Kad nekome bog da, a on ne zna da koristi...

Vladimir983

Aktivan član
Poruka
1.070
Pogledajte dobro ovu kucu.

https://www.google.rs/maps/@44.8105...4!1sY73Z7Fmir6FZFapmgtVMpw!2e0!7i13312!8i6656

Nikada necu moci da shvatim da je neko toliko nemarljiv prema sopstvenom domu.Neko nema gde da zivi, a ovaj ovakvu vilu zapustio do stanja raspada.Takvih primera je na stotine, po Beogradu.Pa i da je boga, nasledio bi je neko ko bi umeo da je uredi, a ne da u takvim biserima zive oni koji ih ne zasluzuju.

Da li se neko slaze sa mojim misljenjem?

Sta je ovde lepo, pobogu, trosno, raspada se, vrlo malo prozora i to sto ima jako su mali, dve od cetiri strane kuce su potpuno zaklonjene susednim kucama...nema svetla u ovoj kuci, sta god da uradis, kako god da je renoviras.
Zatim, jedan zid je uz samu ulicu - nema nikakav sloj zelenila izmedju kuce i puta, nikakve povrsine. Bas bez veze.
Apsolutno nema nikakve razlike u kvalitetu zivota ako zivis u bilo kom prosecnom stanu ili u ovakvoj kuci. A da sredis ovu kucu za pristojan zivot, treba ti 15-20K evra.

Ako vec zelim da zivim u kuci, to zelim zbog prednosti, tipa, dvoriste, povrsina, zelenilo, neki svoj prostoj, neki svoj mir i privatnost.

Evo primera kako treba da izgleda urbanisticki lepo sredjeno naselje sa kucama i dvoristem: nema zidova, vec zelenilo razdvaja komsije, manji sloj koji te razdvaja od ulice, kuce su prizemne sa visokim potkrovljem, a iza kuce, na strani dalje od ulice, su velika zelena dvorista.

Capture.jpg

Poslednja izmena:
Sta je ovde lepo, pobogu, trosno, raspada se, vrlo malo prozora i to sto ima jako su mali, dve od cetiri strane kuce su potpuno zaklonjene susednim kucama...nema svetla u ovoj kuci, sta god da uradis, kako god da je renoviras.
Zatim, jedan zid je uz samu ulicu - nema nikakav sloj zelenila izmedju kuce i puta, nikakve povrsine. Bas bez veze.
Apsolutno nema nikakve razlike u kvalitetu zivota ako zivis u bilo kom prosecnom stanu ili u ovakvoj kuci. A da sredis ovu kucu za pristojan zivot, treba ti 15-20K evra.

Ako vec zelim da zivim u kuci, to zelim zbog prednosti, tipa, dvoriste, povrsina, zelenilo, neki svoj prostoj, neki svoj mir i privatnost.

Evo primera kako treba da izgleda urbanisticki lepo sredjeno naselje sa kucama i dvoristem: nema zidova, vec zelenilo razdvaja komsije, manji sloj koji te razdvaja od ulice, kuce su prizemne sa visokim potkrovljem, a iza kuce, na strani dalje od ulice, su velika zelena dvorista.

Pogledajte prilog 472642

Ma vi ne znate sta je lepo.Takve kuce su projektovali arhitekte koji su bili pravi umetnici.Ovo kod tebe na slici su kartonske kutije, a ne kuce.Samo sto su lepo poredjane i nista vise.
Malo prozora?Ne bih reko...To su ogromni prozori po dva metra visoki,znam vrlo dobro tu kucu.
Ima razlike - ne cujes komsiju sa sprata kad vuce klompe.U svakom slucaju, bolje nego stan.

Poslednja izmena:
Naslednicima ostanu uglavnom dugovi i raspad u koji se nikad nije ulagalo,sto ne znaci da oni imaju da ulazu

- - - - - - - - - -

Ako sad iskesiram 30 000€ za plac sa kucom necu imati ni dinara da ulozim,sto ne znaci da cu propustiti priliku i kupiti stan od 20 000

ako nekada ides krunskom iz pravca beogradske, vidi kucu desno kod semafora na uglu sa baba visnjinom...meni deluje da je od blata i da niko u nju nije ulagao...ali bih rado pristala da budem naslednik
u bg na lepoj lokaciji para vredi plac, kuca nije vazna

Ma vi ne znate sta je lepo.Takve kuce su projektovali arhitekte koji su bili pravi umetnici.Ovo kod tebe na slici su kartonske kutije, a ne kuce.Samo sto su lepo poredjane i nista vise.
Malo prozora?Ne bih reko...To su ogromni prozori po dva metra visoki,znam vrlo dobro tu kucu.
Ima razlike - ne cujes komsiju sa sprata kad vuce klompe.U svakom slucaju, bolje nego stan.

