KADA BORBA PRESTAJE???

milckych:
Kada znate da je nesto nepovratno izgubljeno i da se za to nema vise svrhe boriti???
Ovo se odnosi na sve aspekte zivota,mada se mozete bazirati i samo na jlubav,ako to zelite...Ako vas je ovo pitanje zaintrigiralo i ako mislite da ima smisla-pisite!Pozz!!!!! :-)
....ako nemozes da ih pobedis ti im se pridruzi...

november child:
..ali to je tuzno.. :(
..nichija borba za neshto shto ne bih pruzila i sama me ne bi navela da se menjam..
..sve shto bih borbom dobila ne bi bilo zbog mene, vec zbog moje borbe za to..
..ljubav nije borba..

Da , u pravu si ljubav nije borba ali ljubav nekad nije "med i mleko".Svakome naidje los period veze i sta sad , treba dici ruke??? Moje misljenje je da se treba boriti i sacuvati pravu ljubav ali samo ako je vredna toga. Kada dvoje izistinski zele da se potrude i sacuvaju to sto imaju , onda se treba boriti svim snagama!!!!

Pa sve zavisi od coveka, od stvari za koju se bori i od nacina na koji se bori. Ja se uvek borim dok ne ostvarim ono sto zelim, naravno ako su moji ciljevi realni. U sustini, ako ti je stalo da se za nesto izboris, izborices se sigurno... Samo treba biti strpljiv, optimistican i umeren, tj. ne postavljati sebi ogromne i nedostizne ciljeve, nego sve raditi korak po korak...

ceo zivot se borim za ovo il ono ili sa onim il ovim ali smatram da su ljubav i prijateljstvo jedine dve stvari gde borba ne samo da nije potrebna vec je suvishna... il te vole il ne vole... za ljubav se nije potrebno boriti posebno ne onda kada je gubish, kada nestaje... deshavalo mi se da se borim sa samom sobom, da ugushim neke emocije, ali, da se borim za nechiju ljubav, to mi je smeshno... bash me zanima na koji vi to nachin radite, sta podrazumevate pod borbom u ljubavi ili za ljubav?

kada shvatim da postajem nesto sto ne zelim, da se menjam i prilagodjavam situaciji vise nego sto je to dobro za mene. ne odustajem od necega sto mi je bitno, dok god to ne zahteva moju sustinsku promenu. imam puno strpljenja ali bitniji mi je put do necega nego sama "pobeda". ako usput moram da pogazim svoj princip da bih dosla do cilja, cena je previsoka i dizem ruke.

AntunTun:
kad prvi put prdne u mom drushtvu???...tad nema svrhe vishe boriti se...tad treba da se uzhiva u miru???...jao sve kapiram otvorilo mi se tretje oko...

Otkinem se kad usred neke dubokoumne teme pune filozofskih odgovora neko uleti sa ovakvim komentarom :lol:
Elem... borba prestaje kada postane besmislena i kada počnu da stradaju ljudi koji to ne zaslužuju...

milckych:
Kada znate da je nesto nepovratno izgubljeno i da se za to nema vise svrhe boriti???
Ovo se odnosi na sve aspekte zivota,mada se mozete bazirati i samo na jlubav,ako to zelite...Ako vas je ovo pitanje zaintrigiralo i ako mislite da ima smisla-pisite!Pozz!!!!! :-)
E pitanje je komplikovano. Prestanak borbe za nekog ko je u znaku bik - tesko ... ali recimo da je to kad smo nemocni tj kad nesto vise ne zavisi od nas nego od nekog ili neceg drugog... A za sve ostalo borim se dok ne dobijem ili ne ostvarim to sto sam zamislila.

Od kako znam za sebe,vecito se borim za nesto!Imam kretenski obicaj da kazem sve sto mislim,pa se borim za svoje stavove, da kazem sta cu uraditi,pa se borim dok ne postignem.OK, kompenzacija je postignuto,ali mnogi cute i rade sta im volja,a ako ne postignu,zabole ih i nadju drugi hir.KO JE ONDA LUD? KANDA JA,ALI NEPOSUSTAJEM JBG

L))L:
Od kako znam za sebe,vecito se borim za nesto!Imam kretenski obicaj da kazem sve sto mislim,pa se borim za svoje stavove, da kazem sta cu uraditi,pa se borim dok ne postignem.OK, kompenzacija je postignuto,ali mnogi cute i rade sta im volja,a ako ne postignu,zabole ih i nadju drugi hir.KO JE ONDA LUD? KANDA JA,ALI NEPOSUSTAJEM JBG

Ovo je komplet moj odgovor............ne dodajem i ne menjam nista.................
ok nisam jedina dileja............

Treba sve gledati ocima realiste i sam odluciti kada borba prestaje.Ako ides ovim principom,vec ce ti se samo reci.
Svaka nasa borba "u zalasku" nije tragedija,vec neminovnost.
Ne treba bezati,izbegavati borbu,ali nije sramota ni odustati od nje...Ponekad..."Covek se ne davi zato sto upadne u vodu,vec zato sto ostaje ispod nje!...

Back