Kad vas glava zaboli

Ne mogu da trpim bol kada me glava zaboli. A glava me trenutno rastura.
Pored aspirina i kljukanja lekovima,imate li neki savet za smanjenje

Ne mogu da trpim bol kada me glava zaboli. A glava me trenutno rastura.
Pored aspirina i kljukanja lekovima,imate li neki savet za smanjenje bola?
Lek treba popiti odmah cim pocne da boli glava,onda je dovoljno popiti i obican Analgin.Ne treba nikad pustiti i reci sebi "Proci ce".Uzmi neku vecu cistu krpu i nakvasi je mlakom vodom,znaci dovoljno dugu da mozes da je vezes,oko glave,ako nemas,onda uzmi peskir.Zategni dobro i lezi da odremas.Stavi i neki peskir na jastuk da ga ne iskvasis.Zazmuri i dremaj i pokusaj da sto manje mrdas oci,jer pri mrdanju ociju se pojacava bol.

ja imam godinama problem sa glavoboljom koja, zanimljivo bude najčešće posle alkohola ali i ne mora da bude vezano za alkohol nego krene sama pd sebe.
bol je pulsirajući u regiji vrata i potiljka i kad me uhvati, u proseku jednom, dva puta mesečno, obavezno imam spreman Caffetin onaj alkalod Skopje, on je nepravazidjen što se moje glave tiče

ja imam godinama problem sa glavoboljom koja, zanimljivo bude najčešće posle alkohola ali i ne mora da bude vezano za alkohol nego krene sama pd sebe.
bol je pulsirajući u regiji vrata i potiljka i kad me uhvati, u proseku jednom, dva puta mesečno, obavezno imam spreman Caffetin onaj alkalod Skopje, on je nepravazidjen što se moje glave tiče
svaka čast što izlaziš na kraj sa glavoboljom

svaka čast što izlaziš na kraj sa glavoboljom
samo Caffetin. sve drugo probao, bez lekova kao ajd proći će samo od sebe, nisam mogao da izdržim bolelo me je ceo dan i uveče nisam mogao da zaspim i morao sam da popijem kafetin ali samo morao noću da ustajem da popijem još jedan, onaj nije bio dovoljan. za nuždu idu i brufeni, analgini ali kafetin je mama.

i nikad nisam imao povišen pritisak, merio svaki put kad me zaboli glava

Nimulid je za kostobolju..Pio sam i trodon,ali kad glava zaboli,a ne popije se lek na vreme,ne vredi ni on.
Znam...meni je to ortoped ustvari dao za kičmu(imam neke probleme sa dva pršljena koje sam povredio još kao klinac,koji nekako bezveze stoje i povremeno bole),ali sam provalio da pomaže i za migrenu...Naravno najbitnije je da se odmah popije pre nego što počne ozbiljno da boli i mora da se malo legne

Znam...meni je to ortoped ustvari dao za kičmu(imam neke probleme sa dva pršljena koje sam povredio još kao klinac,koji nekako bezveze stoje i povremeno bole),ali sam provalio da pomaže i za migrenu...Naravno najbitnije je da se odmah popije pre nego što počne ozbiljno da boli i mora da se malo legne
Napisao sam gore,da ako se popije na vreme i Analgin je dovoljan.Sto se tice Nimulida pio sam ga ranije dok je bio i plavo zutoj kutiji,pa su mu nasli neke lose supstance i izbacili ga iz upotrebe.Pio sam dosta vrsta lekova,zbog povrede kicme dok nisam dosao do Trodona i njega sam pio vise od 17 godina,ali ovo za glavu mi je dala komsinica pre povrede da popijem Trodon,medjutim nikakvu ulogu nije imao da mi pomogne za bol glave,a glava mi je bukvalno pucalagde sam popio nekoliko Bayerovih Aspirina od 50mg i brufena od 600mg,ali nije prestajalo.Dok nisam vezao glavu sa vlaznom krpom i krvnicki je stegao.Onda sam legao i umirio sei primetio da svaki pokret zenica zadaje veoma jaku bol.Tako sam se smirio,jer mi je stegnuta krpa na kratko ublazavala bol,iednostavno zazmurio i kontrolisao oci da se sto manje krecu.Posle mozda oko 45 min. sam zadremao i osetio kako me popusta bol i zaspao sam.Odspavao sam oko sat vremena i glava je popustila i to mnogo,da sam normalno mogao da disem.Samo me je povremeno zabolela,ali ne jako kada pokrenem oci,levo ili desno.Popio sam opet bayerov aspirin i posle kraceg vremena je proslo.Od tad nigde ne idem bez tablete Analgina,ili Bayerivig aspirina.nace mene su lecili oko tri godine od migrene,a toga uoste nije bilo.Pozalio sam se svom izabranom lekaru da mi se vrti u glavi kada gledam nadole,a moram jer se krecem na stakama i vecinom mi je pogled upucen u zemlju.Ona je posumnjala na trece ili srednje uho i poslala me na ORL.Kad sam otisao kod tog lekara,rekao sammu kako pocinje da me boliglava,objasnio sam mu.Onda me je on pritisnuo prstomna mesto sa leve strane vrata i gde je spojglave i odmah rekao"Kakva migrena,ovo je ukljestenje nerva".Tri jutre mi je dao po blokadu i prepisao Cinedil od 75 mg i rekao mi da on garantuje da me tako vise glava nece zaboleti bar 5 godina,a ako budem redovno pio po pola Cinedila ujutro i uvece i duze.I stvarno vise nikad nisam imao takve napade glavobolje.Ima raznih uzroka za bolove glave i to treba ispitati.Ne moze se topustiti i reci "Ma proci ce".Nece,mora se povesti racuna..

