Kad prodaš njivu Albancu za 200.000e nemoj da naručuješ "Ko da mi otme"

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

proka

Legenda
Poruka
57.100
TEKST KOJI JE ZAPALIO SRBIJU Kad prodaš njivu Albancu za 200.000e nemoj da naručuješ "Ko da mi otme"

- - - - - - - - - -

Društvenim mrežama poslednjih dana postao je veoma popularan natpis: "„Kada prodaš njivu na Kosovu Albancu za 200.000 e, nemoj da dolaziš u kafanu i naručuješ: Ko da mi otme iz moje duše Kosovo"
Ono što sledi je tekst nastao kao reakcija na natpise koji su sve učestaliji na društvenim mrežama a tiču se Srba koji su odselili sa Kosova. Upućen je svima onima koji misle da su Srbi "prodali" Kosovo i Metohiju.
Autor je Srbin koji sada živi na Kosovu i Metohiji i mi njegov tekst prenosimo u celosti.
„Pišem sa tog Kosova i Metohije. Imam sasvim dovoljno godina da se sećam i početka osamdesetih i onih demonstracija i šta im je prethodilo. Kada živiš južno od Ibra u selu gde je Srba desetak skromnijih kuća sa obradivom zemljom a okružuje te nekoliko sela sa Albancima, onda shvatiš da si u centru pažnje. Imaš i velike i plodne njive na kojima je rađalo baš sve, ali desi ti se da preko noći ostaneš bez letine jer ti komšije desetkuju sve. Pokradu stoku, popale sena, zatruju bunare, poseku šumu. I tako iz godine u godinu.
Foto Zoran Šaponjić
Imaš malu decu koja dugo pešače do udaljene škole, ili ih pratiš ili dočekuješ sa modricama, pokradenih jakni, patika, izgubljene torbe, knjiga, izgrebane od trčanja kroz šumarke. Svaki mrak u zimskim noćima donosi zebnju, u daljini iza brega se čuju rafali, nekome izgori štala i traktor. Odeš na zadušnice i nađeš polomljene spomenike, polomljene krstove na svežim grobovima, pokradene metalne ograde, mesingana slova. I tako iz godine u godinu.
Deca porastu, krenu u srednje škole, kad čuješ da je neka devojčica iz susednog sela silovana. Čuješ kako je iz obližnjeg sela čovek prebijen dok se vraćao sa posla. Telefona nema nigde.
A onda jednog dana dođe ti starešina iz albanskog sela sa pratnjom. Glumi veliku zabrinutost, nudi ti pomoć, ogrev, drva, daje besu (reč) da te iz njegovog sela niko neće dirati. A onda ti onim staklenim pogledom ponudi (posavetuje) da ti otkupi kuću za pola miliona maraka sa sve njivama. Razmišljaš u glavi da je to spas, nekoliko stanova gde god po SFRJ tada, otvoriš radnju, iškolujes decu, obezbediš se. Ali proradi patriotizam, želja i inat, odbiješ ponudu. Sledećih meseci sve što se događalo postaje duplo intenzivnije, ne samo tebi, već i prvom komšiji Srbinu.

Sledeće godine opet starešina iz susednog sela. Ti gladan, deca gladna, šuma posečena, grobovi porušeni. On ti nudi 200.000 maraka. Deca vrše pritisak da se ide, žena vrši pritisak da se ide. Inat ne da. Odbiješ. Sledeće godine, po istom šablonu i još većim pritiskom odlaziš u susedno selo i nudiš svu imovinu za 200.000 maraka.
Mudrac vrti glavom i puši uvijen duvan. Kaže da može za 150.000 ali ako i komšija proda svoje njive, ne mora kuću i okućnicu. Prodaš, odeš. Kada komšija vidi da će mu Albanac biti prvi u zlu ne trebalo, nudi sve svoje za 100.000. Odlazi i on. Odlazi još onih dvadesetak domaćina.
E to tako izgleda, rođaci. A onda kada dođu u centralnu Srbiju, kupe još veću kuću za pola novca, otvore prodavnicu, zaposle decu. Pa i tu kuću plate vama u Srbiji, auto kupuje od vas i vama daje novac za to. Ista ali surovija priča dešavala se devedesetih, ali sa mnogo više nasilja, krvi, otmica, silovanja.
Foto: Profimedia
Kada sledeći put budete pričali o prodaji Kosova, setite se delom ovoga. I da… ja imam preko 3 hektara zemlje u Nedakovcu pored Vučitrna, blizu reke Sitnice. Niti mogu da je prodam a ni da obrađujem. A ona rađa tamo nekom drugom. Ovom treba dodati i par pravila sa kraja sedamdesetih. Prvo je bilo komasacija zemljišta. Uzmu tvoju njivu blizu kuće, druge kategorije, a dodele ti treću, ali do nje moraš proći kroz albanska sela. I pravilo 7+1 za zapošljavanje: na 7 Albanaca zapošljava se jedan Srbin, Crnogorac, Musliman, Turčin ili Rom… Pa saberite…
Živeli, sa Kosova i Metohije.“
Lj.Z.

- - - - - - - - - -

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/t...moj-da-narucujes-ko-da-mi-otme-clanak-2727457

- - - - - - - - - -

da li smo stvarno prodali kosovo?????

pa lepo čovek reko...
svi isprodavali imanja za basnoslovne sume, preselili se po kruševcu, nišu, kragujevcu, postali gazde, izotvarali lokale, firme ***** materine i sad seru nešto o kosovu

Mislim da se ne busaju toliko ti što su zbrisali sa Kosova koliko ovi što su Kosovo videli samo na televiziji.

