Кад деца порасту

Кад деца порасту почињу проблеми друге врсте.

Нема их до пола ноћи. Иду да спавају код другарице а заправо код момка.

Тренутно сам уплашена. Да ли сам ја нормална?

Samo se seti sebe u tim godinama. Pa ćerka ti ima punih 18 godina, ne misliš da treba tebe da drži za suknju?. Sasvim je normalno da bude sa dečkom.
Ali normalno je i da brineš. Nemoj preterivati i ne smaraj je previše jer ćeš je samo udaljiti od sebe. Polako.
I budi srećna ako je to počela da radi sa 18 godina... ove današnje devojčice su čudo!

Кад деца порасту почињу проблеми друге врсте.

Нема их до пола ноћи. Иду да спавају код другарице а заправо код момка.

Тренутно сам уплашена. Да ли сам ја нормална?
Bezbednija je kod momka nego ko zna gde u gradu.
Bezbednija je ako ima ozbiljniju vezu, nego da ih stalno menja.
Sve sto mogu da urade nocu, mogu i danju, tako da je dodatna briga tim povodom nepotrebna.
I da, naravno da razumem sto se plasis, to je uglavnom neizbezno... normalna si :aha:

Savet, sve se to moze izbeci ako ih zakljucate u kucu. Naravno salim se, ali drzati ih izolovano je pogresno. Nauciti ih da razmisljaju i da se ne povode za drustvom se gradi od ranog detinjstva. Da imaju svoj stav. Objasniti da ne moraju da cine svasta da bi se dopali nekome... itd. Ako ste to preskocili, e onda srecno.

svi smo mi išli kod drugarice, a spavali kod dečka, ne znam nijednu koja nije, bez obzira kakav odnos imala sa roditeljima i koliko je međusobnog poverenja bilo.
ništa strašno, ako poznaješ svoje dete i ako su prethodne priče i savetovanja urodila plodom. naravno da se plašiš, ja mislim da taj strah ne prestaje nikada, ni kad imaju svoje porodice. dete ti je uvek dete, strepiš nad njim. ja sam sa prvim jedva naučila da živim sa tim strahom i strepnjom
Ja nisam.

Moj sincek je toliko porastao da je kupio kartu u jednom pravcu i otisao kod cure koja zivi u drugoj drzavi! Dobro nije daleko, iz Podgorice u Beograd... :)
Zajedno su godinu i po dana, ona je divna, pozitivno utice na njega...i ja sam srecna zbog te njegove odluke! Sredina u kojoj je ona je mnogo naprednija, suptilnija, vise mi se mnogo svidja od ove...neka tamo osnuje zivot, nemam nista protiv.
On je sklon dugim vezama. Ima nepunih 20 godina i ovo mu je druga duga veza...
Rano su se sreli, ali mogu i da se dugo zabavljaju dok se ne odluce da imaju djecu...
Tako ja razmisljam!
Njihova (nase djece) sreca je i nasa sreca, treba ih pustiti da napuste gnijezdo.
Uradili smo sto smo uradili dok su bili mladji, sad je vrijeme da vjerujemo u njih i u sebe istovremeno, da smo dobro odradili posao...
Obozavam kad mi se javi na Viber...ja bi njemu po cio dan pisala ali se uzdrazavam, da ga ne gusim i da cuvam rijeci da imaju svoju specificnu tezinu kad to ustreba...
:D

kažu:mala deca mala briga, velika deca velika brga,
jer mlo gde ostaviš tu je, stalno ti je naoku, stalno znaš gde je
a za veliko uvek brineš, uvek ide negde..

Mada, ako ga nismo vaspitali do npr 17- 18(ili malo ranije) kad ga puštamo da izlazi
džabe brinemo.
Ako smatramo da je dovoljno veliko da izlazi do kasno, valjda je dovoljno zrelo da se brine i stara o sebi damu se ne desi nešto.
zato valjda treba leći u krevet i izvaditi ključ iz brave, da ne mora da zvoni.

Back