Kad postaneš otac

Zla Beba

Poznat
Moderator
Poruka
9.583
Znam kakav je osjećaj kada postaneš majka, to nekako ide po automatizmu jer dobiješ maleni vrištavi smotuljak u ruke za koji bi ubio ili umro u zavisnosti od situacije. Zanima me kakav je osjećaj kad muškarac postane otac? Pitala sam muža i kaže da je nekako nadrealno, jave ti dobio si dijete koje je u tom momentu samo ideja, misao....svi oko tebe se raduju, cijepaju ti košulju, očekuju da vrištiš od sreće možda i suzu da pustiš a ti ponavljaš sebi u glavi riječ OTAC? Zanima me kako ste vi "svarili" ovu vijest?

milance19

Hot, blue and righteous
Moderator
Poruka
26.951
Postao sam mesec i kusur pre termina pa je bilo malo iznenada.

Ne znam. Voleo bih da sam bio zreliji, bolji po mnogo čemu.

Inače je beba provela par nedelja u neonatologiji, bilo je sve ok, samo je strah prirodno prisutan.

Kući smo došli 21og septembra i to je bio lep dan a rodila se 20og avgusta.

Sećam se da smo kasnije išli na preglede na neonatologiju kad je imala par meseci, ja je stisnem, zagrlim a ona povrati :D

The_Night_Hawk

Cloud surfer
Poruka
46.494
Znam kakav je osjećaj kada postaneš majka, to nekako ide po automatizmu jer dobiješ maleni vrištavi smotuljak u ruke za koji bi ubio ili umro u zavisnosti od situacije. Zanima me kakav je osjećaj kad muškarac postane otac? Pitala sam muža i kaže da je nekako nadrealno, jave ti dobio si dijete koje je u tom momentu samo ideja, misao....svi oko tebe se raduju, cijepaju ti košulju, očekuju da vrištiš od sreće možda i suzu da pustiš a ti ponavljaš sebi u glavi riječ OTAC? Zanima me kako ste vi "svarili" ovu vijest?
Не знам.
Нисм отац, нажалост.
Другари су ми сви редом причали да им је требало 10 дана да се "опасуље"...
Обично кад беба и мама стигну кући схвате шта се десило.
Волео бих да једном и ја то осетим.
Да ли ће се десити, не знам, јер није само до мене.
Каже ми кум да не постоје речи да опишу љував коју осетиш кад први пут узмеше дете у руке.

peti ligament

Buduća legenda
Poruka
34.060
Znao sam da će biti velika promjena, očekivao sam je, jer svi su o tome pričali, ali opet nisam mogao ni da zamislim da će mi se životni prioriteti tako jako i brzo usmjeriti na novog člana.
Sad kad posmatram, nevjerovatno mi je da sam i drugi put imao jednako intenzivan taj postao si otac osjećaj, bez obzira što sam već živio ulogu oca.

Velika odgovornost, sa tim se i dalje borim, jer imam osjećaj da sve zavisi od mene, a nije baš tako, dijete raste pa raste, ima svoj neki put na koji mi samo utičemo, u manjoj ili većoj mjeri.

brutaLzz

Domaćin
Banovan
Poruka
3.406

ništa se ne može porediti sa tim osećajem donošenja živog bića iz utrobe, sa svim tim bolom i mukama, jadom i čemerom,
to samo majka zna...+ alimentacija

pop80

Iskusan
Poruka
5.888
Budeš malo umoran al lep je osećaj ;)

Prilozi

• IMG-87f11f1bd91f9eae320b77783df3547f-V.jpg
    IMG-87f11f1bd91f9eae320b77783df3547f-V.jpg
    179,3 KB · Pregleda: 41

Stojkov Menidjer

Legenda
Banovan
Poruka
54.243
Jedno je otac a drugo je tata.
Ovaj prvi je dilea a ovaj drugi je car

