dakle owako..8 razred...matura,exkurzija,prijemni,treninzi,pripreme ma haos...stres sa swih strana..medjutim prodje i to...lista zelja dodje..kako sastawiti istu?kako se odluchiti za shkolu koja je najbolja za mene?nikakwo posebno interesownje ni za shta nisam imala..i na kraju odluchim da na prwo mesto stawim medicinsku za pedijatrijsku sestru...wolim decu stwarno..medjutim,kako sam krenula u shkolu,nezadowoljstwo pochelo se jawlja...te mi je smetalo shto je shkola stara,pa shto je razredna kretenka,pa drushtvo, i da ne duzim...swi iz osnowne zadowoljni a ja ne..danas sam shwatila da sam na dnu...kako sam doshla kuci iz shkole,znachi na wratima sam zaplakala...shta da radim?problem je naime shto nisam ochekiwala da je shkola toliko teshka..znam da je swaka shkola teshka,ali owa....nastawnici su kreteni chisti,razredna glumi strogocu,zakasnish na chas 2 min,neoprawdani odma..i deli ih ko zwake..jedino dobro u swemu je drushtvo,i drzimo se zajedno,swi shto smo ne zadowoljni a mnogo nas je..pitanje je shta biste wi uradili?postawite se na moje mesto..razmishljala sam o prebaciwanju ali je sad prilichno kasno..a mnogi mi kazu "bori se,izdrzi" mogu da se borim neko wreme,ali jednom cu puci....:-?
Znam da ovo sad ne mozes da verujes ali,NE BRINI ,sve ce doci na svoje mesto. Kazem,znam da to tebi nije sad neka uteha,nije ni meni bila,ali je cista istina. Don't worry about not knowing what you have to do, that you don't have all the answers,in your age your not supposed to,and it's completely normal

Znam da ti je tesko sad-dolazis u skolu,sve novo,a celo vreme se pitas kad ces se vratiti nazad medju stare,poznate hodnike,medju znane face....Vreme ide,a s njim cete uvek i vi. Nemoj misliti ni slucajno da se
samo ti tako osecas,evo ja sam treca godina a i nama vala nije bilo svejedno.Nema osobe koja nije prosla kroz sta ti prolazis,
veruj mi..Ako ti ista pomaze,evo,moja najbolja drugarica,u prvoj godini lagala mamu tri nedelje da ''ide u skolu'' a zapravo se krila negde levo..Pa onda kad mu dodje kraj sedmog casa ona se '''vrati''..Tako keva dosla u skolu da joj donese nesto kad ono razredna ''Ali gospodjo,Natase nema vec tri nedelje! '' ,a mi patos..( Ja sam se preselila u Novi Sad i otisla od mame,keva i cale rezvedeni)Onda isto jedna iz mog razreda nije bila deset dana,pa neki moj drug (zivi u kuci ),isto ide on kao u skolu pa se kroz prozor vrati u sobu..Zamisli koliko smo tek mi bili ocajni kolektivno da ne idemo tako..Ne bih da te deprimiram ovim primerima samo da ukazem da svi znamo taj osecaj,i nije da smo to sad bili nas pet sest pa ajde,ludaci,nego bas svi...Tako i mi ponosni trecaci a ocene su nam bile Gospode pomiluj...Evo ja sam bila 3.50 i to morali
muzicko da mi dignu na kraju godine, a u drugoj sam bila 4.50.

Tako da...don't worry 8-) Ne znam koliko sam ti pomogla,jer bas nesto nisam u elementu,al' cisto da znas da nisi sama...I kad prodju casovi u toj ''uzansoj,novoj '' skoli,posle druzenja s nepoznatima,na kraju dana,imaces uvek tvoju staru raju,tu dobru,poznatu gardu likova iz osnovne,da placu sa tobom,da se zezaju,ili samo povremeno za nalazenje u gradu na pice. Izgleda da neke stvari ipak ne mogu promeniti,makar ne potpuno;-)
I tako,posle tri godine,ta ista Natasa, i Marija( moja druga najbolja drugarica ) su i dalje nezaustavljive party girls k'o sto su bile,prave trodupli haos i za mene dok se ne vratim na leto..A ovi iz mog razreda za koje sam prvo mislila da su umisljeni,fenseri,sada se cepamo zajedno,jedna nasa drugarica napunila osamnaest a zivi u Titelu,i mi svi uzeli karte i tako joj samo dosli na prag.Zamilsi ti 36 pred jednim ulazom.