Kad su cvetale tikve

šta da pokušavaš...razbijaju noseve i qrče se na 150 strana, a onda se poubijaju (ako se ne varam). Pri tom misle da su baye.
Eto kako su se generisali likovi iz bgd podzemlja...još je to opisano vreme bilo i "viteško" i "časno"....posle su se kokali lancima, pa pištoljima...sad te vežu za drvo u Galovici pa siluju...ili bace u reku....ne daj Božo i pored carskog druma, pa pospu krečom :twisted:

Knjiga je sentimentalna priča o počecima bitanženja u Bgd :) Šta će ti to, Bi2? :P

yes yes....znaš da nema lopova u komšiluku nego samo ubica, a oni neće kod tebe, šta da se zaključavaš koji moj... :mrgreen:
Tako i ja danas, Peconi u komšiluku, i znaš da neće niko silovati i krasti. Ako se nešto desi, biće to mučko ubistvo, a to se nas, jelte, ne tiče :lol:

Pa nije baš tako :?

Jel vi ljudi kapirate kako je to sve poremećeno? :)

DA LI SE ČAST BRANI ŽIVOM SODOM I KREČOM, po komšiluku ili po Fruškoj gori?! Ja nemam sentimenta prema takvim "vitezovima", "orlovima" i sl...

Mislim, knjiga ko knjiga - nije kriva, nemojte pogrešno da me shvatite, nisam ja inkvizitor koji pali knjige. Samo mi nije jasan KULT "opasnih momaka"....i ne mogu da podržim glamurizaciju istog. ;)

Dakle, što kaže profesor Radivoje Mikić, glavno pitanje današnjice je: da li je bolje čitati smeće ili - ništa? Ja glasam za - ništa :)

Bi2:
Betty, naravno da je bolje ne čitati ništa. Kad smo kod današnjice, da li se danas uopšte čita ?
Mislim da ne treba porediti te dve generacije. Ono što je nekad bio "opasan momak", nema više isto značenje kao i danas.
A naravno je da sve poremećeno.

Jeste, nije isto kao danas, ali eto kako se generisalo loodilo.....:)

Trebalo bi tu knjigu pročitati kritički. S otklonom. Nije teško, pošto je stil nekako...suv, pacerski, dosadnjikav, a ima, i brutalnog nasilja....Zašto ne - eto kako se etatizirao kult Opasnih....

Književnost je vrsta iskustva. Ali, za razliku od drugih vrsta, ona ne može da pokvari čoveka koji kvarovima već nije sklon :)
Može da ga podrži u tome da bude banalan (ako čita smeće) ili da ga podrži u tome da bude normalan....Cela fora u čitanju knjiga je da shvatiš da nisi sam! Svako dakle nađe ono što traži....

Čita se danas, itekako. Knjige, novine, web strane, priručnici, udžbenici, pamfleti, oglasi....

Back