kad se ide a kad ne

:dontunderstand:

Tvoj kolega Donqihote rece da u Subotici (koliko ja znam ona se nalazi na teritoriji Vojvodine, cini mi se da je drugi po velicini grad u istoj) ne vladaju ni zuti ni crveni, na koju onda politicku vlast TI mislis?!
Ko je na vlasti u Subotici, ko u Novom Sadu?
Sve da nisu zuti i crni, ne moze nijedan grad da bude izuzet kao posebna teritorija van okvira AP Vojvodine, odnosno Srbije:think:

na pokrajinsku naravno koja je napravila skolski raspored za sve na teritoriji Vojvodine...kako i zasto je u Subotici drugacije..ja to ne znam..niti znam koja je tamo koalicija..ali su verovatno gradksi oci nesto promenili..tj odlozili..kao sto rece Mile sa Klise i u skoli kod njegove dece odlozili za sledeci vikend..ali velika vcina nije..vec postuje pokrajisnki kalendar

:dontunderstand:

Tvoj kolega Donqihote rece da u Subotici (koliko ja znam ona se nalazi na teritoriji Vojvodine, cini mi se da je drugi po velicini grad u istoj) ne vladaju ni zuti ni crveni, na koju onda politicku vlast TI mislis?!
Ko je na vlasti u Subotici, ko u Novom Sadu?
Sve da nisu zuti i crni, ne moze nijedan grad da bude izuzet kao posebna teritorija van okvira AP Vojvodine, odnosno Srbije:think:

U Subotici žuto-mađarska koalicija, ali pošto su i ti žuti većinom Mađari, onda je to de facto mađarsko-mađarska koalicija.

pa sad da li vole ili ne..niko ne voli da ide na groblje...ali oni znaju da je tamo osoba koja ih je jako volela..i koja im fali....i veoma se trude da svojoj baki odnesu bombone koje je volela i uvek joj nesto nacrtaju.....i ponesu...to je sve veoma meni tuzno...ali kad vidim sa koliko joj ljubavi stavljau cvece na grob.......znas....ponosna sam na njih...jer se secaju ,vole i postuju....i meni je to znak da sam ih dobro vaspitala

Pazi, namerno sam pitao da li vole da idu na groblje na zadusnice. Ja i ne pricam o obicnom odlasku na grob, pricam konkretno o ova tri puta. Zasto uopste deca moraju da idu ova tri puta godisnje, zar ne mislis da se vece postovanje mrtvima ukazuje tako sto odes kad god ti pozelis, a ne na neki zadati dan, kada bude i ogromna guzva ?

na pokrajinsku naravno koja je napravila skolski raspored za sve na teritoriji Vojvodine...kako i zasto je u Subotici drugacije..ja to ne znam..niti znam koja je tamo koalicija..ali su verovatno gradksi oci nesto promenili..tj odlozili..kao sto rece Mile sa Klise i u skoli kod njegove dece odlozili za sledeci vikend..ali velika vcina nije..vec postuje pokrajisnki kalendar

Nisam znala da je i Mile Vojvodjanin, a tvoje objasnjenje ima logike ukoliko je kao sto i
Donqihote napisa: Madjrsko-madjarska koalicija na vlast, to onda daje "ton" celoj papazjaniji. Na teritoriji Republike Srbije bez pokrajina, deca ne idu u skolu subotom,najmanje bi im se dao slobodan dan za Zadusnice, na svoju slavu ne idu u skolu.

Pazi, namerno sam pitao da li vole da idu na groblje na zadusnice. Ja i ne pricam o obicnom odlasku na grob, pricam konkretno o ova tri puta. Zasto uopste deca moraju da idu ova tri puta godisnje, zar ne mislis da se vece postovanje mrtvima ukazuje tako sto odes kad god ti pozelis, a ne na neki zadati dan, kada bude i ogromna guzva ?

pa to je stvar tvoje slobodne volje da li zelis pored svih onih puta tokom godine kad posecujes groblje da odes i ta tri puta
ja idem..jer tog dana..postujuci obicaj obidjem i neke grobove koje nisam posetila tokom godine...zasto nisam..pa eto nisam..imam razloge u nedostatku vremena ili ne bitno kojih sve
posto ja nisam ateista..postujem neke obicaje koji idu uz veru...kao sto ti postujes svoj ateizam i ne ides na zadusnice vec u skladu samo sa tvojim znanim zeljama
moja deca za sad postuju..prvi put kad ne budu hteli imali vremena ili sta god....njihova volja i izbor...nemam nameru da ih na te stvari prisiljavam...za sad...postuju te stvari i nekoliko puta godisnje im ne pada na pamet da pronadju izgovor....valjda se osecaju obaveznim da ucine sebi...tim ljudima koje vise ne mogu da vide i meni...i ja to cenim
ne znam zasto mislis da ljudi od zadusnica prave cirkus
odu kao i svaki drugi put...a zasto bas na zadusnice..pa nije valjda da mislis da ljudi idu na groblje na zadusnice da ih ne ogovaraju komsije..to je glupost...idu jer je tamo neko kog su izgubili....to je stvar emocija

