić: Najavljuje da će sutra, u 10 ujutru, započeti štrajk glađu pred zgradom Okružnog suda u Šapcu Foto M. Mijušković
Šabac –
Zbog saobraćajke u kojoj nije učestvovao, porodica Vladimira Gutića (47), iz mačvanskog sela Ribari, ostala je bez krova nad glavom. Ovo je posledica pravosnažnog sudskog rešenja, kojim je Gutiću naloženo da plati
3,2 miliona dinara odštete, jer nije valjano obezbedio automobil kojim je izazvan udes! Na prvoj licitaciji niko se nije pojavio, ali je na ponovljenoj, 8. aprila ove godine, advokat oštećenih kuću i okućnicu preuzeo po umanjenoj ceni od 2,93 miliona dinara!
Saobraćajnu nesreću, u kojoj su teško povređeni Zoran Vasić i Danijela Jovanović, izazvao je 1994. tada maloletni Slobodan Bjekić. „Zastavu”, koju je uzeo iz dvorišta Gutića bez odobrenja, Bjekić je vozio pod dejstvom alkohola, a oboje povređenih ostali su delimično nesposobni za rad.
– Pošto je bio maloletan, Bjekiću je sud izrekao vaspitnu meru, a meni je 2003. presuđeno da oštećenima platim nadoknadu od 3,2 miliona dinara, jer, kao vlasnik, navodno, nisam preduzeo potrebne mere obezbeđenja: u automobilu su ostali ključevi. Nije pomoglo ni to što u vreme saobraćajke nisam uopšte ni bio u Srbiji, već u Rusiji – kaže Gutić.
Objašnjava, dalje, da je u to vreme u Rusiji radio „na crno” građevinske poslove, zbog čega se nije pojavljivao na ročištima. Kaže da ga je njegov tadašnji advokat ubeđivao da će sve biti u redu, ali se kasnije se ispostavilo da ni on nije dolazio na suđenja.
– Advokat čak nije podneo ni prijavu protiv Bjekića zbog krađe vozila, jer ga je lično poznavao – ogorčen je Gutić.
Ne krije da se od supruge Zore razveo 2003, kada je stigla presuda. Svu imovinu, tom prilikom, preveo je na nju i sinove Jovana i Zorana. Na temeljima stare, Zora je 2005. godine napravila drugu kuću, ali je sud ovaj razvod proglasio fiktivnim pa je Gutićima oduzeo novu zgradu.
– Pogledajte me na šta ličim, a do pre dva meseca imao sam 100 kila. Zora se takođe pretvorila u senku. Priča da će se obesiti... Išao sam da obiđem decu, pošto se plašim kako će sve ovo podneti – kroz suze govori Gutić. Vladimir još kaže da je sud i Bjekićima naložio da plate određenu odštetu, ali su oni svu imovinu preveli na tetku, pa i dan-danas žive u istoj kući. Najavljuje da će u četvrtak, u 10 ujutru, započeti štrajk glađu pred zgradom Okružnog suda u Šapcu. Pred sud će doći i njegovi sinovi Jovan i Zoran.