Kad praviti decu ako se primalo puno antibiotika?

• Začetnik teme Začetnik teme lmn
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

lmn

Zainteresovan član
Poruka
175
Imao sam operaciju kolena,>običnu< artoskopiju posle koje se izlazi za 3-4 dana.
Ali posto su naše bolnice ispod ranga Albanskih dobio sam 3 bolnicke bakterije tj infekcije tj sepsu.
Stafilokoku,eserihihu i neku na slovo A koja nije toliko opasna.
Pa su me ponovo operisali 11 dan od prve pa sam lezao 30 dana pod kostantnom temperaturom 38.5.Isla bi ona i dalje ali tad po bolnickom protokolu moraju da je obaraju.
Primio sam preko 300 boca raznih antibiotika kao sto su .Merocin.Citeral.Diflukan,Orvazil.Tazocin,Vankomicin,Edicin,Levomax.
Posle 45 dana sam izasao iz bolnice bez tempereture i tih bakterija ali slabog imuniteta.
Sad pijem Ciprocinal tablete i idem na fizikalnu terapuju da probam da ojacam misice i savijem koleno koje se savija samo 30 posto.

Interesuje me zbog ovih silnih antibiotika koje sam primio da li smem da pravim decu ,da li treba neko vreme da prođe da se organizam iscisti jer ubodi od braunila su još prisutni a ti antibiotici su jaki i imaju produzeno dejstvo?

Можеш и сам да истражиш ствар. ;)
Сваки од антибиотика укуцаш у гугл и истражујеш, овако:

Нпр.
1. Marocen indikacije
2. Marocen kontraindikacije
3. Marocen neželjena dejstva
4. Marocen posebna upozorenja i mere opreza

Прочиташ за сваки од антибиотика који си пио и видећеш и сам да се не брани прављење деце. У трудноћи се брани, али то је нешто друго, ти је л'те, нећеш бити трудан . ;)
Прављење деце се барни код примене цитостатика, затим сложених амуносупресивних терапија.

Лекари који ти кажу да чекаш, такође, имају право донекле. ;)
Верујем да рачунају на оне недовољно испитане ефекте.

Da,da oteceno je jos.Ne kao u bolnici ali otok je primetan.Imao sam pre i na nozi a sad samo koleno.
Merim obim onim krojackim metrom koleno svremena na vreme.Zdrava noga je 43 cm a otecena ujutru kad se smiri 46-47 a uvece kad je isforsiram trenigom,setnjom itd bude 48-49.
U bolnici me zezali evo ga ide balvan jer je noga tako delovala zbog otoka.
Posle prve artoskopije ja sam je savijao kao i zdravu i setao sam odmah sutradan bez staka.
Medjutim kada sam dobio sepsu onda mi je noga naglo otekla i oduzela se tj nisam mogao da je mrdnem ni milimetar.
Zato su mi na drugoj operaciji i dali totalnu anesteziju.
Kod prve artoskopije sam imao samo jednu rupicu u kolenu a posle druge 4 komada.I tad mi je radio i meniskus i ligament jer kaze prvi put nije to primetio.
E onda su me prebacili u neku sobu koju sam ja nazvao samica jer sam bio sam a to je kao bila izolacija.
E tu mi je noga bila elevirana tj podignuta na konusni jastuk u vis pod uglom od 45 stepeni.
I tu sam sa takvom otecenom nogom lezao mesec dana ravno jer sam imao konstantne temperature.
Eto zasto se ona tako slabo savija.
Da je covek zdrav 100 posto i da lezi mesec dana sa eleviranom nogom ne verujem da bi mogao da je savije odmah.

P.S.Snage imam vec sam na slobodi tj kuci 3 nedelje,idem vec 2 nedelje na fizikalnu terapiju a svaki dan setam oko 3-5 km sa komsijom koji je imao slog pa smo sad ratni drugovi.

Ujutru kad idem na fizikalnu terapiju prvo mi mazu otok ledom pa onda idem na vezbe tako radim i kuci i mazem koleno sa nekom tecnosti iz Svedske nacrtan Konj.
Kao nasa konjska mast isto hladi.
Rekla mi fizioterapeutkinja da stavljam kupus na koleno i da umotam kesom pa nekom krpom preko noci.