Sizif

Strani posmatrač
Moderator
Poruka
47.208
Sam trenutak rađanja mi je bio više biološki fenomen koji sam budno pratio i brinuo se da li će sve proći kako treba, beba mi je bila više kao neka mala fascinantna igračka. Tek kad je došla kući, zaljubio sam se u to malo stvorenje, čupava crna kosa i plave oči boje neba. Slikao sam je non stop, koliko mi je bila lepa. Držao je u rukama i kad treba i kad ne treba, pokušavajući da ulovim onaj preslatki, najiskreniji beblji osmeh, uživao gledajući kako plave okice šaraju okolo i upoznaju svet. Nije mi smetalo ni kad zaplače, jer nikada nije plakala bez veze, uvek je odmah bilo jasno šta želi i naučili smo brzo da se razumemo.

Mystic+

Stara legenda
Poruka
75.113
Нема ту за мушкарца биолошког феномена, да се не просеравамо као Сизиф. Ако не мисли на феномен свршавања, јер нико не зна шта је то...

Нема ту за нас м. биологије, осим онтологије и метафизике...

Код мајке има...тих материјалних и научно објашњивих веза...

Branko Lori

Stara legenda
Poruka
90.427
Imam ih troje ! Sina i 2 ćerke
Svaku trudnoću sam " odbolovao" sa brigama da sve bude u redu i da porodjaj prodje dobro .
Nisam osećao neko veiliko ushićenje valda zbig brige ( nekako sam sagoreo u tome ) , znam da sam jedino osećao olakšanje kad sam saznao da je sve prošlo ok prilikom porodjaja i da su beba i majka dobro . Posle mi je prvi zadatak bio da ih izvučem što pre iz porodilišta i dovedem kući
Sa 1. ženom imam sina i mislim da nisam bio zreo i spreman za tako nešto
Imao sam 23 godine i teško mi bilo da shvatim da moram da menjam obaveze i navike , a navučen na kafanu piće i skitnju .
Sve je to opstajalo zahvaljujući ljubavi i požrtvovanosti te žene
Posle 5 godina zabavljanja i 4 godine braka razišli smo se jer sam postao nepodnošljiv, ali smo ostali u dobrim odnosima
Za svu ljubav sina prema meni dugujem toj ženi koja ga je stalno usmeravala ka meni
Posle nje otišao sam u vojsku ne bi li se doveo u red , ja izašao još gori , sledećih 20 godina samo samo pio radio po terenu i skitao po Evropi i Aziji
U Kijevu- Ukraina upoznah sadašnju ženu koja je rodom iz Kazastana i tu bila na studijama
Ona mi je rodila dve prelepe ćerkice koje su mi izmenile tok života i dale mu smisao inače pitanje kako bi završio u životu
Tu 1. put osetih radost očinstva gledajući ih kako rastu , baš sam osećao sreću šta sam stvorio u životu
Ovo su te dve male "Egzotične životinjice " zbog kojih sam postao boljim čovekom
foto-095.jpg

Sad su to 2 prelep devojke na studijama talentovane za strane jezike IT tehnologije i slikarstvo
Što je najbitnije imaju lepo kućno vaspitanje i naučen da pravilno razmišljaju i rezoniju
:heart: :heart:
Sin je zreo i uspešan čovek sa svojom porodicom :heart:

Poslednja izmena:

Frederick_

Ističe se
Poruka
2.907

Pa vidi, nije bila vest, jer sam prisustvovao porodjaju, asistirao babici, zajedno sa njom uzeo dete u ruke cim je "izasao", presekao pupcanu vrpcu, drzao ga odmah kada su ga merili, brojali da li ima sve prste.....

Neponovljiv osecaj, iako je trajalo ekstremno dugacko (25 sati od ulaska u porodjajnu salu do rodjenja detata).

Skakao sam od sreće 😁😊😊😊

Prilozi

• 20201116_040639.jpg
    20201116_040639.jpg
    81,1 KB · Pregleda: 18