Slika je bila da ti prikaze kako treba da bude uradjen prostorni plan, kako se pravi naselje sa kucama, gde svaka kuca ima svoju privatnost i normalnu kolicinu prostora oko kuce, sa normalnim dvoristem.
Ova kuca ciju sliku si postavio, nema apsolutno nista specijalno ni umetnicko - cetiri ravna zida i jedan zaobljeni deo.
A o tome da ti kuca ide uz samu ulicu, da i ne govorim. Verovatno nekome to ne smeta, ali ako bih vec pravio kucu, nikada ne bih napravio tako da nemam nikakvu privatnost i nikakvo zelenilo. Koja je, onda, svrha kuce? Hoces da nemas nista sa komsijama? Pa kupi penthouse-apartman, i neces imati nikoga iznad sebe.

Tvrdis da su ove kuce sa moje slike kartonske kutije, a nisi ni priblizno video kako neka od njih izgleda. Evo ti jedna fotka kako izgleda tipicna Istocno-Frizijska kuca.
Inace, ove kuce se prave da traju stotinama godina.

https://28590075.flowfact-webparts....e/estate/402B3F02-6ECD-305E-AC9C-0229E175A9F7

Poslednja izmena:
Slika je bila da ti prikaze kako treba da bude uradjen prostorni plan, kako se pravi naselje sa kucama, gde svaka kuca ima svoju privatnost i normalnu kolicinu prostora oko kuce, sa normalnim dvoristem.
Ova kuca ciju sliku si postavio, nema apsolutno nista specijalno ni umetnicko - cetiri ravna zida i jedan zaobljeni deo.
A o tome da ti kuca ide uz samu ulicu, da i ne govorim. Verovatno nekome to ne smeta, ali ako bih vec pravio kucu, nikada ne bih napravio tako da nemam nikakvu privatnost i nikakvo zelenilo. Koja je, onda, svrha kuce? Hoces da nemas nista sa komsijama? Pa kupi penthouse-apartman, i neces imati nikoga iznad sebe.

Tvrdis da su ove kuce sa moje slike kartonske kutije, a nisi ni priblizno video kako neka od njih izgleda. Evo ti jedna fotka kako izgleda tipicna Istocno-Frizijska kuca.
Inace, ove kuce se prave da traju stotinama godina.

https://28590075.flowfact-webparts....e/estate/402B3F02-6ECD-305E-AC9C-0229E175A9F7
A vidis, meni se bas dopadaju takve, u kojima samo ja vidim nesto lepo.
Znam takve kuce, kao sto si ovde okacio, ali to nije nas stil, nego nesto englesko.Nema fasadu, vec samo cigla...Ali veruj, da ni ona nece potrajati stotinu godina, ako se zapusti.
Medjutim...nije poenta ove teme bila o stilovima kuca, vec o tome kako neko ima kucu, ili mozda 5 kuca, a cetri mu stoje prazne i propadaju.U Nemackoj to ne bi moglo tako - za onako oronulu fasadu, platio bi kaznu, da bi se usro.Uopste mu se ne bi isplatilo da je ima.
A ako cemo o stilovima (pitaj nekog skolovanog arhitektu, da ti objasni) najlepsa vila koju sam video je ova:

b7ckms.jpg

i to je nas, domaci, beogradski stil - tzv. beogradska moderna.Eto vidis... i ona je odmah do ulice, sto je meni licno vrlo nebitno i ima ravne zidove.Ali, to nije rad nekog laika, vec naseg najveceg moderniste Dragise Brasovana, jednog od pionira modernisticke arhitekture u Evropi.
Neko u njima vidi samo ravne zidove, ja vidim spomenike (jedne davno izumrle) kulture.To je jedna posebna estetika, koju ne ume svako razumeti.

Poslednja izmena:
ako nekada ides krunskom iz pravca beogradske, vidi kucu desno kod semafora na uglu sa baba visnjinom...meni deluje da je od blata i da niko u nju nije ulagao...ali bih rado pristala da budem naslednik
u bg na lepoj lokaciji para vredi plac, kuca nije vazna

puna srbija zapocetih kuca i napustenih,puni oglasi nekretnina budzasto,ljudi nemaju para za struju i hranu,vlada pao s marsa ne vidi gde zivimo

Back