P.S.Sofija evo procitao sam uputstvo Ciprocinal tableta koje sad pijem.
Kaze ako planirate porodicu nije preporucljivo piti tj posavetujte se sa vasim lekarom.
U utorak idem na kontrolu pa cu da pitam.

P.S.terapeut sta je ovo taping za otok?Limfna drenaza?

Ujutru kad idem na fizikalnu terapiju prvo mi mazu otok ledom pa onda idem na vezbe tako radim i kuci i mazem koleno sa nekom tecnosti iz Svedske nacrtan Konj.
Kao nasa konjska mast isto hladi.
Rekla mi fizioterapeutkinja da stavljam kupus na koleno i da umotam kesom pa nekom krpom preko noci.

P.S.Sofija evo procitao sam uputstvo Ciprocinal tableta koje sad pijem.

Kaze ako planirate porodicu nije preporucljivo piti tj posavetujte se sa vasim lekarom.
U utorak idem na kontrolu pa cu da pitam.

P.S.terapeut sta je ovo taping za otok?Limfna drenaza?

Taping za otok

mada je ovo ruska skola pa su oni grublji,Svajcarska skola po dr Vodderu se meni licno cini efikasnija,a mnogo se neznije izvodi drenaza.U svakom slucaju jedno od najboljih fizioterapeutskih oruzja u borbi protiv otoka i evakuaciji nepozeljnih toksina iz ugrozene regije.Jesam li polozila :)

@georgejune tuzio bih ja da mi prva komsinica tj najbolja drugarica moje zene koja je medecinska sestra u toj ustanovi nije sredila da dodjem preko veze tamo gde postoje liste cekanja i po godinu dana.
A ja dosao u utorak a operisan u cetvrtak.
A i kazem ja sebi taj doktor je vise od koristi nasem narodu da operise nego da bude u zatvoru.
Imam prijatelja hirurga koji mi kaze da samo Bog zna kako sam se zarazio.
Al generalno svi znamo da je sve to do slabe higijene u nasim bolnicama besparice javasluka nerada i nediscipline.
Pre bih ja Ministre koji su najodgovorniji za to nego ove fizikalce.

@terapeut-kinjo cista 10-ka.
Sad znam sta je ono sto Djokovic i raznorazni sportisti nose po kolenima rukama i drugim delovima tela.
A gde ja to da nadjem tj kupim?
Ko da mi prepise koji taj taping treba za moje koleno i moj otok?
A sto se tice ove drenaze ja cu ni rusku ni svajcarsku nego moje ruke i zenine pa ce biti valjda nesto i od toga.
Sad treba jedna prijateljica da mi donese GAVEZ mast bez konzervansa i aditiva 100 posto biljna.
Pa cemo malo sa tim da probamo.

@terapeut-kinjo cista 10-ka.
Sad znam sta je ono sto Djokovic i raznorazni sportisti nose po kolenima rukama i drugim delovima tela.
A gde ja to da nadjem tj kupim?
Ko da mi prepise koji taj taping treba za moje koleno i moj otok?
A sto se tice ove drenaze ja cu ni rusku ni svajcarsku nego moje ruke i zenine pa ce biti valjda nesto i od toga.
Sad treba jedna prijateljica da mi donese GAVEZ mast bez konzervansa i aditiva 100 posto biljna.
Pa cemo malo sa tim da probamo.

Pitaj svog fizioterapeuta da li neko od njih ima zavrsen kurs ,dosta nas je to zavrsilo i na Institutu gde ja radim to je standardna usluga koja se placa 500 din.Sto se limfne tice opet pitaj jer je limfna drenaza dosta komplikovan zahvat i sustinski ima nekoliko kontraindikacija koje moras da ispitas.Pozdrav [:))]

Pitam ti ja danas na kontroli mog doktora ortopeda koji me operisao ovo sto sam i vas pitao.
A on se nasao u cudu i iskreno rece NEMAM TI JA TO POJMA-kaze PITAJ NEKOG GINEKOLOGA
Jos kaze onako OFRLJE tj OD OKA sacekaj jedno mesec dana pa onda.

P.S.Fleksija odnosno savijanje noge mi je pod uglom od 70 stepeni sto je 50 posto jer zdrava noga moze da savije 140 stepeni.

Poslednja izmena:

Back