Kad krenuti u teretanu

haha kao sto rekoh,ispada da si debelo okasnio i da moras podhitno u teretanu da nadoknadis propusteno:lol:
moj iskren savet - ne bacaj pare ni na teretanu a posebno ne na suplemente
imas kad je lepo vreme vezbaj na otvorenom u nekom SC,plivaj to mozes i cele godine,ustekaj za neke bucice,sklekere i to pici kuci... pripazi na ishranu,to mozes naci sta spada po proteinsku ishranu i to ti je to

pa cekaj vidi sta kaze bruzli..meni ovo pije vodu:lol:

Da da da da da da , koj ce k..... tamo, a to sve da bi kupio, mora da obije banku...I kad nabavi novac za sve to, moze ladno da ode i da plati desetogodisnju clanarinu u nekoj teretani i da 10 godina radi kao covek, a ne da skuplja taj skupi lom da mu zauzima mesto po kuci, a pritom da mu ne da ni 5% ucnika koliko bi dala teretana!

ja sam se preporodio otkad ne idem u teretanu psihicki i fizicki a i materijalno
skupio sam kintu za kucnu teretanu,nema pametovanja ovakvih kao bruzli,zagledanja,poziranja pred ogledalima...
a leti uglavnom plivam,veslam,vozim bajs...
clanarine se krecu od 25 evra pa na visem ne vidim kako je to jeftinije nego da momak uzme sklekere i bucice recimo i koristi prednosti vezbanja na otvorenom
recimo,letos na adi sam preplivao bezbroj puta s jedne na drugu stranu,za to ti ne treba nikakva kinta...
a ucinak za definiciju a i kondiciju - vise nego zadovoljavajuci

ja sam se preporodio otkad ne idem u teretanu psihicki i fizicki a i materijalno
skupio sam kintu za kucnu teretanu,nema pametovanja ovakvih kao bruzli,zagledanja,poziranja pred ogledalima...
a leti uglavnom plivam,veslam,vozim bajs...
clanarine se krecu od 25 evra pa na visem ne vidim kako je to jeftinije nego da momak uzme sklekere i bucice recimo i koristi prednosti vezbanja na otvorenom
recimo,letos na adi sam preplivao bezbroj puta s jedne na drugu stranu,za to ti ne treba nikakva kinta...
a ucinak za definiciju a i kondiciju - vise nego zadovoljavajuci

Ne zive svi po Bg-u i ne idu svi u fensi preskupe teretane...

Kako si se "psihicki preporodio" ?
E vidis to je zato sto si se drogirao, tj uzimao sve sto ti je stiglo pod ruku....Za to ti nije kriva teretana vec ti, zapitaj se odakle tolika promena da izgledas drugacije, pa si morao cak i steroide da pijes?

E a onda kada si psihicki ozdravio, uvideo si sta si uradio, i da bi izdrzao tu frustracio ti si zamrzeo teretanu, i na nju iskalio svoj bes, kao ona je kriva a ne ti.....

I sad se kao osecas "bolje" ako si sto dalje od teretane....... Poznati su slucajevi kao ti - izgore u svojoj nameri i naprave glupost, a posle su anti-ono sto su bili.....Kao oni alkosi, koji se nenormlano opijaju a posle ne liznu vise do kraja zivota.... A da su bili normalni pili bi po malo celog zivota bez ikakvih problema.....

Bucice sklekere.....Gde ce da radi ledja? Noge? grudi, samo sa sklekerima???? Da dize svoju tezinu i od toga ce da mu napreduju grudi?

2 trecine godine da radi u sobi i dize prasinu???

Od tog tripovanja nista nece uraditi, bucice su preskupe 10kg je 60-70e, plus sklekeri plus vijaca, ma izadje to Bog ipo.

Das tolike pare za to, a to sto dobijes ima da ima ucinak na telo 20% !

Znas koliko ljudi znam koji imaju te bucice i te zezalice po kuci - i niko ne izgleda nista bolje od nekog prosecnog lika sa ulice koji ne vezba, a "lepo je gradjen genetski" .

