Kad vozački ispit krene po zlu: Zamalo tragedija na poligonu VIDEO

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

acabg

Buduća legenda
VIP
Poruka
28.155
U poznijim godinama teže je učiti, a to se posebno vidi u veštinama gde su potrebni dobri refleksi. Jedna 63-godišnja polaznica auto-škole iz Argentine saznala je to na teži način, možda i jedan od najgorih koji joj se mogao dogoditi u kontrolisanim uslovima poligona za polaganje ispita.

Ona je sela u Volkswagen Gol i krenula da vozi poligonom sa uključenim pokazivačima smera, a da pri tome ne mari za prepreke na putu.

Već posle prvog skretanja udarila je u ivičnjak, a potom se nije zaustavila na znaku "stop". Zatim ponovo udara o ivičnjak, ali se vraća na put.

Samo nakratko, jer onda naglo ubrzava, preseca saobraćajnicu i "katapultira" se u čelični stub. Sudeći po ubrzanju, stiče se utisak da je panično stisnula gas umesto kočnice.

Automobil završava na boku, a kandidatkinja, najverovatnije nasmrt uplašena, spektakularno završava svoju vozačku karijeru. BBC saznaje da je zadobila lakše povrede i da je prebačena u bolnicu.

https://www.b92.net/automobili/razno.php?yyyy=2023&mm=06&nav_id=2349980

Imam prijatelja ovde u Kanadi poreklom iz BiH i jednom nas on dovozi u podzemnu garazu na njegovo praking mesto ispod zgrade u kojoj zivi. Izlazim na suvopzacku stranu i vidim na betonskom stubu pored trag bele farbe sa automobila. Pogledam njegovu belu Acuru MDX, nema tragova grebanja, pitam ga jel' to od njegovih kola. Uzdahne covek i kaze: jeste, moja Cica (supruga mu) se "zaglavila" na stubu ali sam popravio kola.
Kaze krenuli na polaganje njenog vozackog ispita, sedne mu supruga za vozacko mesto da malo "trenira" do mesta gde polaze (ovde imaju pravo da voze i ljudi koji nisu polozili vozacki ako su u fazi ucenja i u pratnji nekoga ko ima polozen vozacki). Krene zena u rikverc i pocne da grebe bokom stub, vice joj muz da stane a ona zesce dodaje gas sve dok se kola ne zaustave skroz na stubu. Kaze, trag od zadnjih vrata do ispred prednjih suvozacaevih vrata, nekh 1-2cm dubok, taman da nije mogao da otvori vrata nego je morao na suprotnu stranu.
Cica nije tog dana otisla na polaganje, a nije nikada ni posle toga, pomirili su se sa cinjenicom da ce biti bez vozacke.

Žene su pažljiviji i oprezniji vozači :lol:
Ja se vec 2-3 godine "trkam" pri povratku sa posla sa jednom Koreankom, radimo u istom industrial parku, ilzlazimo na autoput i nekih 12-13km vozimo tim autoputem do iskljucenja i deo nekog sporednog puta od 4-5km vozimo "zajedno" dok se ne "rastanemo". Nravno, nikad se nismo ni upoznali ni sreli sem sto sam je zapazio u toku vaznje. Zena vozi svoju Subaru Imprezu blago receno kao manijak, to je preticanje da ti pamet stane, voznja slaloma izmedju kamiona na autoputu da se zapitas sta joj je. Video sam par puta kad upada ispred kola u susednoj traci i dok joj ljudi sviraju ona otvori prozor i isturi rulu sa podignutim srednjim prstom, totalna manijakinja. Pa tako kad neko kaze da su zene pazljiviji vozaci samo se nasmejem...

Poslednja izmena:
Ovde mogu da budu dve stvari, da je digla noge sa manuelnog menjac automobila, pa kad je spustila otisla noga sa kocnice na gas...
Druga da se spetljala pa gazi obe pedale....
Treca , manja sansa da joj je prvenac pa jos nema rutinu spore voznje,
A moze da bude i da je zenska ispustila kvacilo otisla joj noga sa istog, jer ocigledno ne pritiska kvacilo, a zamenila gas i kocnicu.....tj mozak kaze nadji kvacilo i stisni nogom, a telo kaze stisni nogom tamo gde ti je vec noga...
Ja sam imao slicnu situaciju na pocetku , patosnica, drugi put zimske cipele, i naucis, ali kod mene je to bilo dok je bila spora voznja.....a i ugasis auto na neki nacin...
Sad kad udjem u auto bilo ciji da je, namestam patosnicu, ili proveravam je...cak i ne razmisljam o tome konkretno...ali se sagnem da namestim...

Pre ili kasnije sve one must radnje pre starta automobila radis automatski....ogledalo , provere , cak se i ne secas sta sve ali odradis...

A cesce mi se desavalo kod motora da me zezne da umesto da smanjujem ja dodajem gas....sad i za to imam rutinu...a jesam par puta u siblje...

Back