Napisao sam gore,da ako se popije na vreme i Analgin je dovoljan.Sto se tice Nimulida pio sam ga ranije dok je bio i plavo zutoj kutiji,pa su mu nasli neke lose supstance i izbacili ga iz upotrebe.Pio sam dosta vrsta lekova,zbog povrede kicme dok nisam dosao do Trodona i njega sam pio vise od 17 godina,ali ovo za glavu mi je dala komsinica pre povrede da popijem Trodon,medjutim nikakvu ulogu nije imao da mi pomogne za bol glave,a glava mi je bukvalno pucalagde sam popio nekoliko Bayerovih Aspirina od 50mg i brufena od 600mg,ali nije prestajalo.Dok nisam vezao glavu sa vlaznom krpom i krvnicki je stegao.Onda sam legao i umirio sei primetio da svaki pokret zenica zadaje veoma jaku bol.Tako sam se smirio,jer mi je stegnuta krpa na kratko ublazavala bol,iednostavno zazmurio i kontrolisao oci da se sto manje krecu.Posle mozda oko 45 min. sam zadremao i osetio kako me popusta bol i zaspao sam.Odspavao sam oko sat vremena i glava je popustila i to mnogo,da sam normalno mogao da disem.Samo me je povremeno zabolela,ali ne jako kada pokrenem oci,levo ili desno.Popio sam opet bayerov aspirin i posle kraceg vremena je proslo.Od tad nigde ne idem bez tablete Analgina,ili Bayerivig aspirina.nace mene su lecili oko tri godine od migrene,a toga uoste nije bilo.Pozalio sam se svom izabranom lekaru da mi se vrti u glavi kada gledam nadole,a moram jer se krecem na stakama i vecinom mi je pogled upucen u zemlju.Ona je posumnjala na trece ili srednje uho i poslala me na ORL.Kad sam otisao kod tog lekara,rekao sammu kako pocinje da me boliglava,objasnio sam mu.Onda me je on pritisnuo prstomna mesto sa leve strane vrata i gde je spojglave i odmah rekao"Kakva migrena,ovo je ukljestenje nerva".Tri jutre mi je dao po blokadu i prepisao Cinedil od 75 mg i rekao mi da on garantuje da me tako vise glava nece zaboleti bar 5 godina,a ako budem redovno pio po pola Cinedila ujutro i uvece i duze.I stvarno vise nikad nisam imao takve napade glavobolje.Ima raznih uzroka za bolove glave i to treba ispitati.Ne moze se topustiti i reci "Ma proci ce".Nece,mora se povesti racuna..Meni je bukvalno od naočara,pošto sam dalekovid(ne vidim dobro blizu).
Da jak je prilično i ne valja češto da se uzima(od prike dve nedelje sme da se koristi ako se pije svakodnevno) jer počinje da opterećuje jetru,ali za povremeno je ok.
Inače meni je migrena od naočara pošto sam dalekovid(što mi je nešto bliže to mi je mutnije)...Kad ih duže veme nosim ono obavezno počne prvo od slepočinica i širi se i sve je jeače i jače i dođe do toga da mi se bukvalno povraća od bolova,ako ne poijem nešto i ne prilegnem malo...Od kad sam počeo da izbegavam naočari to se baš proredilo.

Back