Kao i ona fora - Vecina ljudi imaju u uglu sobe bucice i akusticnu gitaru....A niti su misicavi niti su muzicari - naucio 3-4 akorda, zna da okrene crni leptiru i neke narodnjake na isti kalup i to je sve sto zna.... Tako i za vezbanje - mnogi imaju ambicije ali to za nekoliko meseci sve padne u vodu.....

KUCNO VEZBANJE JE NEDOVOLJAN MOTIVATOR DA SE ZIVI TIM ZIVOTOM, TO KAZE PSIHOLOGIJA U PRAKSI!

Teretana ima taj neki fanatican duh, koji kod normlanih ljudi napravi da budu dugogodisnji sportisti, a kod nenormlanih da onu u bolestinu kao ti .
Teretana proizvodi sportiste, jer je tako napravljen taj sistem da kada se krene sve je pozitivno, napreduje se, VIDI SE, i covek se motivise, upoznaje nove ljude, to mu postaje nova porodica, nova kuca, vezuje se za njih i td itd I SVE TO UTICE DA ON NE BATALI NEGO DA NASTAVI.

A kada vezba kuci, onda tu nema nicega od gore navedenog i brzo prodje zelja za tim "tripovanjem" .

Zato ja niko ne savetujem da baca pare na home workout igracke.....Eno puni oglasi prodaju bucice, silne gladijatore, sipke za zgibove, sklekere, vijace, dzakove i rukavice itd......Sve sami propali rekreativci koji su se tripovali i izabrali kucu umesto teretane.....Zato su i propali i digli ruke........HOME WORKOUT NE DAJE REZULTATE, A VEOMA JE MONOTONO I DOSADNO, SMARA.

zli, nisu svima potrebne srebrne bucice od po 6-7 evra po komadu.
ja sam nasao 30 kila za 35 evra, a uglavnom se krecu od oko 1-1,5 evro po kilogramu.
uostalom, zamesis malter, dve konzerve i sipka, i eto, maltene besplatno.
isto vazi i za vratilo, najobicnija sipka, ne kosta nista.
propadanja mozes raditi i na stolicama, stolovima, bilo cemu.

nema tu nikakve skupoce, tripujes.

a da li tebe motivisu drugi ili ne, to nema veze sa drugima.
isto tako ni monotonost kucnog treninga.
mada, i kuci mozes vezbati sa nekim, a na ulici da ne pricam.

pa 6 meseci traje leto to ti je pola godine vezbe na otvorenom pritom govorim o definiciji uglavnom
ko hoce masu moze se opremiti ako ima prostora dovoljno i ne toliko novca recimo ne baci na suplemente vec ulozi u sprave i eto kucne teretane
mene iznova iz dana u dan ne mrzi da vezbam kuci al me mrzi po kisi,snegu i vrucini da izadjem iz kuci i dodjem do teretane +guzva na spravama+nadmetanje oko tezina+pametovanja u vezi vezbanja,suplemenata i ishrane+dolaze dopingovani momci koji unose pometnju u teretanu svojim promenjenim hormonalnim statusom usled kura...
teretana je OK,ali zdrava teretana,sa nenapumpanom atmesferom ali takva tesko da postoji... jeftine teretane su pune polusveta i nakljukanih klinaca a skuplje malo ozbiljnijih dopingasa i fensera... supelementi i steroidi se uvek prvo uzimaju pod uticajem te atmosfere koju pominjes nikad pre toga dok vezbas van te price... najgora varijanta je pocetnik koji gleda dopingovane kako rade i momentalno krene da bude opsednut kako da dostigne taj "nivo"
vidim da je tebi poenta da izgledas bolje od nekog drugog vezbaca i da dizes vise tacnije da na taj nacin dajes sebi na znacaju
vec sam ti ovde postavljao tekst i mislim da time kompenzujes mnogo sto sta u zivotu
poenta idenja u teretanu nije stvaranje fanatizma i takmicenja vec unapredjenje izgleda tela i zdravlja

