kad ste pocele da osecate svoju bebu?

malinica

Početnik
Poruka
11
Jedno pitanje za sve one koje su vec majke i za dr.
Na koji nacin ste i kad osetile svoju bebicu u stomaku, prvi put u toku trudnoce. Cula sam da to izgleda ka ribica kad se pracaka u pocetku. Ja stvarno osecam nesto sto treperi samo nisam sigurna posto sam citala da je rano (10 - 11 nedelja).

Onda sam citala da kofein i neke druge supstance izazivaju kontrakcije (da malo vina umanjuje), kako izgledaju kontrakcije i kad se to oseca?

Ja nisam bila sigurna u 16. nedelji, ali sam sredinom 17. definitivno osetila prvi mali udarac. Od tad osecam da se beba redovno pomera, a bogami i sutira. Po nekim podacima, izmedju 16. i 22. nedelje majke pocinju da osecaju pokrete beba, ali kako stvari stoje, sve je vrlo individualno.

Citala sam da prvorotke prve pokrete osete u 19-20. nedelji, a drugorotke, posto vec znaju kako to izgleda, i ranije. Sa prvim detetom sam osetila u 17. nedelji i to zahvaljujuci drugarici koja mi je to opisala kao mehurice u stomaku. Mislim da je suvise rano da ih osetis u 10. nedelji, mozda je to rad creva. Znam tu zelju da sto pre osetis pokrete pogotovo sto ti je to prvo dete. Raspitaj se malo kada se formiraju rucice i nozice, nesto mi se cini da su totalno formirani u 12. nedelji.

Back