Kad smo se, dođavola, rodili

Ostao je zapis, psihicka slika iz perioda nakon rodjenja. Tada nisi koristio racio ali jesi kasnije kada se racio razvio i obradjivao scene nakon rodjenja. Regresoterapijom, hipnozom i drugim tehnikama se moze osvestiti dosta toga iz prvih godina, terapija primalnog krika zalazi i bavi se iskljucivo stanjem fetusa u majcinoj utrobi. Pacijent se vraca u majcinu utrobu, prozivljava svoja/njena osecanja, stresove i sam cin rodjenja sto je sustina - najstrasniji cin covekovog zivota, veci i od smrti, je cin radjanja.

Drugim recima, odbacivanje od strane majke. Fetus u tom stresnom trenutku nema racionalnu svest nego emotivnu i tu se gubi strahovito puno energije. Covek koji ne prodje Primalni Krik je polucovek koji se celog zivota nesvesno bori da povrati majcinu ljubav.

Danas se napredovalo, majke se porodjaju prirodno, pa je stres novorodjenceta slabiji, odmah nakon rodjenja ga stavlja na svoje grudi.

Po meni, oplodnjom. Jer vec pocinje nesto da se desava, deli, raste...
Zato i jesam protiv abortusa.

Nije bas tako jednostavno.
Sta ako je oplodnja usledila silovanjem na primer? Ili ako to bice ima neku tezu "gresku"?

Mislim, nije to tema (za ili protiv abortusa), ali cisto da reknem da nije to bas tako crno-belo...zeznuta stvar. Ne zavidim nikom ko je u zivotu stajao pred tom odlukom.

Ja se držim medicinskog stanovišta, po kojem ljudski život počinje činom rađanja, a do tada traje život fetusa, odnosno embriona, odnosno dve spojene ćelije koje se umnožavaju dok se ne formira čovek sposoban da preživi van materice.

I kako je abortus dopunska tema ove teme, da se izjasnim i po tom pitanju: jesam za abortus i smatram za nazadne sve one koji bi isti zabranili.

Ja se držim medicinskog stanovišta, po kojem ljudski život počinje činom rađanja, a do tada traje život fetusa, odnosno embriona, odnosno dve spojene ćelije koje se umnožavaju dok se ne formira čovek sposoban da preživi van materice.

I kako je abortus dopunska tema ove teme, da se izjasnim i po tom pitanju: jesam za abortus i smatram za nazadne sve one koji bi isti zabranili.

:tick:

Сматрам назаднима и жене које не брину о себи па свако мало иду на киретажу.

Pitanje nastanka života teško da može da ima objektivan odgovor, jer je isti baziran ne toliko na biologiji, koliko na arbitrarnim i promenljivim etičkim principima.
Pri tome, postoji greška u simplifikovanoj isključivosti u samoj postavci pitanja koje nameće binarni pristup dilemi (živo/neživo).

Back