Kad prijateljstvo ode predaleko

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
O neverstvu se mnogo i često piše – zašto jedan od partnera bude neveran (ili oboje budu neverni), šta dovodi do toga, kako to sprečiti, kako na vreme uočiti znake i mogućnosti i ispravno reagovati… Danas su platonska prijateljstva između muškaraca i žena veoma u trendu i, mada u takvim prijateljstvima nema ničeg lošeg, nije nemoguće da se stvari „otrgnu kontroli“ i da ta prijateljstva odu predaleko – u prevaru svog partnera. Onda nema nazad; prevara je počinjena, a prijateljstvo više nije prijateljstvo, niti to ikada više može biti. Da li će svako platonsko muško-žensko prijateljstvo dovesti do prevare partnera? Naravno da neće – a da bi i vaše prijateljstvo bilo među takvima, evo na šta bi bilo zgodno da obratite pažnju.

Nije retkost da muškarac i žena prepoznaju jedno u drugom „srodnu dušu“ u smislu ramena za plakanje kad god se desi neka katastrofa. To mogu biti prijatelji iz srednjoškolskih dana, kolege s fakulteta, kolege s posla… Muškarac i žena koji su se uvek međusobno „gotivili“ i imali veliki broj zajedničkih tema za razgovor, mnoge slične sklonosti, ali između kojih nikad nije „proradila hemija“. Možda u nekim slučajevima i jeste bilo „varnica“, ali se ipak ništa nije desilo. Oni će izlaziti zajedno, lepo se provoditi, pričati o svemu i svačemu, između ostalog, i o svojim vezama.

S vremenom, prijateljstvo se produbljuje – što, naravno, nije ništa loše. Razgovori postaju sve intimniji. On ima problema u vezi, ona ga teši i pomaže mu savetima. Ona ima problema u vezi, on je teši i pomaže joj savetima. Pričaju jedno drugom o sopstvenim seksualnim potrebama. Zatim dođe do zajedničkog pijanstva, budu poslednji koji napuštaju bar, jedno od njih je besno i povređeno i…

Pogađate šta se desi dalje? :per:

"Vesti Krstarrice"

Од нечег мора да почне.
Проблем, бар раније су жене/ске увек имале неког паћеника коме ће да се јада док је други тресе, код мушкараца је друкчије, он хоће да га умочи па ће јадник и да трпи то квази платонско пријатељство док му нада не замре или прецрта.
Не функционишу нам мозгови истим колосеком.
Не знам дал ово има директне везе са темом али је слично

ja nemam tih problema
sve muskarce sa kojima se druzimo muz i ja uopste ne gledam...kao muskarce :lol:
a i svi su muzevi mojih drugarica
onog trenutka kada bi se desilo da to krene da prerasta u nesto drugo osim prijateljstva, vec na prvi znak bih stavila zidinu jednu i kraj
nemam uopste zivaca da se bavim takvim stvarima zaista
drugaricama se zalim ako imam na sta
ako bih zelela da budem sa nekim drugim,muzu bih rekla cao zdravo i gotovo
al to bi morala da bude neka fatalna ljubav bas da bih postupila tako i razvela se od njega
gledam da ne upadam u takve price,samo mi jos to u zivotu fali
ne hvala

Zreo covjek, koji je sam, moze i te kako imati prijateljicu sa kojom ima sex ... i da ne postanu nikad nesto vise.

Svaki slucaj je prica za sebe, tako da nema tog trpanja u okvire, kako to obicno biva. Blajbi, ako bi iko to trebao da zna, trebao bi neko tvojih godina :D

ne nego ne mogu da se smaram sa takvim stvarima
i nema ja tu sta da budem sigurna u sebe
svakome moze da se...omakne da tako kazem,jer niko od nas ne moze da utice na svoja osecanja i na to prema kome ce biti usmerena
ja samo pazim
ne zahteva to nikakav poseban trud
zid i cao
nema glavobolje ni nicega
ako sam udata ne vidim sto bih se baktala sa drugim muskarcima,nisam u tom fazonu nikad bila,ni dok sam bila neudata...

Али може да се омакне, сама си рекла

pa moze svima da se omakne to da razviju osecanja prema nekome
na to bas i ne moze da se utice tek tako
zato zid i nema muke :)
i filter
filteri su prva linija odbrane :lol:

a da se prevara u smislu seksualnog cina dogodi slucajno,to ne moze
nismo retardi,odrasli smo ljudi,dakle ne mozemo slucajno da imamo seks sa nekim
kao ona pala odeca joj spala i naletela na njega golog jbg
vazi

Ја мислим да не могу да се омакну осећања ако већ волиш свог мужа у сваком смислу. Пре може да се омакне да те неко физички или ментално (у смислу духовит, занимљив...) привуче на моменат и да се одради она ствар. То су искушења која сваком долазе, али осећање не може да се омакне
То је моје мишљење.

Ја мислим да не могу да се омакну осећања ако већ волиш свог мужа у сваком смислу. Пре може да се омакне да те неко физички или ментално (у смислу духовит, занимљив...) привуче на моменат и да се одради она ствар. То су искушења која сваком долазе, али осећање не може да се омакне
То је моје мишљење.

Stari i mudri Konfucije je o tome govorio:

Čuj, reći ću ti svoju tajnu:
ne ostavljaj me nikad samu
kad neko svira.

Mogu mi se učiniti
duboke i meke
oči neke
sasvim obične.

Može mi se učiniti
da tonem u zvuke,
pa ću ruke