pa 6 meseci traje leto to ti je pola godine vezbe na otvorenom pritom govorim o definiciji uglavnom
ko hoce masu moze se opremiti ako ima prostora dovoljno i ne toliko novca recimo ne baci na suplemente vec ulozi u sprave i eto kucne teretane
mene iznova iz dana u dan ne mrzi da vezbam kuci al me mrzi po kisi,snegu i vrucini da izadjem iz kuci i dodjem do teretane +guzva na spravama+nadmetanje oko tezina+pametovanja u vezi vezbanja,suplemenata i ishrane+dolaze dopingovani momci koji unose pometnju u teretanu svojim promenjenim hormonalnim statusom usled kura...
teretana je OK,ali zdrava teretana,sa nenapumpanom atmesferom ali takva tesko da postoji... jeftine teretane su pune polusveta i nakljukanih klinaca a skuplje malo ozbiljnijih dopingasa i fensera... supelementi i steroidi se uvek prvo uzimaju pod uticajem te atmosfere koju pominjes nikad pre toga dok vezbas van te price... najgora varijanta je pocetnik koji gleda dopingovane kako rade i momentalno krene da bude opsednut kako da dostigne taj "nivo"
vidim da je tebi poenta da izgledas bolje od nekog drugog vezbaca i da dizes vise tacnije da na taj nacin dajes sebi na znacaju
vec sam ti ovde postavljao tekst i mislim da time kompenzujes mnogo sto sta u zivotu
poenta idenja u teretanu nije stvaranje fanatizma i takmicenja vec unapredjenje izgleda tela i zdravlja

Ovo prvo su racionalni normalni razlozi kobajagi koji su zapravo cista racionalizacija ovih drugih razloga....

Da li mzoes da osvestis kakav psihicki problem imas u licnosti , i sam si naveo ovo crveno, to je cisti simptom koji dokazuje......Vidis i u mojoj teretani se to desava, ali meni to ne ugrozava licnost, pa da zapamtim to i jos iskucam na forumu kao nesto mnogo vazno....

Psihicki si pukao psole steroida, i sad si kao malo dete, imas decije bolesti.

Poenta idenja u teretanu moze da bude OBJEKTIVNA, a ne TVJA SUBJEKTIVNA PRISTRASNA, .......Je l vidis kako se projektujes i mislis da to tako svi treba da mislimo???

Neko mzoe ici samo u teretanu da bi gledao devojke , tj takve tipove devojaka....... I ne mzoes mu ti sad reci - E imas da se isclanis - teretana sluzi zato i zato a ne zato i zato.....

Svako mzoe raditi sto mu volja i imati bilo koji motiv,,,,,,

Zdrava konkurencija je navedena u psihologiji kao nesto pozitivno i to niakko nije "kompenzacija mnogo toga u zivotu", pogotovo sto sam npr ja mnogo toga u zivotu i postigao, evo bas zbog mnogo toga u zivotu sto postizem, nisam stigao da odem nedelju ipo dana u teretanu, jer mi je zaista krizni period, a ne zelim na silu da vezbam, i da bude kontraproduktivno i da naruzi zdravlje.....

A znas, ima i ona slika na FB li vujakliji ili tako na demotivacionim sajtovima a glasi - Lazy people use word "fanatic" to describe me cause they are not commitment as me, as they would to be.

bru zli dipl psiholog?! ma daj bre nikad ne bi pisao tako da jesi,il imaš poremećaj ličnosti pa si zato to upisao da pokusas da resis svoj problem...

ogitesa, ja ti ne bi preporučio teretanu,mislim idi ako hoces,al nemaš potrebe...
npr plivanje će ti dati lepu i skladnu definiciju
uz to zgibovi,sklekovi itd
i obavezno zdrava ishrana!

ja sam samo par cm i kg teži, nikad nisam išao u teretanu,a baš sam lepo izdefinisan,kao i mojih par drugova koji isto to rade..
plivamo samo preko leta,i hranimo se zdravo i normalno...

u teretani ćeš brže doći do rezultata
prirodnijim putem to ide malo duze,pa zato mnogi savremeni ljudi koji nemaju mnogo vremena idu u teretanu i plasiraju drugima kako je to najbolje,a ima i onih lenjih što ne bi izdržali teži i prirodniji način dobijanja lepog izgleda

Poslednja izmena:

Back