Nisam znala da je i Mile Vojvodjanin, a tvoje objasnjenje ima logike ukoliko je kao sto i
Donqihote napisa: Madjrsko-madjarska koalicija na vlast, to onda daje "ton" celoj papazjaniji. Na teritoriji Republike Srbije bez pokrajina, deca ne idu u skolu subotom,najmanje bi im se dao slobodan dan za Zadusnice, na svoju slavu ne idu u skolu.

hm..nisi ukapirala u cemu je pogresna odluka...nije da nije bitno..al me mrzi da objasnjavam..u svakom slucaju nije ispostovano nacelo postovanja za sve...tj rec u koju se busaju..multi..pala je na ispitu...toliko o pokrajinskoj sve-multi-postujucoj-vlasti

odu kao i svaki drugi put...a zasto bas na zadusnice..pa nije valjda da mislis da ljudi idu na groblje na zadusnice da ih ne ogovaraju komsije..to je glupost...idu jer je tamo neko kog su izgubili....to je stvar emocija

Pa to sto ti to radis iz pravih emocija...Nisu svi ljudi dobri i odgovorni kao ti...Ali necu dalje o tome, otisli bismo off-topic, a tebe postujem, pa necu da ti upropastim temu.:)

Onda, nesporazum... Ebg, dešava se...
Да, дешава се.
Ал то такође значи да ми ниси одговорио на питање.
Знаш, једна је ствар декларисати се као какав вајни демократа и пљувати по Комунцима а сасвим друга ствар оно што ти радиш са твојим пријатељима овде по форуму.

Зато, молим те, немој да пљујеш по Комунцима.

Ja nisam nikakva Vojvođanin , ja sam Srbin vojvođan

Bezveze, za katolički praznik su svi imali slobodan dan, a sad za ovaj pravoslavni treba da se uzima specijalno slobodan dan iz škole, da se gubi od nastave ko hoće da ispoštuje običaj...:neutral:
Danas nešto čujem na dnevniku da zimski raspust ove godine počinje 30.12., umesto uobičajeno 24.12.? Ako je to tačno, što su sad preskočili katolički Božić?

Bezveze, za katolički praznik su svi imali slobodan dan, a sad za ovaj pravoslavni treba da se uzima specijalno slobodan dan iz škole, da se gubi od nastave ko hoće da ispoštuje običaj...:neutral:
Danas nešto čujem na dnevniku da zimski raspust ove godine počinje 30.12., umesto uobičajeno 24.12.? Ako je to tačno, što su sad preskočili katolički Božić?

Pa neka ga jednom vala i preskoce!

Dakle djaci u Vojvodini sad su imali jedan mali jesenji raspust...nisu isli u skolu u petak i ponedeljak..pozdravljam ...da se deca malo odmore
i onda danas pricam sa sestrom kako treba da idemo u subotu na groblje...zadusnice...i onako se usput setim da deca idu u skolu....radna subota
na zadusnice se ide u skolu a za sve svete...1. novembar ne
da nije to malo cudno...najblaze receno malo

E zato su u našim varoškim školama (srednjim i osnovnim) samoinicijativno, valjda, doneli odluku da se 7. novembra ne nadoknađuje ništa zato što su Zadušnice, dakle neradna subota a da se čitava priča prenese na subotu 14. novembar....
Napominjem da je ovo gradić koji je u vlažnim snovima SVM-a, DSVM-a te DZVM-a, deo neke buduće Autonomne regije Mađara (sa sedištem u Subotici) ;)
Možda ćemo u toj regiji, danas sutra, kao nacionalna manjina ostvarivati veća i sigurnija prava nego onda kad se pitaju pokrajinska a pogotovo republička vlast( koju u ovom slučaju i nije briga šta se dešava u njenom severnom delu)....

Dakle djaci u Vojvodini sad su imali jedan mali jesenji raspust...nisu isli u skolu u petak i ponedeljak..pozdravljam ...da se deca malo odmore
i onda danas pricam sa sestrom kako treba da idemo u subotu na groblje...zadusnice...i onako se usput setim da deca idu u skolu....radna subota
na zadusnice se ide u skolu a za sve svete...1. novembar ne
da nije to malo cudno...najblaze receno malo

Pa i nije čudno, mnogo ćeš se češće susresti sa radnom subotom nego sa radnom nedjeljom (1. studeni bio je nedjelja, zar ne?)

Back