Ti što su zbrisali su jedva dočekali da postanu preduzetnici na primer u Kragujevcu i njih zabole za celu Srbiju, samo bi zbrisali još severnije ako bi opet nešto došlo do njih i opet sve prodali.

nego htedoh da pitam od tih 200 000 proteranih sa kosova jel ima neko da se nije uhlebio na drzavnu sluzbu ..Kad su proterali srbe iz Krajne kad su dosli kod nas spavali po klupama i cekali u redu za besplatan hleb ,a kad su proterali srbe sa kosova cela Vrnjacka banja najskuplji hoteli gde noc 150e bili zauzeti mesecima .
.

Kazu da je doslo 200000 Srba sa Kosova u Srbiju. Ali pogledaj demografiju. 1991. na Kosovu 200000(54%) Srba, sada ih ima oko 25000. Tuzno su prosli ljudi iz Krajine. Moji su finansirali jednu porodicu 2 meseca, placali im garsonjeru i hranu i zaposlili zenu. I dalje smo u dobrim kontaktima. Sa druge strane, dobijali su duple plate(ovi sa Kosova) ako rade za EPS. Jednu kosovarsku i jednu srpsku.

pa lepo čovek reko...
svi isprodavali imanja za basnoslovne sume, preselili se po kruševcu, nišu, kragujevcu, postali gazde, izotvarali lokale, firme ***** materine i sad seru nešto o kosovu

Ствар је у томе што Албанци кад хоће твоју њиву они прво неколико пута нуде већу и већу суму. Ако све одбијеш узурпирају ти имање
Ни бошњаци нису бољи једном мом рођаку који је имао плац у околини Новог Пазара од 5 ари су дали 500,000 евра за то. Они су одлучли да тамо граде џамију и нису хтели од тога да одустану првих неколико пута је одбио, они су повећавали цену а кад су коначно понудили тих пола милиона рекли су да му је то задња понуда и ако одбије да неће добити ништа а свеједно ће му узети плац.

Други рођак, са Косова, је одби и изгубио огромн плац а ништа није добио.

Ствар је у томе што Албанци кад хоће твоју њиву они прво неколико пута нуде већу и већу суму. Ако све одбијеш узурпирају ти имање
Ни бошњаци нису бољи једном мом рођаку који је имао плац у околини Новог Пазара од 5 ари су дали 500,000 евра за то. Они су одлучли да тамо граде џамију и нису хтели од тога да одустану првих неколико пута је одбио, они су повећавали цену а кад су коначно понудили тих пола милиона рекли су да му је то задња понуда и ако одбије да неће добити ништа а свеједно ће му узети плац.

Други рођак, са Косова, је одби и изгубио огромн плац а ништа није добио.

tu je opet problem sto drzava nije htela da odreaguje

Jeste li vi pročitali ceo tekst!??

Iz teksta:
..........Imaš malu decu koja dugo pešače do udaljene škole, ili ih pratiš ili dočekuješ sa modricama, pokradenih jakni, patika, izgubljene torbe, knjiga, izgrebane od trčanja kroz šumarke. Svaki mrak u zimskim noćima donosi zebnju, u daljini iza brega se čuju rafali, nekome izgori štala i traktor. Odeš na zadušnice i nađeš polomljene spomenike, polomljene krstove na svežim grobovima, pokradene metalne ograde, mesingana slova. I tako iz godine u godinu.
Deca porastu, krenu u srednje škole, kad čuješ da je neka devojčica iz susednog sela silovana. Čuješ kako je iz obližnjeg sela čovek prebijen dok se vraćao sa posla. Telefona nema nigde
.....................

prekale srpska majka brani decu.jpg

Srpska majka sa decom za vreme vladavine hrvata josipa broza

Jeste li vi pročitali ceo tekst!??

Iz teksta:
..........Imaš malu decu koja dugo pešače do udaljene škole, ili ih pratiš ili dočekuješ sa modricama, pokradenih jakni, patika, izgubljene torbe, knjiga, izgrebane od trčanja kroz šumarke. Svaki mrak u zimskim noćima donosi zebnju, u daljini iza brega se čuju rafali, nekome izgori štala i traktor. Odeš na zadušnice i nađeš polomljene spomenike, polomljene krstove na svežim grobovima, pokradene metalne ograde, mesingana slova. I tako iz godine u godinu.
Deca porastu, krenu u srednje škole, kad čuješ da je neka devojčica iz susednog sela silovana. Čuješ kako je iz obližnjeg sela čovek prebijen dok se vraćao sa posla. Telefona nema nigde
.....................

Pogledajte prilog 432352

Srpska majka sa decom za vreme vladavine hrvata josipa broza

pa on je i uveo da na 7 Albanaca ide jedan ne Albanac pri zaposljavanju, bio kum svakom desetom detetu kod Albanaca, sa proterivanem Srba je pocelo jos 1979. on nije uradio nista, posle Milosevic i onda je Kosovo izgubljeno

- - - - - - - - - -

najgore od svega sto muskarcima koji su legalno sluzili na srpskoj strani sada je zabranjena penzija pod osnovom da su drzavni neprijatelji bili.

tu je opet problem sto drzava nije htela da odreaguje

to je zato sto narod glasa izdajnike i jajare i prodane duse

Mi smo drzavu imali to odgovorno tvrdim samo u periodu vlasti Milosevica tj SPS i Radikala

Tada su se Srbi vracali na Kosmet , pravile su se zgrade za povratnike, broj Srba je rastao i na Kosmetu i u Starom Rasu - na zalost sve je to zaustavila zlikovacka politika NATO pakta i Klintonovih...

Od tad nemamo drzavu....

Back