ja sam se preporodio otkad ne idem u teretanu psihicki i fizicki a i materijalno
skupio sam kintu za kucnu teretanu,nema pametovanja ovakvih kao bruzli,zagledanja,poziranja pred ogledalima...
a leti uglavnom plivam,veslam,vozim bajs...
clanarine se krecu od 25 evra pa na visem ne vidim kako je to jeftinije nego da momak uzme sklekere i bucice recimo i koristi prednosti vezbanja na otvorenom
recimo,letos na adi sam preplivao bezbroj puta s jedne na drugu stranu,za to ti ne treba nikakva kinta...
a ucinak za definiciju a i kondiciju - vise nego zadovoljavajuci
Ne zive svi po Bg-u i ne idu svi u fensi preskupe teretane...
Kako si se "psihicki preporodio" ?
E vidis to je zato sto si se drogirao, tj uzimao sve sto ti je stiglo pod ruku....Za to ti nije kriva teretana vec ti, zapitaj se odakle tolika promena da izgledas drugacije, pa si morao cak i steroide da pijes?
E a onda kada si psihicki ozdravio, uvideo si sta si uradio, i da bi izdrzao tu frustracio ti si zamrzeo teretanu, i na nju iskalio svoj bes, kao ona je kriva a ne ti.....
I sad se kao osecas "bolje" ako si sto dalje od teretane....... Poznati su slucajevi kao ti - izgore u svojoj nameri i naprave glupost, a posle su anti-ono sto su bili.....Kao oni alkosi, koji se nenormlano opijaju a posle ne liznu vise do kraja zivota.... A da su bili normalni pili bi po malo celog zivota bez ikakvih problema.....
Bucice sklekere.....Gde ce da radi ledja? Noge? grudi, samo sa sklekerima???? Da dize svoju tezinu i od toga ce da mu napreduju grudi?
2 trecine godine da radi u sobi i dize prasinu???
Od tog tripovanja nista nece uraditi, bucice su preskupe 10kg je 60-70e, plus sklekeri plus vijaca, ma izadje to Bog ipo.
Das tolike pare za to, a to sto dobijes ima da ima ucinak na telo 20% !
Znas koliko ljudi znam koji imaju te bucice i te zezalice po kuci - i niko ne izgleda nista bolje od nekog prosecnog lika sa ulice koji ne vezba, a "lepo je gradjen genetski" .
Kao i ona fora - Vecina ljudi imaju u uglu sobe bucice i akusticnu gitaru....A niti su misicavi niti su muzicari - naucio 3-4 akorda, zna da okrene crni leptiru i neke narodnjake na isti kalup i to je sve sto zna.... Tako i za vezbanje - mnogi imaju ambicije ali to za nekoliko meseci sve padne u vodu.....
KUCNO VEZBANJE JE NEDOVOLJAN MOTIVATOR DA SE ZIVI TIM ZIVOTOM, TO KAZE PSIHOLOGIJA U PRAKSI!
Teretana ima taj neki fanatican duh, koji kod normlanih ljudi napravi da budu dugogodisnji sportisti, a kod nenormlanih da onu u bolestinu kao ti .
Teretana proizvodi sportiste, jer je tako napravljen taj sistem da kada se krene sve je pozitivno, napreduje se, VIDI SE, i covek se motivise, upoznaje nove ljude, to mu postaje nova porodica, nova kuca, vezuje se za njih i td itd I SVE TO UTICE DA ON NE BATALI NEGO DA NASTAVI.
A kada vezba kuci, onda tu nema nicega od gore navedenog i brzo prodje zelja za tim "tripovanjem" .
Zato ja niko ne savetujem da baca pare na home workout igracke.....Eno puni oglasi prodaju bucice, silne gladijatore, sipke za zgibove, sklekere, vijace, dzakove i rukavice itd......Sve sami propali rekreativci koji su se tripovali i izabrali kucu umesto teretane.....Zato su i propali i digli ruke........HOME WORKOUT NE DAJE REZULTATE, A VEOMA JE MONOTONO I DOSADNO, SMARA.